neděle 31. ledna 2016

Alchymie věčnosti

Název: Alchymie věčnosti
Autor: Avery Williams
Díl:1.
Počet stran: 182
Nakladatelství: CooBoo
Anotace
Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Serafina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak....

sobota 30. ledna 2016

Nejhorší knihy, které jsem četla

Dneska jsem si pro Vás připravila poněkud netradiční článek. Myslím si, že jsem nenáročný čtenář (to Ti Elis nic neříká, viď? :D), ale i já jsem narazila na pár knih, které jsem hodnotila jako otřesné.

pátek 29. ledna 2016

Tip na levné knihy

Dneska tu pro Vás mám zase pár tipů na levné knihy. 

Zlevněné knihy na bux.cz:

Antibohyně - 60 Kč

Série Vesmírná pouť - za neuvěřitelných 27 Kč komplet!!!

Dcera kostí a dýmu - 79 Kč

Dny krve a hvězdného třpytu - 79 Kč



Knihy z Levných knih:

Alchymie věčnosti - 29 Kč

Nejistý zítřek - 39 Kč

Tak padne náš svět - 39 Kč (tuhle knihu již spousta z Vás má, ale chci upozornit i na druhý díl, který teď v LK mají - Životy, které jsme ztratili)

Životy, které jsme ztratili -  29 Kč

Doufám, že únor bude na slevy chudší, jelikož má peněženka za leden pláče :D

čtvrtek 28. ledna 2016

Mlhovina

Název: Mlhovina
Autor: Amy Kathleen Rayen
Série: Vesmírná pouť
Díl: 1
Počet stran: 304
Nakladatelství: Knižní klub
Anotace
Planeta Země má nejlepší léta za sebou a vesmírem plují dva vícegenerační koráby s cílem osídlit Novou Zem. Ačkoli loď Nový obzor vyrazila na svou misi o rok dříve než Empyreum, obě se setkají ještě na cestě. A nepůjde o střet přátelský – osazenstvo Nového obzoru pod vedením despotické kapitánky Anne napadne posádku Empyrea a unese dívčí část posádky, mezi nimi i šestnáctiletou Wawerly. Příčina se brzy ozřejmí – ženy na Novém obzoru jsou neplodné… První část originální sci-fi trilogie o pouti za nadějí pro lidstvo nepostrádá napětí, milostný příběh, ale také zamyšlení nad tím, jak mohou ideologie ovládnout společnost jako celek i každého z nás.

čtvrtek 21. ledna 2016

,,Jeden za všechny a všichni za jednoho"

Název: Tři mušketýři
Autor: Alexandre Dumas
Počet stran: 824
Nakladatelství: Omega
Anotace
Francie, rok 1625. Zemi vládne Ludvík XIII, ale jejím skutečným panovníkem je proradný kardinál Richelieu. Mladý Gaskoněc d'Artagnan se rozhodne opustit rodný kraj a vyrazí do Paříže za štěstím. Otec ho poslal za svým přítelem a kapitánem královských mušketýrů panem de Tréville a na cestu ho vybavil doporučujícím dopisem, stařičkým koněm a velmi ostrým kordem. Jenže už na cestě se mladý šlechtic dostane do potíží - tvrdohlavost a nabroušený jazyk způsobí, že ho v jednom hostinci nechá zbít jakýsi vznešený pán a poté mu sebere jeho průvodní listiny. - Tak začíná slavný příběh o cti i zradě, lásce i nenávisti a o nesmrtelném přátelství odvážných mušketýrů, který se nesmazatelně zapsal do světové literární historie.
Velkolepý román se dočkal i mnoha filmových zpracování, ale žádné z nich nedosáhlo všech barev a dokonalosti knižní předlohy.

