úterý 29. září 2015

Třetí díl úžasné série o princi, dívkách a šatech

Název: První
Autor: Kiera Cassová
Počet stran: 278
Nakladatelství: CooBoo
 Anotace
Nastal čas korunovat vítězku! Když byla America vybrána do Selekce ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.


Recenze

Třetí díl Selekce jsem velice netrpělivě očekávala. Koupila jsem si ji v předprodeji a už jen čekala, až mi přijde domů - ale jaké to byly nervy! Jak jsem úpěla, když jsem viděla, že už ji někdo doma má a já ještě ne. Tak moc jsem se už konečně chtěla ponořit do jejího příběhu! Ale nakonec jsem se i já dočkala a v pátek mi ji přítel přivezl domů. Začala jsem ji číst ale až v sobotu, ale zároveň jsem ji ten samý den i dočetla. Nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Potěšilo mě, že ve třetím díle se už tak strašně neřeší trojúhelník Aspen - America - Maxon. Tentokrát America řeší soutěž jako takovou a co by se dělo kdyby vyhrála nebo prohrála. Navíc se v knize odehraje mnoho nečekaných zvratů, které donutí Americu více přemýšlet v širších souvislostech. Velmi se mi líbily reakce hlavní hrdinky na určité situace. Dokázala perfektně ,,vybruslit" ze zdánlivě neřešitelných okamžiků a byla to ona, která zajistila poměrně kladný vývoj událostí v jedné klíčové situaci.

Co se týče prince Maxona, celou knihu jsem se nad ním rozplývala. Nechápu, jak to autorka dělá. Je to snad první knižní série, která mé srdce zalévá silným příjemným teplem pokaždé, když se na scéně spolu objeví dvě hlavní postavy. Zkrátka miluji stránky, které popisují setkání Maxona s Americou. A byť mě ve druhém díle Maxon pěkně naštval, ve třetím díle mu budiž vše odpuštěno a opět si získal moji přízeň.
Kniha je velice čtivá, měla jsem ji přečtenou během několika hodin. Navíc je tak poutavá, že když jsem ji musela na nějakou chvíli odložit, neustále jsem se k ději v myšlenkách vracela a nedokázala jsem pořádně myslet na nic jiného. Kniha mě polapila, objala a už nepustila, dokud jsem ji nepřečetla. A po dočtení jsem chtěla číst dál, chtěla jsem se dozvědět víc. Nechtěla jsem, aby kniha skončila a zároveň jsem nemohla přestat číst. Naprosto mě pohltila.

Děj byl poměrně rychlý a chytlavý, ale hlavně překvapivý. To co se v knize stalo by mě ani ve snu nenapadlo. Poslední třetina knihy byla plná akčních situací a stalo se velmi mnoho důležitých věcí. Upřímně si myslím, že zde se autorka mohla trošku více rozepsat. Nedá se říci, že by tuhle část knihy odbyla, spíš jen stručně napsala - a já si přála vědět víc. Klidně bych přidala dalších 20 stran.
Obálka knihy je naprosto překrásná a okouzlující. Líbí se mi z celé série nejvíce. Má takový něžný, ale zároveň elegantní nádech. Slečně to zde velmi sluší. A ty šaty! Nádhera. Velmi se mi líbí i nápis, na kterým je jemná kroucená korunka. Kdykoliv knihu vidím ve výloze knihkupectví, neubráním se vnitřnímu ,,Ach, to je krása!"

Knihu První a celou sérii Selekce mohu doporučit opravdu všem. Myslím si, že se jedná o velice vydařenou trilogii, která si svou popularitu právem zaslouží.

Hodnocení: 5/5







12 komentářů:

  1. Zrovna jsem se zapojila do té soutěže Neoluxoru. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se zapojila, ale spíš jen tak, protože na Neoluxoru se svými ,,kreativními" odpověďmi nemohu vyhrát :D.

      Vymazat
  2. Báječná recenze! PRvní jsem již také přečetla a celou sérii miluju! Je to báječný příběh a už se nemůžu dočkat, až vyjde volné pokračování a povídky .-)

    OdpovědětVymazat
  3. Som na knihu zvedavá, i keď po Elite, ktorá mi vyslovene nesadla, sa do tretieho dielu až tak nehrniem. Jednotka bola fajn, dvojka pre mňa slabá a som zvedavá na trojku. Počkám si však, kým ju neuvidím u nás v knižnici, čo tak skoro asi nebude :-) Každopádne som rada, že tebe sa kniha páčila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně si První přečti, je to úplně o něčem jiném, než Elita :).

      Vymazat
  4. Tak prednedávnom som dočítala dvojku, vďaka ktorej som opäť zistila, prečo mám túto sériu rada ;) Po prečítaní tvojej recenzie sa veľmi teším na to, ako si prečítam aj poslednú časť a hlavne, že sa bude menej riešiť romantický trojuholník ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, teď se První nemůžu dočkat ještě víc :D I když asi tuším, jak to nakonec dopadne, jsem zvědavá na ten příběh :) Taky mám moc ráda Maxona, ale Aspen mi leze na nervy :D A ty obálky... ach můj bože!!! <3

    OdpovědětVymazat
  6. První díl této série mě bavil docela dost, hlavně se mi líbil ten nápad... a buďme upřímní, Maxon. :D Elita už mě tak neoslovila, a i když jsem ji měla přečtenou extra rychle (protože ty knihy se čtou vážně jako po másle), tak jsem začínala být na Americu mírně alergická, a jak jsem měla Maxona v prvním díle ráda, tak tady si to trochu pokazil. Z tvého nadšení mám ale docela chuť si poslední díl přečíst co nejdříve to půjde. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem při čtení Elity měla sto chutí plácnout tou knihou Maxona přes hlavu. Pěkně mě tam naštval. Ale První je skvělá :-).

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)