sobota 30. ledna 2016

Nejhorší knihy, které jsem četla

Dneska jsem si pro Vás připravila poněkud netradiční článek. Myslím si, že jsem nenáročný čtenář (to Ti Elis nic neříká, viď? :D), ale i já jsem narazila na pár knih, které jsem hodnotila jako otřesné.

1) Mágové - Lev Grossman
Tuhle knihu jsem četla asi ve 14-ti letech a už tenkrát jsem si říkala, jaká je to slátanina. Přišlo mi, že autor dal dohromady Harryho Pottera, Narnii a ještě jeden svět (už si nemůžu vzpomenout který) a splácal to dohromady. K tomu přidal trošku alkoholu (a tuším i drog?) a udělal z toho rádoby ,,moderní" dílo. Hrůza děs. Už nikdy víc.

2) Upíří deníky - L.J.Smith
První dva díly ze série byly docela fajn. Ale potom se to všechno začalo strašně zhoršovat. (Nečtěte dál, pokud si je hodláte přečíst!!) Nechápu, jak může Elena umřít, pak být  něco jako duch a nakonec zase člověk? Hrůza. Nehledě na to, že neustále přelítává mezi Daemonem a Stefanem. Děs. Přitom ta série mohla být tak skvělá... 

3) Letopisy ElfůKrev elfů - Wolfgang Hohlbein
Tuhle knížku jsem strašně chtěla v domnění, že bude o elfech. Přečetla jsem prvních několik stran, kde se psalo tuším o drogách a knihu odložila. Jak chce proboha někdo plácat dohromady drogy a elfy? Tahle kombinace je přísně zakázaná.

Četli jste některou z těchto knih? Líbila se Vám? A jaké nejhorší knihy jste četli Vy? :)

20 komentářů:

  1. Upíří deníky jsem přečetla komplet a překvapivě nejlepší byly poslední díly :)
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je přečetla až do 9.dílu, ale dále to už nešlo... :)

      Vymazat
  2. Hele! :D Já nejsem náročný čtenář :D A s Mágama mě nestraš, chystám se je číst :D Upíří deníky jsem nepřelouskala ani jeden díl a poslední knihu sice znám, ale nečetla jsem a ani se nechystám :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ani jedno jsem nečetla, i když o Upířích denících jsem uvažovala.
    Je škoda, že spousta knížek má dobrej námět, ale tak špatné provedení, případně je to tak roztahané, že se to celý pokazí.
    Za mě byly nejhoršími knížkami Papírová města a Vojenská felčarka, i když to bych si klidně znovu přečetla a s časovým odstupem a změnila názor, a pak knížky, co jsem ani nedočetla - Fangirl a Mrtví ze soumraku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tebou zmíněné knihy jsem nečetla. Je pravda, že Fangirl mě ani nelákala.. :)

      Vymazat
  4. Četla jsem pouze Upíří deníky a naprosto souhlasím. Příšernější sérii jsem fakt ještě nečetla :D

    OdpovědětVymazat
  5. Prvý diel trilógie Mágové som čítala nedávno a hoci to malo svoje chyby, neprišlo mi to až také strašné :D Ale zasa každý má svoje pre a proti :D Zvyšné knihy som nečítala, takže neviem posúdiť :-)
    Ja by som sem napr. zaradila Berry Trotter - alebo ako sa to píše, paródia na HP, úplne strašné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem nečetla, protože jakmile to je parodie na moje oblíbené knihy/filmy, tak bych to akorát tak hodila do ohně :D

      Vymazat
  6. S tými upírskymi denníkmi máš pravdu :) Ja som prečítala len prvú časť a mala som dosť. -_- Seriál bol podľa mňa lepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na seriál jsem se nedívala, ale prý je docela dobrý :).

      Vymazat
  7. Upíří deníky jsem četla dva díly a opravdu jsem se dál nepouštěla :D Ale seriál není až tak špatný, takový oddechový :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak z těchto knih znám jen Upíří deníky a ty jsem ani nečetla, lépe řečeno přečetla jsem jen nějaký úryvek a řekla jsem si: "To je ale blbost!" :D Ani se nedívám na ten seriál, ale sem tam sleduju The Originals, což navazuje na Upíří deníky a to se mi zdá docela dobré :).

    OdpovědětVymazat
  9. Hehe Upíří deníky :D Zvládla jsem asi půlku první knihy, ze seriálu asi pět dílů... nevermore

    OdpovědětVymazat
  10. Upíří deníky mám také za sebou, a už bych je znovu nečetla...

    OdpovědětVymazat
  11. Vida, a to jsem si myslela, že jsou Upíří deníky oblíbené, viděla jsem je snad v každém knihkupectví a měla za to, že mládež si je užívá :) ale kriticky jsi je zhodnotila.
    Mně se popravdě moc nelíbilo Poselství jednorožců od Burdové, protože mi přišlo, že hrozně vykradla Pána prstenů a já nesnáším, když někdo něco krade. Přitom škoda, jednorožce mám ráda

    OdpovědětVymazat
  12. Z těchto knih jsem nečetla žádnou a ani mě nijak nelákají. Pro mě nejhorší knihou byla Babička Němcové. Nechci ji tímto nijak urazit, prostě jenom její styl psaní není zrovna mým šálkem kávy. A k tomu všemu to byla povinná četba...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)