středa 20. ledna 2016

Samolepka na zeď - Strom s ptáčky

Nedávno jsem na portálu www.postovnezdarma.cz uviděla krásnou samolepku s motivem stromu a ptáčků. Velice se mi zalíbila a tento týden mi přišla domů. Jelikož se jedná o rozměr 110x110 cm, byla samolepka stočená a vložena do tuby. Docela mě to rozesmálo, protože takovéhle balíčky jsou pro mě opravdu neobvyklé. Ale jsem ráda, že bylo zboží chráněno proti poškození.
Samolepka byla navíc přelepena ochrannou fólií, aby se nepoškrábala. Samotný motiv je na dotek trošku drsnější. Bála jsem se, aby samolepka dostatečně lepila a neměla jsem pak problém s přilepením na zeď. Naštěstí se mé obavy nepotvrdily a když jsem zkoušela jeden list, tak drží dobře. Rozhodně ale bude lépe držet na hladkých stěnách než na těch ,,hrubozrnných". 
Po bližším prozkoumání jsem zjistila, že se samolepka skládá z poměrně dosti částí, takže si ji každý může částečně přetvořit podle svého. Na druhou stranu bude lepení časově náročnější, ale věřím tomu, že výsledek bude stát za to.

V létě se chystáme předělávat chodbu a já se moc těším, až bude hotová a budu si tam moci tuto samolepku nalepit. Později Vám dám na blog fotku. Teď se můžete alespoň podívat na fotku z www.postovnezdarma.cz

Děkuji portálu www.postovnezdarma.cz za zaslání samolepky.

Samolepku si můžete koupit -zde-.

neděle 17. ledna 2016

První dva díly série s názvem Vesmírná pouť v LK

Nedávno jsem si v Levných knihách kupovala 1. a 2. díl série Vesmírná pouť. Jedná se o knihy Mlhovina a Jiskra. Obě mají na databázi knih docela vysoké hodnocení. Já mám momentálně přečteno asi 40 stran z Mlhoviny a zatím jsem spokojená. 

 Knihy Mlhovina a Jiskra, obě seženete v LK za 49 Kč.

U nás v LK tyto knihy myslím stále mají, takže je šance, že budou i v dalších prodejnách. Samozřejmě pokud je neseženete nebo nemáte přístup k LK a knihy byste chtěli, tak mi napište do komentářů nebo na e-mail a já Vám je koupím a pak buď zašlu poštou nebo je můžu předat osobně :).

pátek 15. ledna 2016

Vyvolená bohy - Smrtící dotyk

Název: Vyvolená bohy - Smrtící dotyk
Autor: Melinda Salisburyová
Počet stran: 256
Nakladatelství: Fragment
Anotace

Twylla je výjimečná dívka – je dokonalou zbraní – zabíjí pouhým dotykem. Změní Twylla svůj předurčený osud? 


Twylla je dívka vyvolená bohy. Je zosobněním božské dcery a jako taková je zaslíbená princi. Za svoji výjimečnost ale draze platí: každý měsíc musí pozřít jed, a přinést tak důkaz o svém božském postavení. Její dotyk je však pro obyčejného člověka smrtící. 

Twylla proto není běžným členem královského dvora. Je královninou popravčí. Každý měsíc navštěvuje vězení a přikládá své ruce na ty, kteří jsou odsouzeni k smrti. 

Žije osaměle a izolovaně. Když ale nastoupí nový strážce, vše se změní. Spustí se kolotoč dvorských intrik, úkladů a vražd... 

Dokáže si dívka správně zvolit mezi královským snoubencem a přitažlivým, ale obyčejným smrtelníkem? Rozhodne se pro povinnost, nebo pro lásku?

„Jsem dokonalá zbraň. Můj dotyk je smrtící.“


úterý 12. ledna 2016

Zhodnocení Čtenářské Ježury

Minulý rok jste se u mě na blogu mohli zapojit do projektu Čtenářská Ježura.  A o čem to vlastně bylo? Základ tvořila myšlenka, udělat radost někomu z nakladatelství, s nimiž spolupracujeme. Protože nám celý rok posílali knížky na recenze a dělali nám tím radost, tak byla řada na nás bloggerech , abychom jim to oplatili. Celkem se nás zapojilo 6, což je pěkné číslo, vzhledem k tomu, že jsem projekt vyhlásila dost pozdě.


