úterý 17. června 2014

Cesta do Prahy na přijímačky

Zdravím všechny! :)

Před malou chvílí jsme se vrátili s přítelem z Prahy. Jsme oba šíleně unavení, protože jsme vyjížděli ve čtvrt na 11 dopoledne a vrátili se až teď. Proč je ta ČZU tak daleko?

Ráno (nebo spíš dopoledne) nám málem ujel rychlík do Prahy, protože se náš osobák coural. Naštěstí jsme ale vše stihli. Když jsme dojeli na pražské hlavní nádraží, šli jsme si koupit lístky na metro a pokračovali naši cestu podzemím. Museli jsme jednou přestupovat, ale to nám ani nevadilo. Pak jsme jeli na konečnou stanici s názvem Dejvická.

Když jsme opět vystoupili na světlo světa, nevěděli jsme, kde jsme. Takže jsme chvíli bloudili. Pak jsme zjistili, že mapa, na kterou jsme se dívali, byla úplně obráceně. Další komplikací byl rozkopaný park, přes který měla vést naše cesta. Takže jsme to hooodně velkým obloukem obcházeli. Nakonec jsme ale přeci jen nastoupili do správného autobusu a jeli směr Zemědělská univerzita Suchdol.

Když jsme vystoupili z autobusu, tak jsme pěšky kráčeli k univerzitě. Byl to kousek. A pak jsme stanuli před Agrobiologickou fakultou. Tam jsem potkala některé mé spolužáky ze střední. Chvíli jsme si povídali, ale pak už jsem s přítelem šla čekat před učebnu, kde měly být přijímací zkoušky. Pak nám otevřeli třídu, takže jsem mohla vstoupit. Přítel čekal venku, protože on má přijímačky až zítra.

Ve třídě nám řekli pár věci a postupně si nás volali, abychom se jim prokázali občankou a dali jim maturitní vysvědčení. Pak se většina odebrala do jiné třídy, kde psali přijímačky. Já mám dobrý průměr z maturity, tudíž jsem se jen podepsala a šla jsem pryč. Našla jsem přítele a vydali jsme se zpět.

Cestou zpátky jsme se zastavili ještě v Neoluxoru. Tam jsem si koupila dvě knížky - Železnou dceru a Zásvětí. A pak jsme už mazali na nádraží a jeli domů. 

Musím říci, že mě Praha docela děsí, jak je to velké město. Snad to tam alespoň tři roky vydržíme.

A jaký den jste dnes měli Vy? :)

PS: V sobotu sem hodím fotky nových knížek :).

7 komentářů:

  1. Takže ty jsi přijatá bez přijímaček? To je super, gratuluju :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ešte šťastie, že vám ten vlak neušiel :D Ja by som sa v takom veľkom meste spočiatku tiež necítila najlepšie, tak ťa úplne chápem a knihy aspoň podľa názvu vyzerajú (znejú :D ) zaujímavo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale aspoň vím, že nikdy nebudu bydlet ve velkém městě :-D

      Vymazat
  3. Taky gratuluju, a co se týče Prahy, já z ní před 16ti lety utekla, když jsem byla v pondělí na vyšetření na Budějovické, měla jsem šílený stres, nejen z Prahy, ale i z metra, z přestupů, z tolika lidí. Na cestě zpátky jsem si říkala, jak ráda jedu domů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsme s Pavlikem vždycky vděční, když se vracíme domů. A hlavně jsme strašně unavení po tom cestování :)

      Vymazat
  4. Naprosto chápu, že tě Praha děsí. Já v ní už nějaký ten pátek žiji, ale i tak se občas dostávám do situací, při kterých kulím oči - ale vždycky si pak vzpomenu na New York nebo San Francisco a cítím se najednou skoro až jako na vesnici :-D
    Kéž se ti na vysoké dobře daří! :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)