neděle 13. července 2014

Korálkování

Název: Korálkování
Autor: Darí Fejtková
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 77


Tato knížka mě velmi zaujala a jelikož mám o korálky zájem a ráda bych se naučila hodně nových postupů, tak jsem neváhala a objednala jsem si ji :).



Kniha mě mile překvapila. Je krásně zpracovaná, přehledná a jasná. Hned na začátku se člověk dozví, co všechno bude na výrobu korálků potřebovat.


Na dalších stranách jsou praktické věci, třeba způsoby zakončování, co je ketlování atd.


A pak už přicházejí na řadu přímo korálkové šperky a návody na jejich výrobu. U každého výrobku je nejdříve napsán název a pak pomůcky, které budeme při vytváření potřebovat. 



Hned na další straně je už samotný návod. Vše je hezky rozděleno, krok za krokem. U každého kroku je namalovaný obrázek a k němu i text. 


Takhle je zpracovaná celá knížka, ve které na Vás čeká více než 20 návodů na zhotovení nádherných šperků. A jelikož jsem se strašně těšila, až si něco z toho zkusím, objednala jsem si korálky potřebné na Venušin náramek. V pátek mi přítel pomáhal to vytvořit. Bohužel se nám to nějak nepovedlo, tak jsme pak zkusili něco lehčího. Vybrali jsme si kuličku z korálků. To už bylo o poznání snazší a kulička se zdárně povedla. Jediný zádrhel byl v tom, že jsem neměla dostatečně velký korálek jako výplň kuličky. Tak jsem tam dala menší skleněnou kuličku a bylo vystaráno. Sice je to trošku šišaté, ale takhle mi to zatím stačí. A asi hned zítra se pojedu podívat do města a pokusím se sehnat 14 mm velké korálky, abych mohla vytvářet krásné kulaté kuličky :).

Tady je má první korálková kulička: 


Za knihu děkuji nakladatelství Fragment. 


Nadchla Vás tato knížka? Vyrábíte z korálků rádi? :).

3 komentáře:

  1. Kniha vyzerá užitočne a návody prehľadne, čo je podľa mňa dosť dôležité :-) Osobne sa takýmto koníčkom veľmi nevenujem, ale môže to byť dobrá kniha :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já na korálkování nejsem, ale věřím, že je to fajn příručka. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle typ šperků se mi líbí na něktrých lidech a nebo, když ty šperky jen takhle vidím na obrázku. Ale na mně samotné se mi nelíbí ani trochu. :D Ale určitě je to zajímavé a knížka je moc užitečná, pokud to někoho baví.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)