středa 24. února 2016

Mudlovské omalovánky

Název: Mudlovské omalovánky
Autor: J. K. Rowling
Počet stran: 96
Nakladatelství: Albatros
Anotace
Atraktivní omalovánky ze světa Harryho Pottera plné propracovaných ilustrací i návrhů použitých při tvorbě filmů. Vdechněte Bradavicím vlastní pojetí.


Erby čtyř bradavických kolejí, Kratochvilné kouzelnické kejkle Freda a George Weasleyových a mnoho dalších přepestrých výjevů – svět Harryho Pottera doslova hýří barvami. Tato kniha, plná propracovaných ilustrací a návrhů použitých při tvorbě filmů, láká vdechnout vlastní pojetí Bradavicím, Zapovězenému lesu a mnoha dalším místům. Z některých stránek vystupují kouzelné bytosti, na jiných se odehrávají legendární scény z filmů, od slavnostního rozřazení do kolejí až po nezapomenutelnou poslední bitvu mezi Harrym a Voldemortem. 


Naše atraktivní omalovánky zcela jistě nezůstanou dlouho černobílé.


Recenze
Jako správný HP fanoušek jsem si nemohla nechat tyto omalovánky ujít. Navíc jsem byla neskutečně zvědavá, jaké budou obsahovat obrázky. Když mi přišly domů a já je konečně mohla prolistovat, cítila jsem se v sedmém nebi.

Omalovánky jsou nádherné již na první pohled. Kombinace bílé a zlaté je velmi elegantní. Tady je jasný příklad toho, že i jednoduchý desing může být zároveň kouzelný a na úrovni. Líbí se mi i výběr věcí a bytostí na titulní stránku. Mnohdy si to neuvědomujeme, ale hlavně tyto věci a bytosti dělají ságu Harryho Pottera tou nejlepší kouzelnickou sérií všech dob.
Po otevření knihy na Vás dýchne kouzlo bradavického světa. Při listování najdeme mnoho krásných obrázků z filmu. Myslím si, že jinak by to ani nešlo. Když se řekne Hermiona, každému hned naskočí ta filmová a ne vlastní představa dle knihy.
Některé obrázky jsou na vymalování jednoduché, u jiných už teď vím, že nad nimi prosedím pěkných pár večerů. Přesto se na ně na všechny těším, jelikož je to výzva. Často naleznete obrázek, který je hlavní dominantou stránky. Ale v pozadí za ním se skrývá mnoho detailů, nad kterými strávíte nejvíce času. To mi přijde velice zajímavé, protože díky tomu si vybarvování dané strany lépe vtisknete do paměti.
Téma omalovánek můžete využít podle svých představ - buď se budete držet skutečných barev podle filmů nebo konečně zjistíte odpověď na otázku, jak by Hagrid vypadal s fialovými vlasy. Volba barev je jen a jen na Vás.
Pokud jste ale jako já a spíše tíhnete k tomu vybarvovat podle skutečnosti (filmu), určitě se Vám budou hodit poslední strany, kde máte barevně zobrazeny některé obrázky. Já tento ,,návod" určitě využiji.

Omalovánky jsou vskutku vydařené a já je mohu doporučit všem mudlům i kouzelníkům. Určitě si je užijete! :)

Hodnocení: 5/5

Za poskytnutí omalovánek bych ráda poděkovala nakladatelství Albatros.

Omalovánky si můžete koupit -zde-.


13 komentářů:

  1. Jestli jsem někdy uvažovala nad koupí nějakých omalovánek. byly to tyhle :D Na omalovávání jsem nikdy moc nebyla, ale Harry Potter je Harry Potter :)

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem začala vybarvovat. Bohužel mě naštvalo, že papír propíjí fixy, protože s pastelkama to tolik neumím - připadají mi strašně světlé a nevýrazné. No, vybarvovala jsem třeba Hermionu a moc se mi nepovedla. :D ale tak to se třeba časem zlepší. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že papír je slabší. Ale na druhou stranu - je to pro Tebe výzva, malovat jen pastelkama :P

      Vymazat
  3. Krásné, já jsem fanda omalovánek, a tyto jsou vážně pěkné :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerajú super ako obrázky tak aj "vzory" vzadu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Na první pohled mě omalovánky uchvátily, na druhý spíš zklamaly, a tak jsem si je nevzala, ale teď vím, že je mít musím :D Tyto a hryotrůnovské :D

    OdpovědětVymazat
  6. Taky by se mi líbily. Ale už mám doma troje a letos vyjdou další dvoje od J. Basford. To bych pak měla práci až do důchodu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezké :) Myslím, že je nakonec přeci jen sestře koupím :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)