středa 15. října 2014

Podzimní soutěž!! :)

Tak a je to tu! :-) Vyhlašuji podzimní soutěž! :-) Bude trvat ode dneška do 1.listopadu :).



Pravidla jsou jednoduchá:

1) Napište svůj e-mail.

 2) Odpovězte na následující otázky:

Kterou knihu právě čteš? Jaká zatím je?
 Jakou knihu bys sis chtěl/a koupit?
 Kolik měsíčně zhruba utratíš za knížky?
Máš/nemáš rád/a antikvariáty? Proč?
 Kupuješ si někdy knížky z databazeknih.cz?
 Máš rád/a podzim? Svou odpověď prosím odůvodni. 

Ráda bych připomněla, že o výhře neinformuji e-mailem. Vydám článek, ve kterém budou vítězná jména. Teprve až když mi napíšete do komentářů, že jste si článek přečetli, přejdu do e-mailu a budu od Vás chtít Vaši adresu. Na článek o výhře můžete reagovat do 3 dnů od vydání, další den pak už losuji jiné výherce.

A proč tohle dělám? Protože bych nerada, aby se opakovali situace z předešlých soutěží (na mém starém blogu), kdy se výherci ani nebyli schopni ozvat. Pak mi to akorát přináší komplikace, kterým se ráda vyhnu.

A co vlastně soutěžíme? :)

Cena za 1. místo

Knížka Hunger Games - Vražedná pomsta, záložky, kalendáříky a placka Zakázaná přitažlivost.

Cena za 2. místo

Knížka Rubyina lžička, záložky, kalendáříky a placka.

Cena za 3. místo

Devět záložek, kalendáříky a placka.


Chtěla bych Vás poprosit, zda-li byste o mé soutěži informovali i ostatní, ať je dost soutěžících :).

A ráda bych poděkovala nakladatelství Fragment za krásné záložky, kalendáříky a placky. Udělaly mi ohromnou radost :).


20 komentářů:

  1. Tento komentář píšu už podruhé, protože jsem zapomněla vyplnit jméno :D

    1) svet-stredozeme@seznam.cz

    Mám rozečtenou Písečnou bouři. Zatím jsem tedy přečetla jen první kapitolu, ale kniha vypadá skvěle. Je to na motivy takového toho příběhu z muzea, kde se něco stane a vyšetřovatelé vyšetřují všude po světě a v příběhu je i hodně historie. A pak čtu ještě Edith Piaf, která je opravdu dobrá.

    Tak těch je strašně hodně :D Ale asi bych chtěla druhý díl Her o trůny.

    Dříve docela dost, ale nyní se musím fakt krotit. Je to do těch tří stovek, hold knihymi lezou hodně do peněz :/

    Mám je ráda, ale v mém prostředí se skoro žádný nenachází. A mám je ráda pro atmosféru a fakt, že nikdy nevíš, na co v nich narazíš :) ..

    Kupuji je tam pořád. Knihy z druhé ruky mi vůbec nevadí, právě naopak. A knihy tam jsou hodně levné :)

    Podzim mám ráda, i když to není jedno z mých nejoblíbenějších období. Mám ho ráda, protože se ochlazuje, což je skvělé, protože je to nejlepší čas pro čaj a knihu :)

    Uff měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Neviem, či sa môžem zapojiť aj keď som zo Slovenska, ak nie, tak si jednoducho iba prečítaj moje odpovede :D :D

    Kterou knihu právě čteš? Jaká zatím je?
    Mám rozčítaných viacero kníh, ale aktuálne čítam Kniha bez názvu (napísal Anonym). Požičala som si ju z knižnice, lebo ma zaujal názov a hoci som zatiaľ iba na nejakej cca 50. strane, zatiaľ ma kniha nenadchla. Je zaujímavá, stalo s atam zopár záhadných vrážd, no prelína sa tam priveľa dejových línií a je to trochu chaotické, no verím, že sa to vyjasní,

    Jakou knihu bys sis chtěl/a koupit?
    Takých kníh je určite veľa, no plánujem si kúpiť knihu od Ilony Andrews (dvojica spisovateľov) a to knihu s názvom Magie spaluje, je to druhá časť zo série, mám doma jednotku a je to výborná kniha a veľmi rada by som si zohnala celú sériu, ak sa mi pošťastí.

