sobota 23. května 2015

Můj první Svět knihy

Po týdnu mám konečně čas a prostředky napsat Vám o svém prvním světě knihy. Strašně moc jsem se těšila.

Byla jsem domluvená s Hanyuu, že k ní přisednu ve vlaku a společně se dopravíme na výstaviště Holešovice. Vlak měl zpoždění (což u českých drah jinak nejde) a dorazily jsme na místo déle, než jsme plánovaly. Ale to nám zase tak nevadilo a hned jsme se pustily do prozkoumávání jednotlivých stánků.



První nákup jsem udělala ve stánku Euromedia, kde jsem si koupila Sapphique. Mám v plánu si ještě dokoupit Inkarceron, protože po těchto knihách již docela dlouho koukám.


Další nákup jsem učinila u stánku se záložkami. Měli je opravdu levné, ta s tím motýlkem stála pouhých 15 Kč. Normálně v obchodě stojí 39 Kč. Nejdříve jsem měla v ruce hromadu záložek, ale pak jsem půlku vrátila pryč. Nechtěla jsem utratit všechny peníze hned na začátku. Nakonec jsem ale skoro všechny záložky a magnetky podarovala, takže příště jich musím koupit určitě víc! Tady je to, co mi zbylo a z toho ještě magnetka s tučňáčky je pro kamarádku. Ale ty záložky s motýlkem mi udělaly obrovskou radost, asi před rokem jsem je sháněla a byly všude vyprodané nebo drahé.



Pak si nás našla Lowri, se kterou jsem se moc ráda seznámila. Společně jsme zamířily ke stánku Albatrosmedia, kde měla být Vlastička. Myslela jsem, že ji v tom davu lidí nenajdu.  A taky že ne. Ona si našla mě. Za což moc děkuji!

Potom jsme společně zamířily do stánku fantomprintu, kde měli knihy za skvělé ceny. Vybrala jsem si tam 4 knížky, za než jsem dohromady zaplatila 80 Kč.

Sice jsem pak zjistila, že ti draci jsou 2. a 3. díl, ale to nevadí. Časem snad seženu i ten první. V tomhle stánku bylo totiž přeplněno lidmi a jakmile jste na chvilku nějaké knihy položili, abyste si mohli urovnat ty zbylé, co jste držely, hned Vám je někdo vzal. Viď, Hani? :P

Pak už jsme se jen procházely a dívaly se na stánky. Vlastička se s námi pak už musela rozloučit. Nakonec jsme šly s Hanyuu a Lowri chvíli ven, kde jsme si odpočinuli od tepla a davu lidí. Potom jsme se ještě vrátily dovnitř, kde jsem koupila Pavlikovi knihu o dinosaurech (když byl malý, tak je měl rád, takže jsem ho chtěla tou knihou rozesmát, což se povedlo) a po chvíli jsme už opouštěly výstaviště na dobro. U parkoviště nás opustila Lowri. Já s Hančou jsme pokračovaly směr metro a hlavní nádraží. Řeknu Vám, ty knihy se pěkně pronesly (a to jsme šly kousek).

Na hlavním nádraží jsme měly ještě chvíli čas, tak jsme zamířily do Neoluxoru. Já jsem tam vybrala knížku pro Pavlika za skvělých 49 Kč. Bohužel Vám ji nemohu vyfotit, má ji Pavlik doma. Tak alespoň přikládám fotku z internetu, protože mě se ta obálka vážně moc líbí.


Potom jsme nasedly na vlak a frčely domů. Byla jsem ráda, když jsem dorazila k Pavlikovi. Najedli jsme se a chvíli na to jsme zase jeli s Pavlikem k nám. Byl to prostě procestovaný den :).

Svět knihy mě potěšil. Byť tam nejsou takové slevy, na které lákají zákazníky. Ale i tak se tam dají najít krásné kousky. Příští rok určitě pojedu znova (když budu moci) a chystám se to tam více užít. Letos jsem byla taková nesvá z těch davů, ale příští rok se už nedám! :) A rozhodně koupím více záložek (pokud tam ten stánek bude). Ale potěšilo mě, že ve spoustě stánků dávaly záložky zdarma.



9 komentářů:

  1. Nákup levných knih z krabic je boj. Nesmíš je pokládat! :D Já takhle loni přišla asi o čtyři. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Musela to byť skvelé akcia, som rada, že si si to užila. Knižné prírastky vyzerajú super, prajem príjemné čítanie :D

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek! :) Závidím ti, že jsi byla na Světě knihy :) Já jsem se musela učit na zkoušky..No snad aspoň za rok už to vyjde :) Jinak, přivezla jsi si krásné přírůstky, hlavně Sapphique :) Právě čtu Inkarceron, jsem nadšená a je mi jasné, že bez dalšího dílu se neobejdu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jo, i po týdnu mi někdo musí připomínat, že jsem se na Svět knihy nedostala. Každopádně je fajn, že sis to tam užila a získala nové přírůstky. A třeba se tam příští rok potkáme :D

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ráda jsem tě viděla, i když jen na chvilku, a ráda jsem taky poznala Lowri a Hanyuu. :) Tak třeba příští rok zase, ne-li dříve!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem Tě ráda viděla Vlasti. Jen to bylo takové uspěchané. Příští rok si Tě užiju víc! :)

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)