úterý 18. listopadu 2014

Dračí oči - černý jezdec

Druhá kniha od české autorky Kristiny Hlaváčkové.

Název: Dračí oči - Černý jezdec
Autor: Kristina Hlaváčková
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 424


Michael sledoval Elenu, která se obratně proplétala mezi stromy za prchající zvěří. Všude okolo byl hlomoz, zvuk pádících kopyt, lámajících se větví, řinčení tětiv. Najednou přitáhla Aškentovi otěže tak, že se vzepjal, a otočila jej opačným směrem. Kůň chvíli tančil a točil se na místě, zatímco okolo něj se řítili další lovci. Něco se dělo. Elena se dívala kamsi mezi koruny stromů. Uslyšel ve své mysli její sprostou nadávku. 
,,Černý! Kryjte se, všichni pryč!" zakřičela najednou a vyjela proti proudu všech ostatních. Členové její gardy se jako jeden muž obrátili a vyrazili za ní. V tu chvíli se nad korunami objevilo obrovské černé tělo. Slyšeli svist jeho křídel. Elena se tryskem vzdalovala od skupiny. Černý se po ní otočil. Michael zaklel a pobídl svého koně k rychlejšímu tempu. Černý udělal v letu neohrabanou otočku, zavadil ocasem o strom a shodil ho mezi jezdce. Vyrazil za Elenou. Pro něj to byl slabý jedince, který se oddělil od stáda...(oficiální text)


Na druhý díl Dračích očí jsem se těšila. Byla jsem zvědavá, jak si s knihou autorkou pohraje. A hlavně mě zajímalo, jaká bude Elena. V prvním díle se mi její povaha nelíbila, ale po dočtení této knihy si získala mé sympatie. Ale o tom později :).

Druhý díl byl skvělý. Bylo znát, že autorka už není začátečník. Skvěle propracovala postavy, prostředí, dokonce samotný děj. Opravdu chválím. Jediné mínus, které jsem v knize objevila, byla sprostá slova. Na můj vkus jich tam bylo moc. Jistě, když se do dané situace to slovo hodí, nic proti tomu nemám. Ale když se na dvou stránkách objeví třikrát slovo prd*l, už je to prostě moc. Budou to číst i děti a myslím si, že v dnešní době, kdy na ně sprosté chování a sprostá mluva doslova padá odevšad, nemusí to číst ještě v knize. Už tak něžné ženské pohlaví často není něžné a muži říkají víc sprostých slov, než by bylo třeba. Ale tohle je vážně jedno jediné mínus na celé knize. Jinak jsem byla opravdu spokojená :).

Dokonce jsem se u některých pasáží musela i usmívat či smát, protože byly opravdu vtipné. Damian zavalený zadnicí sněhového obra? Vtipné :). A podobných situací tam bylo více. Dokonce se tu začíná už projevovat i romantika, kterou jsem ocenila.


Konec knihy mě ovšem zdrtil a kdybych si u Eamane nepřečetla, že bude i třetí díl, asi bych byla děsně naštvaná. Naštěstí je tu pořád naděje v lepší konec, takže se moc těším na další díl :).

Co se týče postav, nemohu jinak než chválit. Elena je vyspělejší, moudřejší a sympatičtější. Ostatní,nám známé,postavy jsou pořád skvělé. Ale objevuje se tu i mnoho nových ,,tváří", což knihu příjemně oživilo.

Obálka je opět krásná, stylem se hodí k té první, takže vedle sebe v knihovničce vypadají opravdu krásně :). 

Knihu mohu všem doporučit, je opravdu dobře napsaná a propracovaná. A děkuji nakladatelství Fragment za její zaslání :).
Hodnocení: 90%





2 komentáře:

  1. Je super, že druhý diel je lepší než prvý a teda autorka sa zlepšuje, to by malo byť cieľom všetkých autorov :-) Obálka je krásna a škoda tých vulgárnych slov, mne osobne to neprekáža, ale ako si sama napísala, môžu to čítať aj mladší...

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s tebou,těch sprostých slov a nevhodný výrazů tam bylo celkem dost. Do jisté míry je to problém i prvního dílu ...
    Trochu mi na knize vadila i zmatenost a nevykreslenost prostředí. Uvidíme na jaře, jaký bude poslední díl :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)