    Kolik měsíčně zhruba utratíš za knížky?
    Ťažko povedať, nekupujem si knihy pravdielne, ani každý mesiac ani každý druhý, knihy si vlastne kupujem ojedinele, skôr si ich požičiavam z knižnice a od priateľov. Keď už si však objednávam, tak obvykle utratím tak 15 eur.

    Máš/nemáš rád/a antikvariáty? Proč?
    V mojom okolí sa žiadny aktivariát nenachádza, čo je celkom škoda. Raz som v jednom bola a bol to super zážitok, tá atmosféra, staré knihy, zaujímavé kúsky, ktoré sa len tak nenájdu a aj dobré ceny. Nenašla by som tam síce čo by som hľadala, fantasy kníh tam veľa nie je, ale rozhodne by som v nejakom rada nakupovala.

    Kupuješ si někdy knížky z databazeknih.cz?
    Nie, celkovo si z českých stránok neobjednávam, kvôli pridrahému poštovnému.

    Máš rád/a podzim? Svou odpověď prosím odůvodni.
    Jeseň je príjemné ročné obdobie, síce mám najradšej zimu, ale jeseň má rozhodne krásne farby - zelená, žltá, červená, hnedá, sfarbené šuchotajúce lístie a príjemné jesenné slnko, ktoré ešte hreje, ale nie priveľmi. Avšak nemám rada priveľmi upršanú jeseň, sem tam dážď je v pohode, ale nie stále, to je potom také depesívne :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem teď v takový zvláštní situaci. Ráda bych soutěž zkusila kvůli výhře za druhé místo, ale kdyby na mě náhodou padlo první, nevím, co bych si s výhrou počala. :D (Že vůbec věřím, že bych něco mohla vyhrát s mým "štěstím" v soutěžích žejo :D)
    Ale snad to teda i v tomhle případě můžu zkusit, tak teda jdu na to...

    1. Hanyuu-hime@seznam.cz
    2.
    - Momentálně čtu Deník Ellen Rimbauerové. Řeknu to asi tak, že číst se to dá, ale kupovala jsem si to hlavně proto, že se mi líbilo Kingovo pojetí Domu v růžích a byla jsem zvědavá, jak se toho chopí někdo jiný. Bohužel mě knížka v mnoha ohledech zklamala, a to hlavně tím, jak se k tomu autorka postavila. Vlastně se snaží čtenáři nalhat hrozný nesmysly a nikde, i kdyby třeba někde v poznámce na konci, se ani nesnaží o to, aby to uvedla na pravou míru.
    A vzhledem k tomu, že je to formou deníku, hodně se to zabývá pocity hlavní hrdinky, takže se tam neustále popisuje, co kde dělala se svým manželem a jak... a když se přikloním k době, taky je to dost sexistický, ale zároveň z části i feministický, protože je to z doby, kdy se začínala objevovat taková hnutí a... no, takový zvláštní. Ale číst se to dá, takže to odkládat zatím neplánuju.

    - Chtěla bych Závoj smutku, Doctorovskou knížku prostě mít musím a pak taky nově vyšlou knihu od Theorina - Mlýny osudu. Ale teď delší dobu kupuju knihy jen opravdu hodně málo, takže třeba by se mohly objevit pod stromečkem.

    - Dřív jsem utrácela hodně, teď si třeba někdy nekoupím nic, jindy třeba jen jednu nebo dvě...

    - Moc do nich nechodím. Ale ne ani proto, že bych je neměla ráda, spíš jich tu po okolí moc nemám, takže bazarové knihy kupuju jen na internetu.

