čtvrtek 10. července 2014

Serafína - Příběh draků

Na tuhle knížku jsem se strašně moc těšila. Táhla mě k sobě od té doby, co jsem spatřila její nádhernou obálkou. A jak to nakonec dopadlo - byla či nebyla jsem spokojená? To se dočtete níže.

Název: Serafína - Příběh draků
Autor: Rachel Hartman
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 350


V zemi zvané Gored žijí již po desetiletí lidé a draci v míru. Po tajemné smrti lidského prince je však příměří ohroženo. Podaří se Serafíně, která před světem skrývá své životní tajemství, odhalit skutečného vraha?

Valící se vlna mě smetla. Dostala jsem loktem do brady, někdo mě kopl do kolena, až jsem spadla. Další prchající mi přeběhl přes látko, jiný mi dupl na hlavu. Uviděla jsem hvězdičky a okolní výkřiky zeslábly.
A najednou tu zase byl vzduch a prostor.
Na krku jsem ucítila horký dech. Otevřela jsem oči. Stál nade mnou drak, jeho čtyři nohy se podobaly pilířům nějaké svatyně. Málem jsem znovu omdlela, ale jeho plamenný dech páchnoucí sírou mě rázně probral k vědomí... (oficiální text)


Po prvních pár stránkách přišlo zklamání. Zdálo se mi, že se až moc mluvilo o hudbě. Ale nevzdávala jsem to a udělala jsem dobře. Po několika dalších stranách jsem se totiž začetla a kniha mě celou vtáhla do svého příběhu. Pak už jsem jen s těžkým srdcem knihu odkládala, když jsem musela přerušit její čtení. A když mé oči přečtly poslední větu, první má myšlenka byla: ,, Prosím, ať vyjde další díl!" :).

Objevila jsem kouzlo knihy Serafína. Je velice čtivě napsaná a má velmi originální nápad. Nebo já alespoň žádnou podobnou knihu nečetla. Několikrát jsem při četbě obdivovala Rachel Hartman, co dokázala vymyslet.

Moc se mi líbily i postavy. Takové neotřelé. Velmi mě potěšili. Hlavními postavami jsou Serafína a její strýc Orma, princ Lucian Kiggs a princezna Glisselda. Nikdo z nich mě neštval, všichni se mi zamlouvali.


Co mě také na knize velmi potěšilo byly její neočekávané zvraty. Není to kniha, u které už na začátku víte, co se v ní bude dít. Nepoznáte hned kdo je ten zlý a kdo dobrý. Samozřejmě nechyběla ani trocha romantiky, která musí v každé dobré knize být.

Co se týče obálky, tak ta mi přijde překrásná. Všechno na ní ladí a mě svým dech beroucím vzhledem přitáhla a já si knihu prostě musela přečíst :).

Takže knihu mohu všem doporučit, protože byla skvělá a já ji četla jedním dechem. Kniha mě nezklamala, jak jsem se zpočátku obávala, ale naopak velmi mile potěšila. A určitě si ji ještě někdy přečtu.



Za knihu velice děkuji skvělému nakladatelství Fragment! :)


4 komentáře:

  1. Mne sa ten nápad s prepojením hudby páči, hudba je pre Serafínu dôležitá a páči sa mi, že jej je v príbehu pomerne veľa :-). Inak s tebou súhlasím, kniha je super, teší ma, že sa ti páči :-) Je super, že draky sú tu iné než sme zvyknutí, je to niečo originálne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si pak na tu hudbu taky zvykla, ale ze začátku to pro mě nebylo to pravé :).

      Vymazat
  2. Já jsem byla knihou strašně nadšená. To originální pojetí draků, trochu na mě působilo i prostředí, které mi připomínalo renesanci. No prostě skvělé. Myslím, že další díl by měl vyjít až v roce 2015 :(

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)