neděle 12. července 2015

Hodinky, které zaujmou svojí jednoduchostí

Dnes Vám tu představím další nádherné kapesní hodinky. Tentokrát jsou ,,obyčejné", z venčí bez ornamentů a celkového zdobení. V jejich jednoduchosti se ovšem skrývá jejich krása. Přijdou mi neobyčejné. A v mých představách se nejlépe hodí k nějakému doktorovi.



Hodinky jsou z obou stran hladké a bez zdobení, což má i svoji výhodu - dají se použít jako zrcátko. Nevýhodou tohoto hladkého povrchu je to, že je na něm vidět každá malá nečistota. Nebo pokud si jen hodinky vezmete do ruky, na místě po Vašem prstu zůstane malý otisk, takže se hodinky musí hodně čistit, aby byly stále pěkně lesklé. Kvůli jednotnému vzhledu celých hodinek je zpočátku těžké určit, kde je přední strana a kde zadní. Ale přesně tenhle fakt zároveň dává hodinkám jisté kouzlo.


Po otevření hodinek se nám objeví krásný bílý ciferník s dominantními římskými číslicemi. Podle mě se ke kapesním hodinkám hodí pouze římské číslice, dodává jim to ten ,,starožitný" půvab. Jelikož jsou ale tyto hodinky pro ,,moderní" lidi, mají po obvodu ciferníku arabské číslice, které vlastníkovi hodinek pomůžou se rychleji zorientovat. V prostředku jsou umístěné hodinkové ručičky, které jsou krásně kroucené. A protější strana ciferníku je jako jediná na celých hodinkách zdobená, a to malými spirálkami.


K hodinkám je dodáván 37 cm dlouhý řetízek, na který se hodinky připnou a pak už jen stačí druhou stranu řetízku přidělat k oblečení. Čas se nastavuje povytažením ozdobného kroužku. Hlasitost tikání hodinek je střední, není moc vysoká ani nízká.

Hodnocení: 3/5


Děkuji portálu www.postovnezdarma.cz za poslání hodinek.



Tyto krásné hodinky si můžete koupit zde: http://postovnezdarma.cz/stylove-kapesni-hodinky-na-retizku


A co říkáte na hodinky Vy? Líbí se Vám? Nebo máte raději zdobenější?

10 komentářů:

  1. A dají se tyhle hodinky někam nosit, nebo jsou jen na ozdobu? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se dají někam nosit, Pavlik si je bere s sebou do školy :)

      Vymazat
  2. Ty jsou nádherné! Takové krásně starobylé... Asi bych je nenosila, protože bych neměla k čemu, ale přijdou mi jako dělané na takové ty umělecké vintage fotografie :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerajú veľmi pekne, ale tie červené čísla sa mi nepáčia, nechala by som tam iba klasické :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že ty červené číslice jsou v docela ostrém kontrastu, což se někomu líbí a někomu ne. Každý pes jiná ves :).

      Vymazat
  4. Tak Ty hodnotíš kapesní hodinky? To je strašně pěkný koníček :) takové by se mi taky moc líbily, i když bych je asi upřednostnila bez těch arabských číslic u středu ciferníku, ostatně jak už někdo psal také přede mnou. Takové hodinky se také hodí ke steampunk stylu, který teď začíná vycházet jako něco nového.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, ahoj Mniško :). Mrkni na www.postovnezdarma.cz, mají tam hodně kapesních hodinek, třeba si vybereš :).

      Vymazat
  5. Ty hodinky jsou krásné, nemůžu si pomoct, ale trochu mi připomínají hodinky Bílého králíka z Alenky v Říši divů.. :))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)