    - Je to první bazar, kam se podívám, když něco sháním. :)

    - Nejradši mám období zhruba od půlky října do konce prosince, začátku ledna... tak nějak. Takže spíš zimu než podzim, i když ten tam ještě zasahuje taky.
    To období je pro mě prostě kouzelný. Nejdřív přijde Halloween, pak Mikuláš (i když už nedostávám balíky, má to svou atmosféru), Vánoce a pak taky sníh, mráz a celkově je to skvělý, moje nejmilejší období vůbec.

    OdpovědětVymazat
  4. 1) MisaS.01@seznam.cz

    2)
    - Právě čtu Vrahem může být kdokoli od Jefferyho Deavera, což je sbírka povídek. Jsem už skoro na konci, a můžu říct, že zatím je to naprosto skvělá knížka. Deaverovi prostě povídky jdou, všechny jsem zhltla jedním dechem a dost mě bavily, a ve všech byl překvapivý závěr, protože v téhle knížce může být vrahem vážně kdokoli.
    - Před pár dny jsem si koupila knížku Skočný příliv, takže teď nic moc určitého na seznamu nemám, spíš si chci koupit co nejvíc knížek od Kinga a Läckberg, ale nemám nějak určené, jakou bych si chtěla koupit nejvíc, prostě co bude první, to bude. :)
    - To je těžký říct. Minulý měsíc jsem koupila jen jednu knížku, takže zhruba 270, tento měsíc to bylo (zatím) nejmíň 600, ale přes prázdniny jsem za oba měsíce utratila jen zhruba 210 korun. (Nakupovala jsem v Levných knihách.)
    - Nechodím do nich, a ani jsem v nich nikdy nebyla. Ne že bych nechtěla, ale v okolí žádný není.
    - Na internetu nenakupuju skoro nic, takže ne.
    - Tak nějak mám i nemám. Nemám proto, že se mi na podzim vždycky hůř píše a mám nějakou mizernou náladu, i když nevím proč. A mám ho ráda proto, že je všechno hezky barevné, je ideální možnost sednout si s hrnkem kafe ke stolu, zachumlat se do deky a číst si, a prostě mám ráda tu podzimní atmosféru, dokonce i mlhy. Jo, a taky mám na podzim narozeniny a začínají hned dva moje oblíbené seriály. (Castle a American Horror Story.)

    OdpovědětVymazat
  5. 1) katka.zajakury@seznam.cz

    2)
    Čtu teď knihu Křídla od Aprilynne Pikeový. Zatím se mi líbí. Dlouho jsem se těšila a můžu říci, že se čte velice dobře, je to poutavý ale jsem na začátku, tak že zatím víc říct nemůžu.
    - Mám velice dlouhý seznam. =D Chtěla bych si koupit knihu Mé sladké šestnácté století, Manželovo tajemství, Espressoligie, sérii Anity Blakeový a další. Teď jsem si koupila Labyrint: Útěk a těším se, až si ji přečtu. =)
    - No jelikož jsem v knižním klubu, tak kupuji alespoň jednu knihu za měsíc. Ale tak zhruba měsíčně od těch 300,- do 500,-. Největší částku, za kterou jsem si pořídila knihy byla 1200,- Kč. =D
    - Já jsem v antikvariátu byla jen párkrát a vlastně jsem tam byla s dědou, který tam kupuje knihy. Nemůžu říci, že bych je neměla ráda. Podle mě bych si tam knihy určitě také vybrala.
    - Zrovna minulý týden jsem si tam přes bazar koupila knihu Železná dcera. Jsem naprosto spokojená. Koupila jsem si knihu přes databazeknih.cz poprvé a někdy se tam zase podívám.
    - Já mám ráda léto. Ale poslední dobou pozoruji, že podzim má také své kouzlo. Líbí se mi na něm barevnost stromů, je to krásné. Asi mám podzim také ráda. Navíc na podzim je můj oblíbený svátek Halloween. =) Je na co se těšit.

