pondělí 28. července 2014

Francouzština pro samouky

Od Fragmentu mi přišla nabídka cizojazyčných knížek. A jelikož bychom s přítelem jednou rádi jeli do Francie a uměli říct alespoň pár slov francouzsky, objednala jsem si Francouzštinu pro samouky.

Název: Francouzština pro samouky
Autor: Vlasta Borovanová a Petra Kameníková
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 224


Když jsem knihu poprvé otevřela a prolistovala jsem si ji, napadlo mě jediné: ,,Uf, to bude fuška." Ale nechtěla jsem se vzdát a tak jsem si knihu po pár dnech vzala opět do ruky a pořádně si ji prohlédla. A mile mě překvapila.

Kniha je rozdělená do 15 lekcí (před lekcemi je samozřejmě vysvětlena práce s učebnicí). Na začátku každé lekce jsou základní slovíčka, která se využívají v té dané lekci. Pak následuje pár jednoduchých frází, gramatika, příklady a nakonec cvičení. Vše je velmi přehledné.


Na konci knihy je pak klíč správných odpovědí ke cvičením, což je super, člověk si to tak alespoň může zkontrolovat. Všechny učebnice to tak nemají. Pak tam je ještě krátký slovník. A samozřejmě nechybí ani cédéčko, aby člověk slyšel správnou výslovnost. Je tam namluvené snad vše, takže se člověk nemusí bát, že něco vysloví špatně.

Kniha je tedy velmi propracovaná a přehledná. Nebojím se, že bych se v ní ztrácela.

Jsem zvědavá, jak nám to s přítelem půjde. Jemu určitě víc, protože umí ten jejich přízvuk, já ne :-D. A kdo ví? Třeba Vám někdy něco francouzsky napíšu :-).


Mnohokrát děkuji nakladatelství Fragment za zaslání knihy :).

3 komentáře:

  1. Obdivujem ľudí, ktorí sa pustia do samoštúdia jazyka :-) Kniha vyzerá dobre, prajem veľa šťastia pri učení :D

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že právě ta výslovnost je důvodem, proč jsem si jako druhý jazyk zvolila němčinu. Nejsem ve výslovnosti dobrá - v angličtině ráda říkám čisté R a ne to jej Ár, v němčině to taky tak neprožívám. A francouzština by zjevně nebyla možná, protože neumím vyslovit správně ani Bon Jour. :D
    Držím palce. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Francouzština je sexy O:)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)