čtvrtek 31. července 2014

Elyonova země - Temné hory

Název: Elyonova země - Temné hory
Autor: Patrick Carman
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 217
 

Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství.

Odhalte společně s Alexou, co se skrývá za vysokými hradbami chránící město před zlem, které dříme v okolních Temných horách. Dokáže sama čelit prastarému prokletí, pravdě o sobě samé, a zachránit Elyonovu zemi před nebezpečím, které by ji mohlo navždycky změnit? (oficiální text)

Knížka mě zaujala už před delší dobou. Strašně se mi líbil její název a obálka. Elyon - to zní tak tajuplně a pěkně. A tak jsem si ji s radostí objednala od nakladatelství Fragment. A pak už je stačilo se pustit do čtení :).

Od okamžiku, kdy jsem přečetla první stránku, jsem věděla, že to bude dobrá knížka. Nemýlila jsem se. Po celou dobu čtení jsem se od knihy nemohla odtrhnout a její děj mě bavil. Není to žádná nudná fantasy. Je krásně napsaná a s originálním nápadem. Nenašla jsem jednu jedinou chybičku. Možná jen mohla být knížka delší :-D.

V knize jsem objevila své dětské já. Taky jsem vždycky hledala tajné dveře a uvolněná prkna v podlaze. Bohužel, nikdy jsem žádné nenašla. Ale Alexa měla větší štěstí. Možná pro to, že je úplně jiná než já. V mnoha situacích bych se tak nezachovala, ale ona měla to štěstí, že její činy vyšly přesně tak, jak potřebovala (většinou).


Hlavní hrdinka knihy je již zmíněná Alexa, dvanáctileté děvče. Nechybí ji odhodlání, odvaha, smysl pro humor a čest. Ale ve svém věku je samozřejmě i maličko naivní. Rozhodně to však je velmi sympatická postava.

Co se týče děje, nemohla jsem ho vynachválit. Plynule běžel, žádné sáhodlouhé popisy prostředí. A líbila se mi i originalita, která se v knize několikrát vyskytuje. Zkrátka a jasně, u knihy jsem se ani jednou nenudila a musela jsem pořád číst dál a dál. Proto můžu tuhle knížku jen a jen doporučit.

Za knihu děkuji skvělému nakladatelství Fragment.
 
 

3 komentáře:

  1. Knihu mám doma a súhlasím, je to pekný príbeh :-) Alexu ako postavu som s tiež obľúbila, pretože vždy pátrala, snažila sa nájsť cestu za hradby, bola jednoducho iná než ostatní :-) Tiež sa mi páči ako kniha skončí, jej dej je síce pomerne jednoduchý, ale je to také príjemné oddychové čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna dneska jsem o knize uvažovala. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Byl můj dětský sen najít někde pod prkny ve starém domě dopis......ať už by v něm bylo cokoli....nejvíce mě ale lákala podoba nějakého deníku před 60 lety...ale prdačky se mi stalo :D můžu ho jen někomu napsat....a doufat, že za X let ho někdo najde...

    U všeho píšeš že děj je zajímavý a že jsi to četla jedním dechem...je krásné, jak miluješ knížky:)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)