pondělí 19. ledna 2015

Boj o trůn

Název: Boj o trůn
Autor: Amanda Hocking
Nakladatelství: Fortuna
Počet stran: 310


Anotace:
Wendy Everlyová čelí nepříjemné volbě. Trylly může zachránit před nemilosrdnými nepřáteli jen tím, že se sama obětuje. Pokud se nevzdá Vittře, její lid se ocitne v brutální válce s neporazitelným nepřítelem. Ale jak by Wendy mohla opustit přátele, i když je to jediná možná cesta k jejich záchraně?
V sázce je všechno, protože království není to jediné, co by mohla ztratit. Poté, co se zamilovala do Finna i do Lokiho, se musí rozhodnout, koho bude milovat navždy. Nakonec zjistí, který z nich dvou je ten pravý. Není však jisté, že se naplnění své lásky dožijí. 
Všechno směřovalo k tomuto momentu. Má v rukou budoucnost celého svého světa. Je připravená za něj bojovat?



Třetí a zároveň poslední díl ze světa Tryllů. A jelikož je to právě závěrečný díl, rozplétají se v něm hádanky a tajnosti předchozích dílů. Doplňují se zbylé nejasné kousky skládanky z minulosti Tryllů. Dozvídáme se i pravý vztah Elory k Wendy. A další podstatné informace k doplnění celkového pohledu na probíhající neshody.

Wendy je stále stejně tvrdohlavá jako v předchozích dílech. Když si něco zamane, tak to prostě udělá a moc své plány nepromýšlí. Ještě, že je tu Finn a Loki. Na druhou stranu se Wendy musí ujmout královských povinností, protože Elora je nemocná a velmi slabá. Zkušenost s královskými záležitostmi Wendy posílí.
Pak je tu Loki. V předchozím díle jsem vůbec nevěděla, co si o něm myslet. Nakonec se mé obavy nenaplnily a já, jakožto čtenář, jsem mohla pozorovat vyvíjející se vztah mezi ním, Wendy a zbytkem království. A nakonec Finn. Mrzelo mě, že v tomto díle měl poněkud méně prostoru, protože jeho jsem si oblíbila. Celkové rozuzlení všech vztahů mě sice nepřekvapilo, ale na jednu stranu mě to trošku zamrzelo. Ale když o tom přemýšlím déle, uvědomím si, že to vlastně skončilo přesně tak, jak mělo - všichni jsou šťastní.


Děj plynul rychle, nebyly tu zbytečně dlouhé nudné pasáže. Kniha byla plná akce, napětí i emocí. Akorát rozhodující bitva mi přišla strašně krátká. Ale to bývá u hodně knížek. Nejdřív několika set stránkové přípravy na bitvu a samotná bitva se odehraje pomalu na třech stranách. Jinak jsem byla s knihou spokojená.

Obálka se mi líbí. Nejdříve musím pochválit zelenou barvu, kterou zbožňuji a pak i celkový desing knihy. Skvěle doplňuje předešlé díly, protože se nese ve stejném duchu.


Hodnocení: 

PS: Přiznejte se, vystrašila Vás první fotka? Kniha na ledu? :D

8 komentářů:

  1. Z téhle série jsem četla pouze první díl, a pak jsem na ni nějak pozapomněla a díky tvé pěkné recenzi se k ní možná zase jednou vrátím :D. Jinak nádherné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-). V tomhle počasí je těžké udělat nějaké hezčí fotky :-)

      Vymazat
  2. Zatiaľ som zo série čítala iba jednotku, vyzerá to však super a kniha má krásnu obálku :

    OdpovědětVymazat
  3. Nečetla jsem tuto sérii, ale v levných knihách jsem viděla dva poslední díly, škoda, že tam neměli i ten první, byla bych si ji koupila celou :)
    Hezky napsaná recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni tam ten první díl měli, ale mnohem dřív, než ty dva další :-)

      Vymazat
  4. Ta zelená obálka je krásná.. Já se ještě stále nedostala k prvnímu dílu, ale časem snad :) Krásná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zbožňuju tuto sérii - četla se tak lehce... Já jsem zas věděla hned, jak se mi bude zamlouvat Loki, už u té bonusové povídky v 1.dílu. :D Jen mě štve, že nikde nemůžu sehnat Dědičku. Nezahlédla jsi ji náhodou ještě někde skladem? Kdyby jo, tak bych skákala metry vysoko, přičemž bych ti moc děkovala. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)