pátek 13. června 2014

Vesnice Sparks

Název: Vesnice Sparks
Autor: Jeanne DuPrauová
Počet stran: 288
Nakladatelství: Argo


Lina Mayfleetová a Doon Harrow našli cestu z jejich podzemního světa. Poslali ostatním Embeřanům dopis obsahující pokyny, jak se dostat z města. A tak se Embeřané vydali na cestu za světlem. Když se ale setkali s Linou a Doonem uvědomili si, že vlastně nic nemají. Vydali se tedy po cestě neznámo kam. Třetí den jejich cesty narazili na vesnici Sparks. Vysvětlili jim jejich situaci a poprosili o pomoc. Tři hlavní vůdci vesnice se domluvili a nechali 400 Embeřanů ve své vesnici. Nabídli jim přístřeší a jídlo za podmínky, že pro ně budou pracovat.

Po vesničany je ale těžké smířit se s tím,že spoustu věcí Embeřané neznají, protože je v podzemí neměli. A je pro ně těžké dělit se s nimi o své jídlo. A Embařené zase bědují nad nedostatkem jídla a těžkou prací. Začínají tak kvůli tomu vypukat nepokoje. Podaří se najít řešení jejich svárů? Nebo se strhne bitva?





V knížce se opět setkáváme s Linou a Doonem, jako v prvním díle. Ale seznámíme se i se spoustou nových postav. Například mladík jménem Tick Hassler, patřící k Embeřanům. Nebo Hester Craneová, vesnická doktorka a bylinkářka. Dále třeba Maddy a Caspar, dva tuláci,kteří jsou věčně na cestách.

Knížka je nádherná. Moc se mi líbí její obálka. Vzbudila ve mně zvědavost a touhu si ji přečíst :). Zároveň se mi líbí, že je v knize provázková záložka - přijde mi to velmi praktické :).


Kniha se moc hezky čte. A i když není děj zrovna neobvyklý, kniha je psaná tak,že Vás okamžitě vtáhne do děje. A pak už na knihu myslíte dnem i nocí :).


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)