sobota 2. května 2015

Pokračování napínavého života Cataliny Soleado

Název: Poslední čarodějka - Mlžné kameny
Autor: Christoph Marzi
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 248
 
Catalina se dostala na Malfurii. Tam se seznámí s čarodějnicí Agatou La Gatazou a cikánkou Makris de los Santos. Spolu s nimi se vydává najít svoji babičku, Nurii Nieblu, aby jim pomohla v boji proti Kasandře Karfax a stínům.
Mezitím se Jordi musí dostat z Barcelony, kterou pohlcují zlé stíny. Spolu s ním prchá i muž se jménem Koperník. Stíny ale nejsou jedinou věcí, se kterou se musí Jordi vypořádat - ztratil totiž všechny vzpomínky, takže si nepamatuje ani na Catalinu. Dokáží k sobě dva mladí lidé opět najít cestu a uniknout stínům?

Druhý díl Poslední čarodějky se mi velmi líbil. Střídavě jsem četla o putování a zážitcích Jordiho a Cataliny. Oba dva poznají nové přátele a prchají před stejným nepřítelem. Navíc se tu objeví hodně nových postav.
 
Catalina mi byla docela sympatická až na některá její zbrklá rozhodnutí. Rozhodně má docela dobrou intuici a srdce na správném místě. Jordi je tu opět odvážný a chytrý. Bylo mi ho líto, když si nemohl vzpomenout na nic z předchozích dní, vlastně z celého života.
 Jediná věc mě štvala u obou hlavních postav- jde jim o život a stojí zaseknuté na místě, místo toho aby co nejdříve utekly nebo něco podnikly. A pak se kvůli svému zdržování dostávají akorát do problémů.
 
 
Celá kniha byla napsaná velmi pěkně a nedělalo mi potíže se do ní začíst. Spíš jsem měla problémy se od ní odtrhnout. Moc se mi líbí cizí jména, znějí tak exoticky :). Ale když jsem četla např. o tom, jak přeběhli z té ulice do druhé a pak do další a všechny měly jména, na kterých jsem si málem zlomila jazyk, říkala jsem si, že občas platí pravidlo všeho moc škodí.
 
Děj mi tentokrát přišel akčnější než u prvního dílu, což mě mile potěšilo. Taky nám autor poodhalí více z tajemství, která provází čtenáře už od prvního dílu. Jsem velmi zvědavá, jak to nakonec vše vyvrcholí a co všechno nového mi přinese třetí díl.
 
Obálka je krásná, i když ten had mi lehce nahání hrůzu. Po přečtení knihy jsem ale musela usoudit, že na obálku určitě patří. Jen mě trošku mrzí, že tu není vyobrazená žádná galeona. Podle mě jsou galeony důležitou součástí knihy. Ale vykompenzují to ty stíny, které jsou rozvrstveny opravdu pěkně.
 
 
Pokud jste četli první díl a líbil se Vám, tak určitě neváhejte a přečtěte si i druhý. Byť je to čtení pro mladší čtenáře, já jsem s příběhem velmi spokojená. A pokud jste první díl nečetli, rozhodně to napravte.
 
Hodnocení: 4/5
 
Děkuji nakladatelství Fragment za zaslání recenzního výtisku.
 
 
 
 
 

4 komentáře:

  1. Nečetla jsem ani první díl, takže nemůžu soudit. :) Chci se však po dlouhé době na tento žánr podívat, přeci jen chci mít načteno od každého kousek, tak třeba bude tahle série mimo jiné dobrou volbou. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu jsem nečetla, ale má pěknou obálku :).
    Možná ji někdy vyzkouším, pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Čítala som staršie vydanie tejto série, takže obálka ani názov mi najskôr nič nepovedali. Každopádne som sa potom rozpamätala, nie je to zlá kniha, síce skôr pre nenáročnejších čitateľov, ale ako oddychovka sa čítala naozaj dobre :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Protože mě první díl neokouzlil, nejspíš si nepřečtu ani tento ;)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)