středa 15. dubna 2015

Hodinky, které Vás přenesou do starých časů

V pátek mi dorazily tyto nádherné hodinky. Původně jsem je objednávala s tím, že pokud budou hezké, nechám je Pavlikovi, který vždycky po takových hodinkách toužil. Než jsem stihla dojet domů, moji rodiče to nevydrželi a do obálky se podívali. Pěli na ně samou chválu a bylo vidět, že se tatínkovi moc líbí, což bych do něj neřekla. Takže jsem byla velmi zvědavá, jaké budou.




Okamžitě co jsem přijela domů, utíkala jsem se na hodinky podívat. Čekala jsem nějakou vadu na kráse, ale hned na první pohled mě okouzlily. Naprosto skvěle zpracované. Jsou z kovu, takže mají váhu akorát do ruky. Přední strana je bohatě vyzdobená krásnými ornamenty. V prostředku je otvor, skrz který je vidět na hodinkové ručičky. 

Po otevření přední strany stlačením kovového výstupku nahoře na hodinkách, se nám ukáže nádherně propracovaný ciferník, obsahující hodinové ručičky a tři kruhy. Na vnějším kruhu jsou napsané minuty malými normálními čísly. V prostředním kruhu se nacházejí bronzově zbarvené římské číslice, které dodávají celým hodinkám šmrnc a elegantnost. A vnitřní kruh obsahuje čísla hodin podle digitálního času (takže skvělé pro ty, kteří jako děti měly digitální hodinky a s ručičkovými ještě pořád malinko zápasí -  třeba já). V pozadí za krásně zdobenými ručičkami se nám navíc objevuje část hodinového strojku, čímž hodinky získávají nádech steampunku.


Ze zadní strany jsou hodinky taky nádherné. Po obvodu jsou zdobeny krásnými reliéfy. V prostředku se nám potom naskýtá pohled na vnitřní strukturu hodinek. Jsou tu vidět všechna možná kolečka a po natažení hodinek zde krásně tiká a kmitá mechanismus ovládající vteřinovou ručičku.


Když jsem si hodinky prohlížela, měla jsem nejdříve trošku problém přijít na to, jak se hodinky nastavují. Po chvilce mi to ale došlo. Je to stejné jako u normálních natahovacích hodinek. Kolečko, které se používá na natahování, se musí povytáhnout a pak s ním můžu dle potřeby nastavit čas.

K hodinkám je přibalený i řetízek, který k nim skvěle ladí. Na jednom konci má karabinku, za kterou se uchytí na ně uchytí a na druhé straně je kovová spona, která se může zapnout např. za opasek. Díky tomu se tak hodinky skvěle zajistí proti případnému pádu z kapsy.



Hodinky jsou naprosto nádherné a elegantní. Perfektně propracované a při každém pohledu mě znovu a znovu okouzlí. I Pavlik se do nich naprosto zamiloval. Teď je neustále nosí s sebou a vydává se za filmového Sherlocka Holmese :D.

Nejdřív jsme si mysleli, že jsme našli jednu vadu na kráse - totiž číslo 4 římskou číslicí. Je tu totiž zapsáno jako IIII a ne jako IV. Ale nedalo mi to a na internetu jsem se dočetla, že čtyřka se může psát oběma způsoby a je to vždycky správně. Takže ty hodinky jsou prostě dokonalé!


Hodnocení: 5/5

Hodinky můžete zakoupit zde: http://postovnezdarma.cz/panske-kapesni-hodinky-steampunk-samonatahovaci (ještě jsou v akci, do 27.4.2015)

Děkuji portálu www.postovnezdarma.cz za poskytnutí výrobku na recenzi.




5 komentářů:

  1. Já hodinková moc nejsem, ale tyhle se vážně povedly. Znám několik steampunkářů, kteří by je ocenili. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné hodinky. Bohužel mě nenapadá nikdo z okolí, kdo by je dostatečně ocenil...

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerajú krásne, môj tatino má veľmi rád takéto hodinky, podobné som mu dala na Vianoce :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na hodinky vůbec nejsem, asi proto, že mi více vyhovuje ten digitálnější čas a vždy mi dlouho trvá na normálních hodinkách, než si uvědomím kolik je :D ... Asi nějaká genetická vada, protože bratr je na tom stejně.
    Ale hodinky jsou moc krásné, také bych si takové nechala líbit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to takhle měla - jako dítě jsem měla digitální hodinky a ty normální jsem neuměla. Naštěstí dnes už je umím a dokonce i mám vlastní ručičkové hodinky :). Ale taky se musím chvíli soustředit, abych věděla, kolik je hodin :D. Ale lepším se :).

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)