středa 17. června 2015

Jak na přírodní kosmetiku?

Název: Přírodní kosmetika
Autor: Shannon Bucková
Počet stran: 143
Nakladatelství: Metafora


Anotace: 
Více jak 200 rad, postupů a návodů k výrobě přírodních kosmetických produktů.
Utrácíte spousty peněz za kosmetiku? A myslíte si, že bez drahých kupovaných přípravků to nejde? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Jde, a ještě u toho ušetříte. Nemluvě o tom, že pro sebe uděláte to nejlepší a pořídíte si to nejzdravější.
Naučíme vás míchat nádherně voňavé krémy, tekutá mýdla, šampony, vlasové i obličejové masky, parfémy, přísady do koupele, tělová a odličovací mléka, zkrátka cokoli si vzpomenete. A to vše ze zdravých, stoprocentně přírodních surovin.
Dozvíte se také, podle čeho vybírat, jak se vyznat ve všemožných bylinkách a ingrediencích.
Fotografickyy ilustrované jednoduché recepty vás spolehlivě povedou, takže se brzy stanete skvělými výrobci té nejzdravější přírodní kosmetiky, jakou si jen umíte představit.


Dnes bych vám velmi ráda představila tuto úžasnou knihu od nakladatelství Metafora. Když jsem tuto knihu poprvé spatřila, byla jsem z ní nadšená. Hned jsem chtěla vědět, jaké všechny recepty v sobě ukrývá.



Kniha je velmi přehledná. Celkově tu najdeme šest kapitol, z nichž každá obsahuje velmi dobré rady, návody a recepty. V celé knize najdeme mnoho fotek doplňujících dané téma. O knize nejde říci nic jiného, než že je perfektně graficky zpracovaná.

Co se týče receptů, jsou přehledné a srozumitelné. Byť shánění ingrediencí je trošku horší. Snad do všeho se mají přidávat éterické oleje, přičemž nejlevnější stojí kolem stovky. Tudíž to není levná záležitost. Na druhou stranu ale vždycky stačí jen kapka nebo dvě, takže lahvička éterického oleje docela dlouho vydrží.




Co se chystám vyzkoušet? Rozhodně vyzkouším nějaký šampón a kondicionér. Dále taky pleťový krém, protože po všech kupovaných krémech mám suchou pokožku ještě více, než před aplikací. A chystám se i na šumivé bomby do koupele a možná zkusím i nějaký deodorant. Opravdu se velmi těším, až seženu všechny potřebné suroviny. Pak vám rozhodně napíšu, jak co fungovalo. Chystám se totiž ze sebe a přítele udělat pokusné králíčky :).



Kniha je perfektní, jsem za ni strašně vděčná. Zároveň ji mohu doporučit všem, kteří přecházejí na biokosmetiku nebo mají nějaké problémy s kůží. Myslím si, že domácí přírodní kosmetika je určitě lepší, než kupovaný chemický fujtajbl.

Hodnocení: 5/5

Převelice děkuji nakladatelství Metafora za zaslání recenzního výtisku.





3 komentáře:

  1. Jé, ta vypadá zajímavě. Někdy mi nějaký "recept" povíš, třeba na šampon nebo tak. ;) Metafora má v tomhle ohledu strašně pěkně propracované knížky, ty fotky a tak, to se mi vždycky moc líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vyzerá naozaj prakticky, to je dobre, určite sa bude mnohým páčiť :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)