sobota 27. prosince 2014

Selekce

Název: Selekce
Autor: Kiera Cass
Nakladatelství: Cooboo
Počet stran: 287


Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí útěku od života, který jim byl určen od narození. Možností být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Možností žít v paláci a bojovat o srdce prince Maxona.
Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu se jí nechce.
Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovatvšechny plány, které si předsevzala - a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nedokáže představit.... (oficiální anotace)


Když jsem si letos pod stromečkem rozbalila Selekci, byla jsem naprosto nadšená! :) Už tak dlouho jsem kolem ní chodila v knihkupectvích, jenom se jí dotýkala a nemohla si ji přečíst. Ale Ježíšek nezklamal :).

Knížku jsem začala číst ještě na Štědrý den večer. Bohužel jsem pak musela přestat, protože jsem šla pomáhat mamce. Druhý den jsem se k ní ovšem vrátila. Slíbila jsem si, že si budu číst půl hodiny a potom se půjdu učit. Jenže během čtení jsem si všimla, že už jsem v půlce knihy a půl hodiny je dávno za mnou. Tak strašně mě Selekce pohltila! Nakonec jsem se od ní prostě nemohla odtrhnout a musela jsem ji dočíst.

Příběh mě do sebe naprosto vtáhl a já mohu s jistotou říct, že je to jedna z nejlepších knih, co jsem letos četla. Ze začátku příběhu jsem se rozplývala nad láskou mezi Americou a Aspenem. Pak mi kniha zase trhala srdce. Vzápětí jsem se ale opět rozplývala nad charakterem prince Maxona. Protože popravdě, Maxon je opravdu pravý princ. Myslím si, že jeho charisma by dokázalo okouzlit každou dívku. Je neuvěřitelně hodný a laskavý. Několikrát jsem se u knihy smála opravdu nahlas, hlavně u některých setkání Americy s princem Maxonem. Nevzpomínám si, že by mě nějaká kniha letos tak rozesmála.


America Singerová je naprosto skvělá postava. Miluje svoji rodinu  a udělá cokoliv, aby mohla být se svou láskou Aspenem. V tomhle s ní soucítím. Mě by taky nic nezastavilo, abych byla s Pavlikem :). Navíc umí hrát velmi dobře na hudební nástroje. Je milá, upřímná a starostlivá. Prostě geniální hlavní postava knihy. A několikrát mě v knize mile překvapila.
A pak je tu princ Maxon, ušlechtilý a laskavý, ale ne nafoukaný a snobský. Všem dívkám se snaží pomáhat a často v příběhu dokazuje své velkorysé srdce.

Obálka knihy je naprosto překrásná! Ty šaty, modrá barva, korunka... Prostě nádhera. Velmi se mi líbí i tloušťka knihy. Je přesně akorát a nemá kvůli tomu zbytečně velká písmenka. Ty jsou naopak v normální velikosti.

Knihu jsem začínala číst bez předsudků, nic jsem si od děje neslibovala. A nakonec jsem strašně nadšená! :) A upřímně se už nemohu dočkat, až vyjde další díl.

Hodnocení: 100 %


4 komentáře:

  1. Súhlasím, obálka je naozaj krásna a veľmi ma teší, že sa ti kniha tak páčila. Ježiško vedel čo robí Ja som knihu nečítala, ale videla som zopár recenzií a kniha vyzerá pomerne dobre, takže sa nečudujem, že sa ti páčila, aj námet je good :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se Selekce strašně líbila, ten nápad mě nadchnul. A také sdílím sympatie pro Maxona :) :D

    OdpovědětVymazat
  3. Selekci jsem dostala pod stromeček a už se na ní těším. Ta obálka je opravdu nádherná. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu jsem hodnotila stejně. Napsala jsi krásnou recenzi :-) Tato kniha se stala mou srdcovkou a už se moc těším na další dílek :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)