pondělí 7. července 2014

Zápisník jedné lásky

Na tuhle knížku jsem se strašně moc těšila. Když mi přišla, překvapila mě, jak je uzounká. Ale to jí zároveň přidává na eleganci. A kdo by byl řekl, že na 160 stranách se odehraje tak překrásný a láskyplný příběh, který čtenáře naprosto pohltí?
Název: Zápisník jedné lásky
Autor: Nicholas Sparks
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 160

Poutavý milostný příběh se odehrává roku 1946 v Jižní Karolíně. Jednatřicetiletý Noah Calhoun, válečný veterán z amerického Jihu, se po druhé světové válce vrací domů, aby začal nový život a obnovil zašlou krásu starého venkovského domu na plantáži. I když mu práce přináší uspokojení, stále ho rozechvívá vzpomínka na půvabnou Allie,s níž se setkal před 14 lety a kterou tehdy miloval hlubokou a upřímnou láskou.
Přestože se mu nepodařilo dívku znovu najít, nemůže zapomenout na jejich společně strávené léto. Pomalu se smiřuje s tím, že bude do konce života pouze vzpomínat, když tu se jeho milovaná náhle vrací do města, aby se s ním setkala naposledy....

Toto je oficiální text ke knize. Sice si myslím, že se do popisu děje mohlo dát víc citů, ale pro nás to takhle stačí.



Před několika lety jsem poprvé viděla film, který mě naprosto ohromil. A když se mi nedávno naskytla možnost koupit si levně tuto knihu, neváhala jsem. Když jsem ji pak držela ve vlastních rukách, měla jsem pocit, že vlastním něco velmi cenného. A měla jsem pravdu.

V tu dobu, kdy jsem obdržela Zápisník jedné lásky mi přišla i kniha Hvězdy nám nepřály a recenzní výtisk od Fragmentu - Serafína. A ač jsem se snažila číst Serafínu, abych vše do měsíce stihla, Zápisník jedné lásky mě k sobě táhl takovou silou, že jsem neodolala a pustila jsem se do čtení. A hned od prvních pár slov jsem byla knihou okouzlena.

I když jsem věděla, o čem kniha bude, přesto jsem znovu zažívala vše jako poprvé, dokonce intenzivněji. Nad romantickou a hlubokou láskou Allie a Noaha jsem se rozplývala, v jedné části mi kniha dokonce vehnala slzy do očí, a to jsem seděla ve vlaku mezi lidmi.



Hlavní postavy knihy:
Noah - muž, který vnímá život jiným způsobem než většina lidí. Muž, jenž miluje poezii a krásy přírody. Mu, jehož srdce okouzlila pouze jedna jediná osoba.

Allie - žena s dobrým srdcem, ve kterém přetrvávají city k Noahovi. Umělkyně, která všechny své pocity dokáže převést ladnými pohyby štětce na plátno.

O knize celkově:
Jak už jsem se zmínila, kniha mě hned od začátku polapila do své sítě romantiky a lásky. Myslela jsem na ni každý den a pokaždé, když jsem na ni pohlédla, vábila mě k sobě ohromnou silou.

Jsem moc ráda, že jsem měla možnost si tuto knihu přečíst, protože obohatila moje bytí. Najednou jsem k životu otevřenější a mám pozměněné i mé smýšlení o světě.

Jsem také ráda, že tuto knihu vlastním. Získala si mě stejně jako Pýcha a předsudek od Jane Austen. Ráda bych si pořídila i ostatní knihy od Nicholase Sparkse, který mě svými slůvky okouzlil. Kniha je napsaná velmi krásně a čte se naprosto skvěle a bez problémů.

Kniha má i naprosto přenádhernou obálku. Je na ní Noah s Allie z filmu, kde je ztvárnili Ryan Gosling a Rachel McAdams. A už jen ta obálka člověka naprosto pohltí svým romantickým kouzlem :).



Knihu mohu všem pouze doporučit. Nenašla jsem na ní nic, naprosto nic, co by se mi nelíbilo. Kdybych měla dávat hvězdičky jako hodnocení, dostal by Zápisník jedné lásky nejvyšší možný počet hvězdiček plus jednu navíc :).





5 komentářů:

  1. Se Sparksem pořád váhám, nevím, jestli by to na mě nebylo všechno tak nějak moc...romantické, sladké. NA tuhle knížku jsi mě ale docela navnadila a díky docela malému rozsahu (také mě překvapilo, že je tak tenká) bych možná mohla se Sparksem začít právě u ní :) Díky za doporučení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :). A opravdu neváhej, je to překrásná kniha :).

      Vymazat
  2. Kniha má peknú obálku a zrejme aj zaujímavý a pútavý príbeh :-) Mňa však veľmi nezaujala kvôli tomu, že toto nie je veľmi môj šálok kávy, romantické príbehy celkovo málokedy čítam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi, tohle by byla vyjímka a líbila by se Ti :P

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)