    OdpovědětVymazat
  6. 1) marie.hoangova@seznam.cz
    2) Už několik týdnů mám rozečteno Kompars, což samo o sobě zodpovídá otázku ohledně kvality knihy. Celá série mi přišla od začátku divná, hrdinky ke zfackování, ale jsem bohužel ten typ člověka, který nic nenechá nedokončené. Musím však uznat, že nápad a autorovi nové vymoženosti typické pro dystopické příběhy bych ohodnotila jedničkou. O proti Svůdnému nebezpečí, které jsem před tím dočetla, je toto hodně slabé.
    Takových je mraky! :D Snažím se za měsíc neutratit víc než 2 000 kč za knížky, když už furt musím nakupovat oblečení, takže momentálně po žádné moc neprahnu. Snad jen Beze snů, které teprve vyjde. Jo, taky se chci někdy dostat ke knížkám v cizím jazyce a dokoupit nekompletní série jako třeba VA a Pokrevní pouta.
    No, tento měsíc jsem utratila přes tisícovku, ale normálně se pohybuju na 2 a více knížkách, což nevím kolik zhruba je. :)
    Spíš nemám. Většinou musím mít věci nové - ten nezaplatitený pocit, že je to moje a většinou nepoškozené. A ta vůně! Ale třeba u učebnic mi přijde zbytečné si kupovat nové, navíc "ráda" na burze smlouvám. :D
    Tam si maximálně přečtu anotaci a k tomu jen zřídkakdy. Takže ne, nekupuju. :)
    Nějak roční období moc nerozlišuju - každé má své kouzlo. Na podzimu se mi třeba líbí kromě podzimních prázdnin to, jak suché listy na zemi dodávají okolí nádech tajemna a atmosféry černobílého detektivního filmu - zní to blbě, já vím. Člověk má mimo jiné důvod změnit styl oblékání, nasadit čepici a doma se zachumlat s knížkou. :) A Halloween, dušičky a Mikuláše máme jenom na podzim, ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V "zápalu" včerejšího psaní jsem zapomněla sdílet, takže napravuju: https://twitter.com/mary_berry13/status/525882696539447297 :).
      Taky děkuju za soutěž. Ceny jsou opravdu lákavé a samozřejmě jsem kecala, když jsem tvrdila, že po žádné knížce moc neprahnu. :D

      Vymazat
  7. 1) monicka.b@seznam.cz

    2)

    Kterou knihu právě čteš? Jaká zatím je?
    Právě čtu od Beth Pattill - Jak mi pan Darcy zlomil srdce. A kniha mě uchvátila, moc se mi to líbí a za jeden den jsem přečetla přes 150 stránek, dnes knihu určitě dočtu.

    Jakou knihu bys sis chtěl/a koupit?
    Takových knih by bylo určitě hodně ale zatím čekám třeba až vydají třetí knihu od S.Kenyon

    Kolik měsíčně zhruba utratíš za knížky?
    Je to dost různé, teď jsem si zakázala nakupovat nové knihy dokud nepřečtu vše co mám doma, a pak nakupuji spíše více knih najednou kvůli poštovnému, nebo využívám různé akce. Takže cena se nedá tak lehce určit.

    Máš/nemáš rád/a antikvariáty? Proč?
    V našem městě je jen jeden malinký, knihy v tom mají nahečmané na sobě i když majitelka ví co má já ráda sama koukám po knihách a abych tam přelézala přes kočárky a různé krámy to fakt nemám zapotřebí, ve vetším městě jsem antikvariát nenavštívila.

    Kupuješ si někdy knížky z databazeknih.cz?
    Párkrát jsem koukala ale nikdy jsem si cenově nevybrala nebo se nedohodla ale já jsem přes tuto stránku pár knih prodala.

    Máš rád/a podzim? Svou odpověď prosím odůvodni.
    No ani moc nemám. Často je sychravo a jsou mlhy - je to nepříjemné a představa že v tomhle mám vylézt ven je hrozná. Pak často prší a déšt já též nerada, no a jediné co je hezké tak zbarvené listí ale musí být jinde než na mé zahradě :-) Prostě podzim a zima nejsou má oblíbená roční období.

