neděle 24. května 2015

Den blbec

Včera jsem měla, jak se říká, den blbec. A to pořádně. Všechno začalo zcela nevinně s tím, že jsem jela do města koupit obálky, abych mohla poslat pár knih. Jenže jak jsem měla hlavu plnou myšlenek, zapomněla jsem si koupit lístek na parkovišti! A když jsem přišla z nákupů, měla jsem samozřejmě za stěračem lístek.

(zdroj obrázku zde)

Nevěděla jsem, co s tím mám dělat. Jednalo se můj první lístek za stěračem v životě. Tak jsem volala taťkovi a ten mi řekl, ať jdu na městskou policii. Tak jsem tam tedy vyrazila. Když jsem přišla na místo, byl u ,,přepážky" takový namyšlený policista. Spustil na mě:,,Vy jste si nevšimla, že je to parkoviště placené?". Něco jsem odpověděla, abych to měla brzy z krku. Potom povídá: ,,To bude za 200 Kč a dejte mi prosím občanku." Na mojí odpověď, že jsou pěkně drazí, mi odpověděl:,, A to Vám klidně můžeme dát pokutu až 2 000 Kč!" 

Chvíli vyplňoval nějaký papír, který jsem pak podepsala, zaplatila a šla jsem pryč. Je to neuvěřitelné, jak svět nutí člověka být neomylný. Jednou člověk zapomene zaplatit 10 Kč za parkovné a hned musí pykat. Ale poučila jsem se a alespoň vím, co dělat, když se za stěračem vyskytne lístek. Tak doufám, že si chlapci z městské policie alespoň koupili za mé peníze nějaké to pivko nebo květinu svým ženám. 

Celou dobu jsem se na té stanici cítila, jako kdybych provedla nějaký šílený zločin. Není to směšné? Bazírovat takhle strašně na 10 Kč? Podle mě by byli páni od policie mnohem prospěšnější na silnici, kde by hlídali rychlost, projíždění na červenou, přes zebru, kontrolovali by pásy atd. Ale to je očividně věc názoru.

Zbytek dne pak ubíhal docela dobře. Večer mě ale píchla včela - do zadku! A to prosím u nás doma. No není to absurdní? Jdu si po schodech dolů a najednou cítím, že mě něco šimrá. Tak jsem se podrbala a zjistila jsem, že mám něco v kalhotách. A najedou PLESK a už jsem měla v sobě žihadlo. Tak jsem se vyděsila, že jsem se na schodech najednou celá svlíkla do spodního prádla. A pak koukám, že v místě bolesti trčí ven žihadlo. Vytáhla jsem ho a hned si dala na ránu odličovací tampón s octem.


Víte, ještě bych možná měla zmínit, že jsem na včelí bodnutí alergická. Teda občas. Někdy mi to skoro nenateče a jindy mám obrovský nateklý flek. A to je přesně můj dnešní případ. Teď právě mám flek velký přes celé stehno. Je větší, než celá má dlaň. Vlastně než obě moje dlaně. Při pohybu mě to pálí a v klidu zase lechtá, protože se to asi již začíná hojit.

Docela dlouho mi vrtalo hlavou, jak se mi ta včela do těch kalhot mohla dostat. Nakonec jsem na to přišla. Mamka mi chvilku před tím podávala suché prádlo z venku. Nesla jsem si ho k sobě do pokoje. A právě na tom prádle musela být ta včelka. Jak jsem ho nesla, tak musela přelézt někam na mě. Potom, co jsem prádlo položila v pokoji na postel, jsem musela navštívit toaletu kvůli plnému močovému měchýři. A v tu chvíli mi asi drahá včela spadla do kalhot. Z koupelny jsem pokračovala po schodech dolů a to už víte, co se stalo.

Nejvíc mě ale trápí, že chudák včelka to nepřežila. Já budu jenom pár dní nateklá, ale chuděrka včela už je asi ve včelím nebi. Snad se na mě alespoň nezlobí, že jsem jí omylem přimáčkla.

A ještě abych nezapomněla, tak po té, co jsem se vyděšená celá svlékla, jsem si vzala jiné tričko a dala jsem si ho naruby! Když jsem pak rodičům říkala, co se mi stalo a oni uviděli ještě to tričko, mohli se potrhat smíchy. A já taky.

Dnes mi ale moc do smíchu už není. Jsem ráda, že můžu chodit. Ale pevně věřím, že zítra to bude lepší. 

A Vám přeji, abyste měli jen samé hezké dny a nepotkalo Vás něco podobného, jako mě včera. A sama za sebe doufám, že zase hodně dlouhou dobu nebudu mít den blbec. 


3 komentáře:

  1. Teda, den blbec je opravdu výstižný název. Jasně že by páni policajti byli užitečnější na silnicích, jenže každej je rád, když může být důležitý a peskovat ostatní za chybu, co snad ani není nijak hrozná a pro společnost nebezpečná. O.o Já jsem třeba jednou jela metrem v Praze, lístek jsem si koupila, ale nějak jsem si ho zapomněla označit, prostě jsem asi pospíchala nebo nepřemýšlela nebo nevím. Zrovna mě odchytil dozorce a docela mě znejistil, jak mi vyhrožoval pokutou a tak. Naštěstí mi v té době ještě nebylo patnáct, takže mi pokutu dát nemohl. (nebo mi ji z jiného důvodu nedal)

    To s tou včelou je fakt na nic. Taky se mi jednou takhle do kalhot, to jsem měla takové ty volné teplákové, dostala vosa. Já myslela, že je to brouk, tak jsem se ji snažila nějak setřást. A pak mě několikrát bodla na podobné místo jako tebe, a pak, když jsem si sundala kalhoty, si ještě uletěla. :D

    Tak snad se brzy noha zahojí a bude to fajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Vlasti :). Revizoři jsou hrozní, nás s Pavlikem věčně stavěli, asi vypadáme podezřele :-D. Nejvíc to ale naštve, když pospícháš na vlak a oni Tě zastaví. To jsem vždycky děsně naštvaná :D.

      Vymazat
  2. Ono to tak většinou bývá, že když se člověku stane jedna mrzutost, táhne se to s ním pak celý den.
    Je skutečně absurdní, že Tě naši strážci pořádku takhle dusili kvůli deseti korunám, avšak mě to ani moc nepřekvapuje. Namasírovat si ego je vždycky fajn, že. U nás na náměstí se pomalu bojím jít i ten parkovací lístek koupit, aby za tu chvilku nedorazila přehnaně aktivní hlídka městské policie a nedala mi botičku (údajně se to někomu vážně stalo, a ani bych se nedivila).

    Včela mě myslím nikdy ani neštípla. Což je dobře, bylo by mi jí taky líto :) Zato od vos jsem to schytala mockrát.

    Tak doufám, že budeš brzy v pořádku. Je to mrzuté, člověka to naštve, ale není to nic, co by se nedalo přežít, že :) Na světě je i přesto pořád krásně :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)