neděle 28. prosince 2014

Vánoční knižní sraz pořádaný Irenkou :)

Myslím, že někdy na začátku prosince jsem zjistila, že Irenka (Rodaw) pořádá 27.prosince knižní sraz. Nadchlo mě to, protože jsem byla do té doby jen na jednom sraze v Praze, ale ten byl skvělý. Proto jsem se rozhodla, že bych moc ráda jela na další.

Sraz se konal v Brně, kam mi cesta trvá vlakem hodinku a půl. Navíc se v tomhle městě vůbec nevyznám, takže jsem potřebovala pomocníka. Psala jsem Eamane, ale ta bohužel nemohla kvůli práci. Nakonec jsem se domluvila s Ilonkou, která se mě ujala. Ještě jednou Ti moc děkuji!

Asi týden před srazem jsem nachladla, měla jsem pořádnou rýmu a kašel. A výlet do Brna byl ohrožen Naštěstí jsem se ale stihla uzdravit.  Ze srazu jsem byla trošku nervózní, ale i přesto jsem se moc těšila.

Včera v 11:38 jsem tedy nasedla do vlaku směr Brno. Celou cestu jsem četla druhý díl Drahokamů (který jsem mimochodem včera stihla dočíst). A ve 13:02 jsem vystoupila a hledala Ilonku. Naštěstí jsem ji brzy našla, takže jsem rychle zaplašila vzrůstající pocit úzkosti, že se určitě ztratím :D.

Pak jsme se spolu vydaly směr Dobrovský, kde měl být původně sraz. Cestou jsme se stavily ještě v Levných knihách, kde jsem si koupila Kroky v temnotě od Michelle Paverové. Tuhle knížku jsem nedávno sháněla v Praze a v Kolíně a nikde ji neměli. Takže mě to moc potěšilo, že jsem ji v Brně sehnala :).




Když jsme dorazily k Dobrovskému, zjistily jsme, že mají celou sobotu zavřeno. Tak jsme se šly ještě ohřát do nedalekého knihkupectví, kde jsme si skvěle popovídaly o knížkách. Tam jsme potkaly i Verunku z Knižního přátelství a poté jsme se společně vydaly čekat před Dobrovského. Když se nás shromáždilo dostatečné množství, vydaly jsme se směr kavárna, do které jsme původně měly jít po prohlídce Dobrovského. Když jsme tam přišly, tak jsme zjistily, že je kavárna zamluvená celá pro nás a ten pán byl neskutečně hodný a ochotný. Srazili jsme společně stoly a posedali si tak všichni k sobě. Objednali jsme si horké nápoje, protože jsme byli prokřehlí na kost. Brzy na to dorazila Irenka s ohromným množstvím knih, které rozložila na židle, topení a pak musela i na zem, protože se nikam jinam už nevešly.

Hned vzápětí jsme všichni byli podrobeni vánočnímu kvízu, který byl pěkně těžký, takže ho většina natipovala :D. Ale i tak tam byla slečna, která měla 20 bodů z 25, což je velmi slušný výsledek. Proto si také jako první vybírala knížku. A pak Irenka ukazovala knihy a kdo se dřív přihlásil, ten ji získal. Já jsem byla naprosto nadšená, když jsem získala Divergenci, Rezistenci a Alianci. Byla jsem naprosto dojatá! :) Pak jsem ještě získala Skrytou od Marianne Curley. A na konci rozdávání, zbylo ještě pár knih, které původně nikdo nechtěl. A tak jsem si vzala i sérii Proroctví sester od Michele Zink.




Připadala jsem si jako děsný hamoun, když jsem před sebou měla 7 knížek. Ale když jsem se rozhlédla okolo, ostatní na tom byli velmi podobně, někteří měli dokonce i víc. To mě maličko uklidnilo a mohla jsem se radovat z překrásných přírůstků do knihovny. Poté jsem ještě chvíli poseděla a popovídala si s těmi nejblíž ke mně. Všechno to jsou báječní lidé. Dokonce jsem tam potkala i svého knížíška (slečna, co mi posílala knížku k Vánocům)! :)

Bohužel jsem ale musela brzy jít, protože mi špatně jely vlaky. Rozloučila jsem se a s Ilonkou, která mě doprovodila na nádraží, jsme se vydaly zpět. U nádraží jsem se rozloučila s Ilonkou a pak nasedla do vlaku. Celou cestu zpátky jsem si opět četla.

Když jsem přijela domů, byla jsem celá rozradostněná. A když jsem pověděla tatínkovi, že mám Divergenci, Rezistenci a Alianci, byl nadšený i on. Pak jsem ukazovala knížky i mamce a vyprávěla jsem jí o celém dni. Bylo vidět, jak je mamka šťastná, že jsem šťastná :). Celý zbytek večera jsem se potom musela usmívat, protože to byl opravdu nádherný den.

Děkuji Irence, hlavní pořadatelce, za nádherný sraz plný skvělých lidí! A velmi děkuji Ilonce za to, že se o mě postarala :).

PS: Až budou na internetu nějaké fotky ze srazu, tak Vám je určitě ukážu :).

Všechny knížky, které jsem si včera dovezla domů:




6 komentářů:

  1. To ti opravdu závidím! Ne ani tak kvíz o knížky, jako spíš možnost seznámit se s Irenkou, Verunkou, ... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne knihy, séria Divergencia je super, čítala som a verím, že ti knihy urobili aj urobia veľkú radosť :D ostatné nepoznám, ale tiež vyzerajú super a celkovo takýto zraz musel byť skvelý, škoda, že som ešte na žiadnom zraze nebola :-/ :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě někdy na nějaký jdi, jestli je na Slovensku pořádáte :-). Nebo klidně i do Česka, pokud bydlíš poblíž hranic :-)

      Vymazat
  3. Tvé štěstí je mým štěstím. Jsem rád, že jsi na sraz jela a udělala si tak pěkné odpoledne. Není nic krásnějšího, než poslouchat Tvůj nádherný hlas plný nefalšovaného nadšení. Jsem možná trochu sobec, protože když jásá Tvá dušička, jásá i ta moje :)
    Pokud se to sem nehodí, jakože asi nehodí, klidně můj komentář smaž :)

    P.S. Miluji Tě :*

    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miláčku, jistě že to sem patří :-* . Jsi součástí mého života a psát komentáře máš stejné právo, jako všichni ostatní. A to že jsme do sebe zamilovaní, to je už druhá věc :).

      Taky Tě miluji :-* Ty víš, jak moc :-*

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)