    OdpovědětVymazat
  8. Slečna přidávala odkaz na sdílení nevím jestli je to podmínkou ale tak taky přidávám:

    http://sobikova-knihovna.blogspot.cz/2014/10/soutez-do-111.html

    https://www.facebook.com/SobikovaKnihovna/posts/753323328049134

    OdpovědětVymazat
  9. 1. moncik.11@seznam.cz
    2. a) Dobrá znamení od Pratchetta a Gaimana. A je fakt super :). Gaimana zbožňuju a Pratchett je pro mě novinka :)
    b) Těch je tak zatraceně mnoho, že ti momentálně neřeknu :( :D Ale takhle obecně (když nevyberu žádnou konkrétní knihu), tak bych si ráda do budoucna pořídila právě kousky od Gaimana :)
    c) Momentálně mám plány na příští semestr, kdy budu muset vynaložit nehoráznou kupu peněz, takže Kč 0,-- :D
    d) Mám, vůbec neřeším, že ty knihy nejsou nový :) Je super, když tam člověk objeví prohmatanou jedinečnou knížku
    e) Nikdy, ale nabízím je tam :D A nikdo je nechce :D
    f) Co se týká přírody, tak určitě, je nádherná :) Co se týká počasí, tak je trochu už brrr :D

    OdpovědětVymazat
  10. 1) luciemackova82@gmail.com
    2a) Atlas mraků-je to úžasná knížka♥
    2b) Chtěla bych si pořídit knihu Střet králů a nějakou další knihu od Kinga. :)
    2c) Bohužel si moc knih nekupuji, protože teď budu mít větší výdaje a musím šetřit.
    2d) Musím se přiznat, že jsem ještě v antikvariátu nebyla, ale rozhodně bych chtěla nějaký navštívit, třeba tam najdu nějakou knížku, kterou jsem chtěla. :)
    2e) Tam jsem to taky ještě nezkoušela. :)
    2f) Asi jediné co se mi na podzimu líbí je halloween a krásně zbarvené listí, ale jinak nemám moc v lásce tohle období. :)

    OdpovědětVymazat
  11. 1) j.mandragor@gmail.com
    2)
    -> Čtu více knih najednou.
    Hunger Games, Aréna smrti - tuto knihu čtu již potřetí a stále se mi líbí. Už mi zbývá jen posledních pár stránek
    Evžen Oněgin - povinná četba. Jsem již za půlkou a je to zajímavá četba, ačkoliv ze začátku jsem vůbec netušila, co se tam děje
    Celtic Fairy Tales - zatím jsem přečetla jen jednu pohádku. Sice mě nějak extrémně neokouzlila, ale stejně jsem ráda, že mám tuto knihu doma a těším se, až si přečtu další.
    -> No tak těch je spousta, ale tak například Psohlavci, Les mytág, Řekni vlkům, že jsem doma, ...
    -> Moc ne, poněvadž si to většinou moc nemohu dovolit. Třeba tento měsíc jsem utratila asi 250
    -> Mám, někdy se tam seženou opravdu skvělé kousky za ještě lepší ceny :)
    -> Ano, například teď jsem tam kupovala Divergenci
    -> Miluji podzim! :) Všude je spousta barev a já do té přírody celá v černé krásně zapadám :D A také už nepotkáte moc vos, na které mám alergii a nemám z nich úplně dobrý pocit či berušek, které nemám ráda.

    Jinak, vzhledem k tomu, že také spolupracuji s nakladatelstvím Fragment, o výhru bych měla zájem jen pokud bys mě vylosovala na druhém místě. Pokud ne, ráda přenechám výhru někomu jinému :)

    OdpovědětVymazat
  12. 1. andrea.miskocowa44@gmail.com
    2. --> Dnes som skončila "Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad" a bola úplne úžasná! A začala som čítať Fangirl od Rainbow Rowell v angličtine a zatiaľ vyzerá skvele! :)
    --> Od hore uvedenej autorky vyjde Eleanor a Park a na ňu sa teda veľmi teším! :) + Papierové mestá od J. Greena :)
    --> Knihy si nekupujem každý mesiac, skôr každé dva a do 20 eur :)
    --> Nechodím do nich často, ale mám ich rada :) Môžem sa v nich dlho len tak prehrabávať a mám rada, ak nájdem nejakú knihu, ktorú som dlho chcela a nemohla som ju nikde nájsť :)
    --> Nie, nekúpila :)
    --> Samozrejme, že mám. Milujem to dobré jesenné počasie, keď nie je ani teplo ani veľmi zima, vonku padá lístie, ktoré si proste musím odfotiť... :) Keď už však príde dážď a vietor, najradšej by som sedela doma :)

