úterý 8. září 2015

Jednoduchost s kapkou elegance

Dnes tu pro Vás mám recenzi dalších hodinek. Tentokrát mi přišly hodinky jednoduchého vzhledu. Jelikož ale vím, že v jednoduchosti se častokrát skrývá krása, dala jsem se do podrobnějšího zkoumání. A jak hodinky obstály? To si můžete přečíst níže.


Na první pohled mě hodinky svojí jednoduchostí okouzlily. Vypadají velmi decentně a zároveň elegantně. Perfektně se hodí pro lidi, kteří mají rádi jednoduchost a nepotrpí si na ozdůbky. Přední i zadní strana hodinek jsou hladké, bez ornamentů. Zarazil mě ovšem podivný ciferník na přední straně hodinek - proč je dvanáctka vlevo místo nahoře? Víte, do dneška jsem si říkala, že takovýto vnější ciferník je velmi praktická věc - pokud spěcháte, jenom mrknete na hodinky a nemusíte je ani otevírat, abyste poznali, kolik je hodin. Jenže proč mají tyhle hodinky ciferník otočený? Čas pak absolutně neodpovídá. Maličko to na mě působí dojmem, jako kdyby se přední strana hodinek přidělala obráceně nebo někdo nakreslil římské číslice špatně. Těžko říci, proč je tomu tak.

 
Po otevření hodinek se nám objeví jednoduchý černý ciferník s elegantními bílými římskými číslicemi. Dojem malinko kazí malý ciferníček dole, který má pouze dekorativní funkci a pomáhá člověku se zorientovat ve vteřinové ručičce . Ovšem to je jen taková drobná vada na kráse. Ručičky jsou bohatě kroucené, tento styl se mi opravdu velmi líbí. Na proti ciferníku je zadní strana přední části hodinek. Tady už je lehké zdobení se spirálkami, které ale působí stále decentně a hodinky si tak udržují svůj půvab. Celkově se mi tedy vnitřní uspořádání hodinek velmi líbí.


 
K hodinkám je přibalený i řetízek, který je na jednom konci opatřen karabinkou pro připnutí k hodinkám a na druhém konci kovovou sponu, kterou si můžete připnout třeba k opasku nebo kapse u kalhot. Tím budete mít hodinky v bezpečí a nemusíte se bát, že by Vám vypadly a rozbily se.

Když jsem vzala hodinky poprvé do ruky, poznala jsem, že nejsou úplně kvalitní. Jak bych to jen řekla - když s hodinkami hýbete, je slyšet takový zvláštní zvuk. Nic upadlého není, všechno funguje. Navíc sklo (nebo plast?) který kryje ciferník se mírně hýbe. Ze všech hodinek, co jsou tu na blogu zrecenzovány, jsou asi nejméně kvalitní. Ovšem třeba překvapí svojí výdrží. Celkově bych je ovšem doporučila spíše k dekoraci, než častému nošení. Ale takováto dekorace je velmi hezká a tématická, nemyslíte?

 
Celkově tedy dávám hodinkám plus za celkovou decentnost a elegantnost, nádherný ciferník s krásnými ručičkami a praktický řetízek. Mínus ale uděluji za divný vnější ciferník a nekvalitu. 
 
Hodnocení: 2/5
 
Děkuji portálu www.postovnezdarma.cz za zaslání hodinek.

Hodinky si můžete koupit -zde-.

 


3 komentáře:

  1. Vyzerajú skutočne pekne, ten ciferník vonkajší som si v prvom momente ani nevšimla, ale keď si na to upozornila, už som to zbadala a tiež mi to nedáva veľký zmysel :D každopádne na pohľad sú super :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné hodinky, ale ta dvanáctka by mě asi štvala.

    OdpovědětVymazat
  3. Hodinky jsou moc krásné! :) Jen škoda toho ciferníku :/. Hold ťangové to neodhadli, asi tak bych to řekla :D. Ale na kráse jim to neubírá :). Já mám ráda takovéto hodinky, ale dávám přednost takovým víc vintage :).

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)