Nakladatelství/knihkupectví, do kterých putoval balíček:
Fragment
Metafora
Host
Knihcentrum
Beta
Grada

Jsem ráda, že všichni zúčastnění nějaký dáreček poslali.. Líbilo se mi, jak jsme každý zaslali něco jiného. Tady je pár fotek: 

 Příklad toho, co se v balíčcích mohlo ukrývat:

Co se týče odpovědí z nakladatelství, všichni byli velmi nadšení a překvapení. Akorát nakladatelství Fragment zatím neodepsalo a nevíme, jestli balík došel do správných rukou. To se ještě musí dořešit. 

Chtěla bych tímto poděkovat všem zúčastněným. Jsem moc ráda, že se projekt libí a plánuji s ním pokračovat i v tomto roce. Letos to bude ještě lepší, protože už vím co a jak zařídit.

Ještě jednou děkuji a těším se na spoluúčast v prosinci! :)

Vaše Ailin

neděle 10. ledna 2016

Vrať drakovi, co je jeho

Název: Vrať drakovi, co je jeho
Autor: Ilka Pacovská
Série: Sedmý smysl
Díl série: 4
Počet stran: 399
Nakladatelství: Albatros
Anotace
Čtvrté pokračování Sedmého smyslu nám ukazuje závěrečný rok základní školní docházky Hanky, Sváti a Rafaela v Santareně. Musejí se rozhodnout, co budou dělat po škole, a vybírají si podle toho obory, v nichž se chtějí zdokonalit. Hanka u draků, Sváťa u jednorožců a Raf mezi sirénami… Než však škola začne, prožijí dny plné napětí na cestě na Ostrov volby. Hanka si dokáže znepřátelit mocného kouzelníka a musí se ukrývat, protože jí hrozí smrtelné nebezpečí. Nakonec se události vyvíjejí opět trochu jinak, než si naši hrdinové naplánovali. Velká část děje se odehrává pod vodou mezi sirénami, kde se Hanka ukrývá před osudovým střetem s Vronem. Nakonec dojde k pokusu vrátit Plamovi celou jeho dračí osobnost a Hanka se dozvídá něco ze své minulosti. Chcete vědět víc? Přečtěte si pokračování Sedmého smyslu, v němž opět nechybí ani napětí, ani humor, a kde opět vítězí nad zlobou a překážkami ryzí přátelství.

sobota 9. ledna 2016

Zimní procházka

Jelikož u nás krásně svítilo sluníčko, rozhodla jsem se vzít naši Evelyn na procházku kolem rybníka. Musím přiznat, že zasněžená příroda je jedinečná a okouzlila mě. Těžko se můžu rozhodnout, kdy je příroda hezčí. Každé období má svoji jedinečnou atmosféru. Vzala jsem s sebou foťák a nafotila pár fotek. Ráda bych se s vámi o některé podělila. Nebudu k nim psát komentáře, protože tady není třeba slov...

Jen bych ještě ráda upozornila - i když na některých fotkách vypadá Eve jako že mě chce sežrat, není tomu tak. Jen měla radost z procházky, z čehož vyplývá, že na těch fotkách se usmívá, ať už to vypadá jakkoliv :D.

pátek 8. ledna 2016

Třetí díl nádherné série o přátelství

Název: Únosce draků
Autor: Ilka Pacovská
Série: Sedmý smysl
Díl série: 3
Počet stran:333
Nakladatelství: Albatros
Anotace
Třetí pokračování série Sedmý smysl nás opět vtáhne do světa napětí a záhad… Ve světě draků se dějí divné věci – ztrácejí se dračí vejce, dokonce je uneseno i dračí mládě. Ve světě našich kamarádů se také dějí divné věci – zcela nečekaně se objeví malinký žlutý dráček, o němž nikdo neví, odkud pochází. Zvolí si Hanku za svoji sivian... Draci nevěří lidem a lidé jsou nevraživí k drakům; schyluje se k boji? Kdo za vším stojí, která temná síla touží vyvolat válku? Hanka, Sváťa a Rafan se jako obvykle nevyhýbají problémům, ale některé jsou nad jejich možnosti. Hanka se dostává do nebezpečí, z něhož snad není úniku… Naštěstí jsou s nimi i tentokrát nejen chápaví a mocní dospělí z rodu lidí, ale také vnímaví přátelé jednorožci, na scéně se opět zjevuje jejich věrný džin. Pomohou zklidnit situaci? Co se stane s Hankou?

pondělí 4. ledna 2016

Divotání

Název: Divotání
Autor: A.G.Howard
Díl série: 2
Počet stran: 432
Nakladatelství: CooBoo
Anotace
Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně.


Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko!

Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

sobota 2. ledna 2016

Knižní přírůstky za měsíc prosinec 2015

Prosinec je již za námi a já bych Vám ráda ukázala knihy, které jsem si za minulý měsíc pořídila. Třeba Vás nějaká zaujme :).

Možná byste čekali, že za prosinec budu mít knih hromadu (víc než za listopad), ale není tomu tak. Důvod je prostý - k Vánocům jsem si žádnou knihu nepřála. I tak jsem ale dvě dostala :).

Celkem jsem za měsíc prosinec pořídila 17 nových knížek. Jednu jsem ale zapomněla vyfotit, takže jich tu mám pouze 16.

Všechny knihy pohromadě:
Alenku jsem si chtěla přečíst po dočtení Šepotání. Tohle vydání jsem nejdříve marně sháněla, ale pak se na mě usmálo štěstí a už je v knihovně :). A Volání sirény jsem dostala od Elišky z Knižního světa k Vánocům. Děkuji! :)
 Dále tu jsou 3 recenzní výtisky od skupiny Albatros Media:
 Herbář a 4. díl HP v angličtině jsem dostala od Pavlika k Vánocům:
 Madame Picasso je recenzní výtisk od nakladatelství Metafora a Divotání mi poskytlo na recenzi knihkupectví Martinus:
 Šestý díl série Kolo času - Oheň z nebes mi přinesl Ježíšek. A knihu Život smrtí nekončí jsem dostala k Vánocům od kamarádky. Na obě se velmi těším.
 V LK jsem si zakoupila Oficiálního ilustrovaného průvodce ságou Stmívání. Tahle knížka je moc hezky zpracovaná.
 Sérii Nora Grayová jsem pořídila za 200 Kč i s poštovným. Knihy jsou sice bez přebalu, ale to vůbec nevadí, takhle to možná vypadá i lépe.

To jsou mé knižní přírůstky za měsíc prosinec. Co na ně říkáte? Zaujala Vás nějaká kniha? :)

pátek 1. ledna 2016

Praktické kapesní hodinky

Vítám Vás v novém roce 2016! :) Dnes tu pro Vás mám recenzi na krásné kapesní hodinky, které jsou skvělé i po praktické stránce. A proč? To se dozvíte níže.
Celé hodinky jsou laděny do stříbrné barvy a jednoduchého stylu. Přední strana není nijak zdobená, za to je velmi praktická. Je v ní totiž umístěna lupa, která se vždycky hodí. Po vyzkoušení musím uznat, že zvětšuje poměrně dobře a jsem s ní spokojena. Odklápí se pomocí malého stříbrného výstupku. 
Za přední stranou se skrývá elegantní ciferník s římskými číslicemi. Opět se tu můžeme setkat s číslem 4 psaném jako IIII. a ne jako IV., na které jsme zvyklí. Oba zápisy jsou ale správné, takže se nejedná o chybu. Uprostřed jsou krásně zatočené hodinkové ručičky. Vzhledem k jinak jednoduchému ciferníku působí docela kontrastně, ale zároveň dodávají hodinkám na zajímavosti. Celý ciferník je laděn do černo-stříbrna.
Zadní strana hodinek je celá stříbrná, bez ornamentů či zdobení. Možná by na někoho působila stroze, ale dle mého názoru se skvěle hodí k celkovému vzezření hodinek a dodává jim na elegantnosti.
Hodinky se nastavují povysunutím stříbrného kolečka a následným točením, až docílíte toho, že jsou ručičky na správném místě. Součástí balení byl i pevný stříbrný řetízek, který slouží k zavěšení hodinek ke kalhotám a zamezuje tak vypadnutí a následné rozbití hodinek.
Hodinky jsou opravdu krásné a elegantní. A navíc pro hůře vidící lidi i praktické. Jedná se tedy o skvělý doplněk k oblečení.

Hodnocení: 4/5

Děkuji portálu www.postovnezdarma.cz za zasláni hodinek.

Hodinky si můžete koupit -zde-.