úterý 10. března 2015

Nadčasový náhrdelník s přesýpacími hodinami



Tento šperk jsem našla na portálu http://postovnezdarma.cz/. A i když jsem ho objednávala pod názvem nadčasový náhrdelník s přesýpacími hodinami, je asi každému jasné, o jaký přívěsek jde. Jedná se o repliku obraceče času Hermiony Grangerové z Harryho Pottera.

Když jsem si tento výrobek objednávala, byl za velice příznivou cenu. Bála jsem se, že provedení bude kvůli nízké ceně nekvalitní. Ovšem kvalita mě mile překvapila. Kovový přívěsek je vyroben opravdu pěkně, pravidelně a pevně.

Šperk je proveden esteticky velmi hezky. Je na dlouhém řetízku, takže se dá bez rozepínání přetáhnout přes hlavu. Jinak má americké zapínání, což vypadá krásně něžně. Zpočátku jsem se bála, že se bude rozpojovat, ale mé obavy byly marné, drží dobře a ani jednou se mi nerozpojilo.


Samotný přívěsek je složen ze 3 obručí. Po obvodu je vyrytý nápis, který jsem si ještě nestihla přeložit (nejsem příliš zdatná angličtinářka). Ale tím se pro mě šperk stal svým způsobem tajemným. Vnitřní kruh je s přesýpacími hodinami. Jako negativum bych určitě vytkla široký prostřední průměr hodinek, tudíž se písek  přesype velmi rychle. 

Zájemce má na výběr různé barevné varianty písku v přesýpacích hodinách. Mám za to, že jsem si objednávala zlatý, ale přišel mi růžový. To mě nejdřív strašně zklamalo. Ale čím déle jsem si přívěsek prohlížela, tím více se mi líbil a přestala jsem tu růžovou tolik řešit.

Všemi obručemi se dá otáčet, dokonce se otáčí i všechny najednou. Vypadá to velmi efektivně. Jen do minulosti to člověka nepřenese :). S funkčností jsem tedy taky spokojená.


Pokud bych měla své dojmy z náhrdelníku nějak shrnout, rozhodně musím zmínit všechny plusy. Šperk je celkem kvalitní, esteticky vypadá velmi pěkně. Perfektní je i délka řetízku, která dává majiteli na výběr, zda si přívěsek přetáhne přes hlavu nebo zvolí klasické zapínání. Jediné negativum bych viděla v šířce průměru prostřední části přesýpacích hodin, jelikož se písek přesype dříve, než řeknete ,,švec".

Celkem jsem tedy s výrobkem spokojená. A děkuji portálu www.postovnezdarma.cz za poskytnutí šperku k recenzi.

Hodnocení: 4/5





10 komentářů:

  1. Ten náhrdelník je úžasný ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky :) A hlavně ten náhrdelník a přívěsek je nádherný! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju tyhle věcičky připomínající mé oblíbené příběhy. Kamarádka mi kdysi k narozeninám udělala reprodrozda v kruhu ze zlatých drátků. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám repliky ráda, ale většinou jsou příliš drahé :-)

      Vymazat
  4. Obracač času mám doma aj ja, i keď nie v takomto prevedení s farebným pieskom, ja osobne dávam prednosť keď je vo vnútri piesok normálnej farby, ale vyzerá veľmi pekne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem právě chtěla s normálním pískem :-). Ale došel mi tento, tak nevím, kde se stala chybka :)

      Vymazat
  5. Docela ujde, jen mě by tam ta barva písku opravdu vadila, nemám ráda tyto barvy, navíc mi přijde, že se ta růžová ke zbytku vůbec nehodí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty přesýpací hodiny vážně trochu přepískli. Je to i z fotek vidět, je jsou uprostřed špatně udělané, tudíž se přesypou hned. A taky škoda té barvy toho písku, no. Když oni takhle v obchodech málokdy koukají, jakou barvu výrobku člověku pošlou. Je jim to jedno.

    Jinak je to ale moc pěkná věcička. My máme doma jen takový velký obraceč času, co byl v jednom HP časopisu.

    OdpovědětVymazat
  7. Vůbec jsem nevěděla, že se vyrábí tato replika. Mě se náhodou moc líbí. Přijde mi, že nejakou tu mouchu má úplně vše :) Recenze je napsaná krásně a obohacená nádhernými fotkami. Moc ráda navštěvuji Tvé stránky, všechno má osobitý nádech, který člověka pohladí po srdci :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)