neděle 31. ledna 2016

Alchymie věčnosti

Název: Alchymie věčnosti
Autor: Avery Williams
Díl:1.
Počet stran: 182
Nakladatelství: CooBoo
Anotace
Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Serafina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak....

Recenze
Tenká, na pohled možná nezajímavá knížka, která v sobě ale ukrývá krásný YA příběh bez milostného trojúhelníku. Když jsem se na ní dívala v Levných knihách, zaujala mě už svojí anotací a tak jsem se rozhodla jí dát šanci. Jelikož má necelých 200 stran, měla jsem ji přečtenou za chvilku a bylo to velice hezké čtení. 
Hlavní hrdinkou je Serafina, duše ženy, která o své tělo přišla již před 600 lety. Během čtení jsem si ji docela oblíbila. Nenávidí se za to, co provádí ostatním, aby přežila. A možná díky tomu je na většinu lidí hodná a snaží se odčinit své hříchy. Navíc se v těle Kailey chová lépe, než se chovala pravá majitelka těla. Kailey byla totiž (za života) docela potvora. Serafina musí být neustále ve střehu, jestli ji nenajde Cyrus, který by jí násilím donutil vrátit se k němu. Rozhodně jí není cizí odvaha, kterou v příběhu několikrát dokázala.

Kniha je napsaná opravdu skvěle. Autorka stvořila zajímavý příběh, plný emocí. Neustále se střídají pocity napětí, strachu, naděje, radosti a spokojenosti. Jelikož se jedná o Young Adult literaturu, nečekejte žádný složitý text. Vše je napsáno jednoduše a kniha je tak spíše oddechovou četbou. Přesto věřím, že si najde další fanoušku, protože neobsahuje milostný trojúhelník, který je dnes již ve většině YA knih. A povím Vám, je to strašně příjemná změna.
Obálka knihy je jednodušší, přesto dokáže zaujmout. Líbí se mi hezky laděné barvy do fialova. Zepředu je kniha spíše šedá, ale zadní strana je krásně bílá se světle fialovým textem. Vazba knihy je vázaná.

Knihu mohu doporučit všem příznivcům YA literatury a těm, kteří by rádi něco kratšího a oddechového. A neodpustím si jednu radu na závěr - pokud se tuto knihu chystáte číst, pořiďte si zrovna i druhý díl. Kniha totiž končí ve velmi napínavém momentě.

Hodnocení:5/5

8 komentářů:

  1. Super recenze :D Na tuhle knihu se také chystám, takže jsem ráda, že se ti líbila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla fakt pěkná :). Ale Tobě se tak líbit nebude, jsi totiž mnohem více náročná :P

      Vymazat
  2. Ty jo, tak ono je to fakt až tak dobrý?! Tak to se musím ke knížkám taky co nejdřív dostat :D Super recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, musíš se se mnou sejít a já Ti knížky předám :P

      Vymazat
  3. Uvažovala jsem, jestli o ni mamku poprosit, když šla do Levných knih. Nakonec ji nemám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chceš ji koupit? Půjdu ji pořídit Adě W., tak ji klidně vezmu i Tobě :).

      Vymazat
  4. Čítala som, aj pokračovanie a je to v podstate dobrý príbeh, i keď dosť jednoduchý. Najmä tá YA časť na strednej škole ma nejako extra nebavila, ale námet je dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Přiznám se, že knihu už jsem párkrát v ruce držela, ale zatím jsem ji nečetla. Asi to budu muset napravit :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)