    OdpovědětVymazat
  13. 1) Rencovav@seznam.cz
    2) 1. Už asi tři týdny čtu Kavky nad městem a jak jsem ti už říkala, je to takový.. vypadalo to nadějně, ale chybí mi do konce padesát stránek a moc jsem se toho nedozvěděla. :D
    2. Jé, těch je. Momentálně sháním Smrt krásných srnců a Vzpomínky na Afriku, jsou to jediné knížky, které mi chybí do edice. :D
    3. Hmm, vlastně ani moc ne. Teď trochu utrácím, protože jsem skupovala Filmovou řadu, ale jinak to je tak stovka dvě, někdy ani to ne. Zlaté recenzáky. :)
    4. Antikvariáty.. v poslední době jsem si je díky Filmové řadě, kterou sháním i v anticích, mám v oblibě, dalo by se říct. :D
    5. Filmovou řadu. :D (už je to trochu trapný, že? :D) Ale ne, ten bazar mi přijde strašně skvělý, systém a vůbec. :)
    6. Mohla bych se rozepisovat, jak miluju vůni sychravého rána a barvami zářící krajinu, ale pravdou je, že se mi zima, pořád si musím mýt boty a deštník se mi neusuší. :D Takže asi tak. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, tak o tvém blogu a soutěži jsem se bohužel dozvěděla teprve dnes, takže co se článků týče, mám co dohánět a co se soutěže týče, jsem ráda, že jsem se ještě vešla do časového omezení a ráda se zúčastním :)

    1. iveta-muzikova@seznam.cz
    Kterou knihu právě čteš? Jaká zatím je?
    Aktuálně jsem se pustila do 600 stránkového životopisného románu o básníku Ivanu Blatném, který napsal Martin Reiner. Kniha se jmenuje Básník. Je napsána naprosto geniálním stylem, velmi čtivě, zábavně. Vyšla někdy v květnu tohoto roku. Kdybych měla knižní blog, tak bych na ni sepsala ódu :)

    Jakou knihu bys sis chtěl/a koupit?
    Manželovo tajemství (zajímá mě to tajemství), Papírová města, Levandulový pokoj, knižní sérii Hunger games. Jsem Hunger games panna :) Nečetla jsem zatím žádnou knihu a ani neviděla film a chci to změnit :)

    Kolik měsíčně zhruba utratíš za knížky?
    To je různé. Tento měsíc jsem třeba utratila 16 kč, protože naše knihovna rozprodávala vyřazené tituly po dvou korunách, tak jsem si vybrala osm nejzajímavějších :) Ale už se mi i stalo, že jsem utratila 1 200kč naráz.

    Máš/nemáš rád/a antikvariáty? Proč?
    Mám ráda antikvariáty, protože tam najdu i starší tituly ve starších vydáních, než se třeba prodávají v knihkupectví, kde jsou převážně novinky a klasiky :) Navíc hezky voní (aspoň teda ty, se kterýma má já zkušenost) a jsou levné :)


    Kupuješ si někdy knížky z databazeknih.cz?
    Zatím jenom jednou, většinou si ráda nakupuju v knihkupectvích, protože miluju pocit, který mám, když opouštím nějaký obchod s plnýma rukama :)

    Máš rád/a podzim? Svou odpověď prosím odůvodni
    Tak podzim miluji ze všech období nejvíc! A vlastně ani netuším, proč. Minulý týden mi třeba při vydatném dešti nateklo do bot, rozpadl se mi deštník a následkem toho jsem byla nemocná. A i přes to mám k němu kladný vztah. Možná se mi líbí, že většina lidí tohle sychravé a chladnější počasí moc nemá rádo. Možná je to proto, že mám v říjnu narozeniny. Možná barvy, možná móda – kabátky, šály, čepice... Důvodů je asi dost :)

