neděle 1. března 2015

Elyonova země - Hvězdný poutník

Název: Elyonova země - Hvězdný poutník
Autor: Patrick Carman
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 232

Anotace:
Alexa Daleyová se plaví po Osamělém moři na Warvickém majáku společně s Rolandem a Yipsem. Plují k Pěti kamenným sloupům, na kterých žijí lidé, které zachránili Thomas a Roland Warvoldovi. Alexa ale netuší, že je pronásleduje mořská nestvůra - proměněný Abaddon. Ten způsobí ztroskotání Warvického majáku a začne ničit jeden z kamenných sloupů. Podaří se Alexe ochránit kamenné sloupy a jejich obyvatele? A dokáže už jednou navždy porazit Abaddona?



Recenze:

Poslední díl Elyonovy země se mi spolu s prvním dílem líbil asi nejvíc. Patrick Carman mě naprosto ohromil světem, který vytvořil. Pět kamenných sloupů, z nichž každý je jiný. Na každém se nachází jiný svět, ale přesto jsou všechny propojené.

Alexa mi byla v tomhle díle strašně sympatická - statečná, laskavá, milá a hodná. Nesla na svých bedrech velkou zátěž, ale skvěle si s ní poradila. Její nejlepší přítel Yipes je naprosto skvělý lezec po provazech, což se jim v tomto díle mnohokrát hodilo. A na konci příběhu se dočkal svého životního štěstí. Kniha čtenáře seznámila s dalšími novými postavami. Jednou z nich je Matilda, která zachránila Alexu před utonutím. Je hodná, milá a má psa Rangera, který je naprosto skvělý. Matilda si ale prošla dost zlou chvílí, kterou nakonec díky kamarádům zvládla. Další novou postavou v knize je Marco. Zpočátku namyšlený mladý chlapec, který se postupně ukazuje i v hezčím světle. Nakonec je nejvěrnějším společníkem Alexy.


Kniha byla napsána opravdu výtečně. Moc ráda jsem se k ní vracela a ponořovala se do tohoto úžasného světa. Představovala jsem si, jaké to asi je, letět nad vesnicí na kluzáku po laně. Během čtení jsem si opravdu připadala, jako kdybych vše zažila spolu s Alexou a jejími přáteli.

Poslední díl byl i velmi dobře zakončen. Sice jsem takový konec absolutně nečekala, ale přála jsem si, aby Alexa našla své životní poslání. Prostě konec byla příjemná třešnička na dortu.

Obálka je jednoduše krásná. Zároveň nám lehce prozrazuje, o čem ten díl bude. Ale na druhou stranu nechává čtenáře hádat, co přesně se bude v příběhu odehrávat. Navíc ladí k předchozím dílům a pospolu vypadají knihy velmi hezky a něžně.

Hodnocení : 5/5


Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu i celou sérii si můžete koupit zde.




3 komentáře:

  1. K päťke som sa ešte nedostala, ale som rada, že je to dobrý diel a že sa ti páči :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem skončila u druhého dílu, který skončil otevřeně, ale nevím jestli v sérii pokračovat, zatím se na to moc necítím.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak k téhle sérii jsem se ještě nedostala, ale vypadá zajímavě.
    Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)