pondělí 8. června 2015

Krásné závěsné hodinky s ornamenty

Minulý týden mi z portálu http://postovnezdarma.cz/  přišly další nádherné hodinky. Velice mile mě překvapily, protože jsou opravdu hezky zpracované.



Přední strana hodinek je krásně lemovaná ornamenty a římskými číslicemi, takže je ani nemusíte otevírat, abyste zhruba věděli, kolik je hodin. Chvilku mi trvalo, než jsem zjistila, jak se nastavuje čas. A přitom je to tak prosté. Na horní polovině hodinek je zdobené kolečko, které stačí jen povytáhnout. Pak už jen kolečkem otáčíte, dokud nenastavíte správný čas. Ještě mi vrtalo hlavou, jak se tyto hodinky natahují. Pak jsem si ale na stránkách http://postovnezdarma.cz/ všimla komentáře, že jsou na baterii, což mě přinutilo se zamyslet, zda jednou půjde ta baterie vyměnit nebo ne. Přinejhorším budou hodinky sloužit pouze k dekoraci.


Po otevření hodinek se nám objeví ciferník v celé své kráse. Jako první si všimneme bílých římských číslic, ale při bližším zkoumání zjistíme, že jsou tu ještě dvě kružnice s klasickými číslicemi. Vnitřní kružnice nám ukazuje kolik je ,,digitálních" hodin. A vnější kružnice, kolik minut. Myslím si, že to je perfektní pomůcka pro lidi, kteří jsou zvyklí spíše na digitální čas. Dále rozhodně nesmím zapomenout zmínit nádherně zdobené ručičky. Ty kudrlinky jsou moc pěkné.


Zadní strana je celá posetá ornamenty a skvěle doplňuje celý dojem hodinek. Já osobně mám pro tyhle ornamenty slabost, přijde mi, že dodávají hodinkám určitý ,,šmrnc".


K hodinkám je přibalený i řetízek, díky kterému si hodinky můžete kamkoliv připnout. Vzezřením jsou hodinky spíše pánské, ale myslím si, že ani ženu neurazí. 


Celkově se mi hodinky moc líbí. Jsou krásně propracované a elegantní. Teď ještě zjistit, jak dlouho vydrží :).

Hodnocení: 4/5





6 komentářů:

  1. Vyzerajú veľmi pekne, v takomto štýle som kúpila tatinovi hodinky na Vianoce :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou krásné, připadají mi jako hodinky pro takové ty elegantní čarodějnice. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou hezké, takové jakoby trošku pocházeli z jiné doby. ale vadí mi na nich ta červená čísla

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)