    OdpovědětVymazat
  15. 1. trishie.goth@seznam.cz
    2. - Momentálně mám rozečtenou knihu Deník Bridget Jonesové. Cítila jsem se zahanbeně, že jsem ji ještě nečetla ani neviděla film, tak jsem se do ní pustila :D Zatím mě strašně baví, její komenty jsou vtipné a strašně rychle se to čte :)
    - V nejbližší době plánuju koupit českou verzi knihy I am Pusheen, the cat. Tahle kniha mě šileně nadchla a ikdyž je asi pro mladší, dokázala mě neskutečně rozesmát :)
    - Měsíčně utratím tak...kolem 200 korun? :D Nekupuju pravidelně každý měsíc, ale průměrně si tak jednu knihu za měsíc koupím :)
    - Antikvariáty mám moc ráda, miluju vůni starých knížek a jsem ráda za to, že existuje místo, kde si můžu koupit třeba starší knížky, které už jinde neseženu.
    - Z téhle stránky jsem si ještě nic nekoupila, ale určitě bych někdy chtěla. Už jsem se tam po knížkách koukala a jsou tam dobré ceny :)
    - Podzim patří k mým oblíbeným. Je pravda, že mi občas vadí, když je dlouho počasí bez slunce, ale jindy miluju, když prší a můžu být v posteli s knížkou a čokoládou. Taky se mi strašně líbí krásně zbravené listy stromů a proto na podzim často chodím do lesa :)

    OdpovědětVymazat
  16. 1) girlwithpoppies@gmail.com
    2)Kterou knihu právě čteš? Jaká zatím je?
    Nalezenec - Tetování krví - i přesto, že jsem ji docela dlouho odkládala, tak je zatím super, překvapivě propracovaná a dost zajímavej příběh
    Jakou knihu bys sis chtěl/a koupit?
    np, těch je opravdu hodně, některou od Petera Mayleho, kterou ještě nemám, spoustu detektivek od Agathy Christie, ale momentálně se asi nejvíc těším, až výjde Vaříme podle Herbář 2
    Kolik měsíčně zhruba utratíš za knížky?
    to záleží, zda mám třeba narozeniny, jsou Vánoce apod. ale průměrně asi 300-500 Kč
    Máš/nemáš rád/a antikvariáty? Proč?
    mám je ráda, často si tam kupuji knihy od Agathy Christie jako nové za asi třetinovou cenu, než v obchodě, navíc se tam dají najít opravdové poklady - knihy které už dlouho nevyšly, krásná stará vydání..
    Kupuješ si někdy knížky z databazeknih.cz?
    koupila jsem si zatím jen jednou, ale plánuji si koupit opět
    Máš rád/a podzim? Svou odpověď prosím odůvodni.
    Každý rok víc a víc, líbí se mi listí, ve kterém se mohu brodit, krásné barvy právě listí, navíc už se blíží Vánoce :-D Navíc je venku často pošmourno, a tak konečně nemám výčitky, že se válím v posteli s knížkou :-)

