neděle 5. října 2014

První týden na VŠ

Tak mám za sebou první týden na vysoké škole. Rozvrh mám docela dobrý - mám jen šest předmětů a končím vyučování ve čtvrtek, takže mám pátek volný. Všechny dny vstáváme s přítelem dost brzy (v úterý ve 4 ráno) a denně strávíme 4 hodiny na cestách. Přesto bychom ale v Praze bydlet nechtěli. Jsme naopak rádi, že když přijedeme z ruchu velkoměsta, tak si můžeme vyjít na klidnou procházku po přírodě, kde nepotkáme třeba ani jednoho člověka. To je pro nás hotový balzám na duši.

Předměty, se kterými se budu muset letos poprat jsou: Botanika, Zoologie, Základy meteorologie a klimatologie, Agrochemie, Ruština a Informační systémy Fappz. Botanika je super, máme na ní trošku bláznivého ale zřejmě hodného pána.  A taky se musíme na zkoušku naučit jména 300 rostlin česky i latinsky. To je docela výzva. Zoologie bude docela dobrá, jen máme zvláštní vyučující. Paní co máme na přednášky mi trošku připomíná čarodějinici Rabiu z fimlu Bibi Blocksbergová a tajemství modrých sov.

Pak máme Základy meterologie a klimatologie. To bude asi docela těžký přemět, protože tam je i fyzika, zeměpis a matika.  Agrochemie jsem se nejdřív šíleně bála, ale nakonec (zatím) bereme lehké učivo střední školy, takže v pohodě. Ruština - do zítřka se musím naučit celou Azbuku. Je to docela mazec, ale je to velmi zajímavé a baví mě to :).  A informační systémy Fappz je jen přednáška, kde nám říkají různé základní věci o škole atd. Takže v pohodě.


Takže když to shrnu, první týden docela ušel. Líbí se mi, že s námi jednají už jako s dospělými a je tam úplně jiný přístup. Tady Vám řeknou - klidně si to foťte na mobil, mobil používejte i místo kalkulačky (mimo zkoušek), nabijte si mobil při hodině, máte pod lavicí zásuvku. Tohle na střední u nás neexistovalo. Je to fajn :). Jsem i ráda, že máme jen tak málo předmětů. Nejdéle sedíme v lavicích 4 a půl hodiny za celý den, což je super.  Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál :).

7 komentářů:

  1. Upřímně, nezní mi to moc lákavě, ale jsem ráda, že se ti to líbí! :D Já holt na biologii moc nejsem a při představě, že bych se musela nuceně naučit 300 jmen rostlin, vlastně 600, a k tomu je poznat, to opravdu nevím... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě docela rostlinky poznám a botanika i zoologie mě baví, takže je to pro mě výzva, ale zajímavá výzva :-)

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že se ti na škole líbí, já zažívám také něco nového a jsem nadšená. Těch 300 rostlin latinsky i česky je dost, ale dá se to zvládnout. Bratránek to tak také měl a říkal, že je to těžké, ale dá se to :) A máš krásný design :)

    OdpovědětVymazat
  3. To cestovanie ani vstávanie nezávidím, ale zasa ako si písala, je fajn môcť ísť iba tak na pokojnú prechádzku, vyvetrať si hlavu :-) Predmety vyzerajú zaujímavo, jediné na čo by som si trúfla je ruština, keďže sa ju učím :D Azbuka sa možno spočiatku bude zdať trochu zložitá, ale keď si človek zvykne zistí, že jazyk ako taký nie je zložitý, najmä konverzácia je úplne v pohode :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Je dobře že se ti na škole líbí :) Hlavně ať tě to nadšení rychle nepřejde a vydrží ti až do konce studia :) Ono když člověka škola baví, studuje vlastně i rád :) Tak hlavně hodně štěstí v letošním akademickém roce :)

    OdpovědětVymazat
  5. Náááádherný design! .)

    Jsem moc ráda, že svůj první týden jsi ohodnotila kladně a můžeš říct, že byl úspěšný:) Přeji mnoho dalších minimálně tak, ale ráda bych ještě více, úspěšných týdnů !:)

    OdpovědětVymazat
  6. Úplně chápu, že nechcete bydlet v praze :) Ale zvyknout se dá i na ni. Jinak můžu se zeptat, co přesně studuješ? :)
    Meteorologii a Klimatologii jsme měli taky (i když asi úplně na jiné fakultě), každopádně zkouška z přednášek by byla fakt těžká, ale naštěstí stačilo k jedničce napsat nějakou esej o vzdušných frontách na dvě A4. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)