středa 30. března 2016

Omalovánky: Proměny zvířat

Název: Proměny zvířat
Autor: Rosanes Kerby
Počet stran: 96
Nakladatelství: Grada
Anotace
Vítejte ve zvláštním, nádherném světě kreslíře Kerbyho Rosanese, kde se v úchvatných ilustracích různá podivná stvoření proměňují v dechberoucí portréty zvířat. Najdete zde spoustu detailních spletitých kreseb, které můžete vybarvit a dotvořit podle vlastních představ. Kniha „Proměny zvířat“ vám poskytne osobitý prostor pro vaši kreativitu.

Recenze
Dnes Vám představím omalovánky od autora, o kterém jste u mě na blogu ještě neslyšeli. Je jím Kerby Rosanes. Jeho omalovánky mě na první pohled zaujaly. Když jsem se do nich ale pustila, zjistila jsem, že mi podivná stvoření, která se proměňují v portréty zvířat, začínají vadit. Ilustrace zvířat byly nádherné, ale v nich namíchané obludky mě rušily. Nakonec jsem došla k názoru, že byť jsou omalovánky zaměřené na fakt, že z těchto příšerek se stávají zvířata, bez nich by mi obrázky byly mnohem sympatičtější. Autor rozhodně kreslit umí, a jeho práce je úchvatná. Jen kdyby tam nebyly ty potvůrky.

Nemohu ale popřít, že omalovánky jsou originální. Mají skvělý nápad i zajímavé provedení. Během vybarvování máte najít různě schované předměty. Když jsem vybarvovala mečouna, přišlo mi, že tyto předměty představují v moři nepořádek od lidí. Až na toho hlemýždě zahradního.
(mečoun ještě není hotov)
Dalším úkolem je vlastnoruční dokreslení obrázků na některých stránkách. Mohu tak směle říci, že na těchto omalovánkách se vyřádí opravdu každý.
Ilustrace jsou na pevném papíře, takže můžete používat dle libosti fixy, progresa, pastelky, barevné propisky atd., což je velká výhoda. Nevýhodou této knihy omalovánek jsou motivy přes dvě strany. Do spojů je totiž skoro nemožné se dostat a část obrázku se tak velmi těžko vybarvuje (pokud to nenecháte bílé, jako já).
Věřím, že mnoho z Vás omalovánky zaujmou a nadchnou. Ilustrace jsou opravdu krásné, mně se tam jenom nelíbí ty příšerky. Přesto i zde platí pravidlo - sto vybarvovatelů, sto chutí, takže co mně se nelíbí, Vám může připadat krásné.

Hodnocení: 2,5/5

Děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí omalovánek k recenzi.

Omalovánky si můžete koupit -zde-.

14 komentářů:

  1. Mně přijdou parádní :D Jenom nejsem dost kreativně nadaná, abych se pouštěla do takových složitostí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom přesně mluvím - někomu přijdou super a mě ty potvůrky prostě ruší :D.

      Vymazat
  2. No, potvůrky by mě asi taky nebavily. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Obrázky jsou moc hezké, ale co se potvůrek týče taky se mi nelíbí. Přijde mi, že tam jsou opravdu navíc.

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerajú naozaj pekne, páči sa mi to prepracovanie :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se to zdá skvělé. Až (spíše jestli někdy) dokončím 101 květinových motivů, poohlédnu se po tomhle. Líbí se mi ta kombinace "komiksového" a seriózního stylu kresby. :) Jinak, koukala jsem i na ostatní tvoje recenze omalovánek a moc se mi líbí, s jakou lehkostí vybarvuješ. Je to krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych právě raději jenom ta zvířata, protože ty kresby jsou vážně nádherné :).

      Vymazat
  6. Upřímně řečeno se mi tyto omalovánky moc nelíbí. Ale už mě zaujaly v knihkupectví jiné, všelijaké ty relaxační a mandaly :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám doma i mandaly od Louise L. Hay, ty jsou překrásné. Snad tu na ně bude brzy taky recenze :).

      Vymazat
  7. Jé, to vypadá dost dobře :) Jako omalovánky přesně pro mě:) Asi by to moji kreativní dušičku bavilo :) Jen některé obrázky jsou možná zbytečně složité :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)