    OdpovědětVymazat
  17. emkasasalova@gmail.com
    Kterou knihu právě čteš? Jaká zatím je?
    Dnes so dočítala Tajemství Lynburnu v češtine a bolo to pre mňa malé sklamanie. A chystám sa na Anjeli noci, no ešte som nezačala :)
    Jakou knihu bys sis chtěl/a koupit?
    Je ich veľmi veľa! Napr.: Selekcia, Kam zmizla Aljaška, Korisť, Dôvod dýchať, Hra o tróny, Tigrova kliatba...
    Kolik měsíčně zhruba utratíš za knížky?
    Záleží od toho, či mám peniaze alebo nie. Ak áno, tak niekedy nekúpim žiadnu, inokedy pustím aj 20€. Momentálne idem kupovať darčeky pod stromček, takže asi tak (y)
    Máš/nemáš rád/a antikvariáty? Proč?
    Tak ja ani neviem. Je síce pravda, že asi dve knihy odtiaľ mám a celkom pekne som ušetrila, no keď som knihy šla predať, ponúkli mi za ne veľmi malú sumu, no prikývla som, lebo som potrebovala peniaze a k tým knihám som nemala citové puto :)
    Kupuješ si někdy knížky z databazeknih.cz?
    Nie, kupujem si knihy zo slovenských e-shopov alebo v kníhkupectvách.
    Máš rád/a podzim? Svou odpověď prosím odůvodni.
    Milujem jeseň, keď je babie leto. Niekedy sú tie slnečné lúče, listy tisícich odtieňov a teplý vzduch krajšie ako leto! No keď je sychravo, zima, silno fúka vietor a prší, tak to sa mi nechce ísť ani do školy (niežeby sa mi niekedy chcelo -.-). Ale v celku sa mi jeseň páči :)

    OdpovědětVymazat
  18. 1. Lucinda.books@seznam.cz

    Kterou knihu právě čteš? Jaká zatím je?
    Mám rozečtené dvě knihy, ale aktuálně se věnuji pouze jedné a tou je Zmizelá. Je čtivá a hodně překvapivá. Bavila mě už od samého začátku, což mě překvapilo. Je skvělá a já se těším až začnu zase číst.

    Jakou knihu bys sis chtěl/a koupit?
    Těch knih je víc, ale nejvíc bych si chtěla koupit Papírová města od Johna Greena. Jen bohužel teď musím kvůli Vánocům šetřit a taky si chci počkat na paperbackové vydání.

    Kolik měsíčně zhruba utratíš za knížky?
    Protože budou za chvilku Vánoce snažím se teď nic nekupovat (v září ani v říjnu jsem si žádnou knihu nekoupila). Ale když se vrátím k těm předchozím měsícům, tak bych řekla, že pod 500 Kč. Někdy víc, někdy miň. Ale průměrně asi tolik :)

    Máš/nemáš rád/a antikvariáty? Proč?
    Zatím jsem tam byla jenom jednou, ale i tak můžu říct, že mám antikvariáty moc ráda. Proč? Je tam tolik krásných knih, dá se tam najít spousta knižních pokladů . A ta vůně.. ta je úžasná. Je to vůně knih, které už jsou nějakou dobu na světě. Těším se až si tam zajdu někdy znovu.

    Kupuješ si někdy knížky z databazeknih.cz?
    Zatím ne, ale plánuji si v budoucnu něco koupit.

    Máš rád/a podzim? Svou odpověď prosím odůvodni.
    Podzim je moje neoblíbenější roční období. Miluji to atmosféru. Ten krásný podzimní vánek. Když prší na podzim je to úžasné. Ten vzduch je úplně jiný než obvykle. A to listí. Jak mění barvu. Ráda chodím ven a dýchám ten úžasný vzduch, který cítím jen na podzim.

    OdpovědětVymazat
  19. hana.pejsova@email.cz
    1. Právě dnes jsem rozečetla Me and Earl and The dying girl a vypadá to vážně skvěle. Má to být vtipné a na to se právě moc těším. :)
    2. Uhh, to je hřích ptát se jenom na jednu, chtěla bych pořád nějaké. Ale teď je to asi poslední díl ze série drahokamy, Zelená jako smaragd. Už se nemůžu dočkat, jak to dopadne! :D
    3.To nejde říct nějak... průměrně. Každý měsíc si jich kupuju jinak velké množství, někdy i žádné, podle toho, kolik mám peněz. Teď za říjen to byly asi 4. :)
    4. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela a vlastně ani nevím, jestli jsem do nějakého už zavítala.
    5.Ne, ještě nikdy jsem to nevyzkoušela. :)
    6. ANo! Ano! Podzim je mé nejoblíbenější roční období. Strašně se mi líbí, jak se příroda barví do všemožných variací a připravuje se na zimu. I to studené a stále se měnící počasí se mi líbí, konečně můžu zase nosit svetry a čepice. Je to prostě kouzelná část roku. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)