středa 9. března 2016

Jarní soutěž! :)

Moji milí hobitci,

dnes mám pro Vás připravenou soutěž. Teda, mám pro Vás nepřipravenou soutěž, ale to nevadí. Člověk musí umět vymýšlet věci za pochodu. Navíc to nejdůležitější (ceny) vymyšlené mám :).
Pravidla:
1) Soutěž trvá do 25.března. Výherce vyhlásím co nejdříve.
2) Zúčastnit se mohou jen ti, co mají doručovací adresu v ČR.
3) Vítězům píšu e-mail. Pokud do 48 hodin neodepíší, losuji jiné výherce.
4) Ti z Vás, o kterých vím, že na můj blog chodí pravidelně, mají 2 body navíc.
5) Odpovědi pište do komentářů nebo na e-mail elenyaindil@seznam.cz

O co soutěžíme? 
Jelikož nejsem doma a nemám tu všechny soutěžní knihy, dám Vám sem i nějaké fotky z internetu - ale nebojte, doma knihy mám a určitě je výhercům zašlu! :)

Soutěž
1) Přezdívka/ Jméno
2) Adresa blogu (pokud máš)
3) Tvůj e-mail

Otázky:
1) Co Tě přivedlo k blogování?
2) Pokud máš uzavřené nějaké spolupráce, se kterým nakladatelstvím/knihkupectvím se Ti zdá nejlepší? A nejhorší?
3) Pokud bys chtěla mít někdy vlastní knihovnu, najdi na internetu nejvíce podobný obrázek Tvé vysněné a dej mi sem odkaz.
4) Věříš, že může existovat vztah plný lásky, důvěry a úcty mezi mužem a ženou?
5) Chystáš se na letošní Svět knihy?
6) Věříš v něco/ někoho?
7) Teď otázka, která tu už jednou byla a hrozně jste se čertili. Takže ji Vám dám znova - kolik máte doma vlastních knih? Spočítejte! :)
8) Máte i jiné koníčky kromě čtení? Jaké?
9) Co se Ti na mém blogu nelíbí? Nebo na článcích? Nebo na recenzích? Co vylepšit? (Opravdu potřebuji znát Váš názor - vylepšení se bez kritiky neobejde :). Jen to prosím pište slušně.)
10) Kterou knihu bys ráda? (Napište prosím alespoň dvě.)

Přeji všem hodně štěstí :).

19 komentářů:

  1. Super soutěž! :D Určitě se zúčastním, ale nejspíš přes email, protože za chvíli mířím do školy a nejspíš by mi ujel vlak, kdybych se pustila do počítání knih :D
    Přeji hodně účastníků :)

    OdpovědětVymazat
  2. Súťaž je super, škoda, že nie je aj pre SR, ale to poštovné je masaker, takže to chápem :-)

    OdpovědětVymazat
  3. 1) Dragell
    2) http://dragell.cz
    3) tomanova.lu@gmail.com

    Otázky:
    1) Bloguji už hodně moc let, sice v průběhu let stále jiné téma, ale konečně jsem se našla :) Každopádně bloguji proto, že se chci s ostatními podělit o mé názory či věci, které jsem prožila.
    2) Za spolupráce jsem ráda a nerada bych hodnotila.
    3) Já knihovnu už teď mám přes polovinu pokoje, za chvilku mi vytlačí snad i postel :D Každopádně vzhledově nic neplánuji, prostě cokoliv, kam se všechny moje knihy vejdou, což už začínám vnímat jako reálný problém, jestli brzy půjdu do svého.
    4) Existovat může, otázkou je, jak funkční takovýto vztah je.
    5) Prozatím to plánuji a doufám, že mi to škola a finance dovolí.
    6) Záludná otázka, ale už jen to, že jsem byla babičkou vychovávána jako křesťanka a mým oblíbeným žánrem je fantasy, je dost vtipný fakt.
    7) Hm, hele, mám tu tři skříně o několika policích mnohdy trojřad zaskládaných + část stolu a police nad ním. Kdybych to měla počítat, tak ti neodepíšu snad ani zítra :D
    8) Místo knih třeba i ráda koukám na filmy, seriály, zahraju si nějaké deskovky nebo vyrazím za přírodou či kulturou :) A do toho samozřejmě psaní a focení!
    9) Pokud nevadí, chytla bych se hned vzhledu – minimálně bych prohodila menu, protože člověk podvědomě hledá rubriky nahoře nebo vlevo.
    10) Je zvláštní, že zrovna v poslední otázce tě nejspíš zklamu, ale buď knihu mám, nebo mne autorův styl psaní nechytl nebo nezaujalo téma, takže jediné, po čem pokukuji, je Aspoň trochu normální :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za skvělý komentář :). Menu mám vpravo, protože je mi to sympatičtější. Ale moc děkuji za připomínku, promyslím to :).

      Vymazat
  4. Zase skvělá soutěž, hned musím zkusit štěstí. :D

    1) Vlasta
    2) vysvobozena.blogspot.cz
    3) rencovav@seznam.cz

    Otázky:
    1) Hm, na to už jsem odpovídala tolikrát, ale zrovna teď tak nějak nevím. Vždycky jsem blogovala, už od své druhé třídy. První blog jsme si se spolužačkou založily proto, protože jsme si myslely, že je to potřeba k možnosti komentovat jiné blogy, konkrétně jsme chtěly komentovat blogy o Witch čarodějkách. :D
    2) Mám ráda spolupráci s nakladatelstvím Fragment, potažmo s Albatros media. Paní Svačinová je moc milá, ochotná, prostě zlatej člověk. Pořád doufám, že ji jednoho dne potkám a osobně jí za všechno poděkuju. :) No a nejhorší... nedá se to takhle říct, ale například Leda mi kdysi poskytla jeden recenzní výtisk a když jsem jim pak poslala odkaz na recenzi, několikrát s asi měsíčními odstupy, už se nikdy neozvali. Takže tak.
    3) http://cdn.greatergood.com/charityusa_vitalstream_com/fb/2011/06/living%20room%20bookshelf.jpg třeba tahle mi připadá hodně luxusní, to bych brala. Obecně si plánuji, že budu mít velkou knihovnu nebo hodně knihoven členěných třeba barevně nebo tematicky. :)
    4) Věřím v to, i když jsem ho zatím nenalezla. Ale doufám, že jednou něco takového zažiju. Jsem snílek a ráda bych někdy řekla a prožila nějaké navždy. :)
    5) No jasně! Doufám, že se potkáme! :)
    6) Považuji se za věřící, avšak nechodím do kostela a Boha vnímám spíš jako vnitřní hlas než jako něco nadpřirozeného, čeho se musím bát. :)
    7) Ale notak! Ok, jdu počítat. :D
    Napočítala jsem asi 369, ale nejsou v tom audioknihy, knihy, co právě čtu a to, co jsem popůjčovala rodině a přátelům. :D Ty jo, to je skóre. Zajímalo by mě, kolik jich máš ty? :)
    8) No jasně :) Psaní, fotografování, spaní, dějepis (ráda o něm nejen čtu, ale především diskutuji :)), taky docela ráda plavu a jezdím na kole. A poslouchám hudbu. :)
    9) Hele, to je docela těžké, protože já jsem s tvým blogem spokojená. Máš pěkný vzhled, takový ani ne přeplácaný, ale pěkně přehledný a zároveň "svůj", třeba tvé recenze mám ráda, líbí se mi, že tam dáváš fotky, jak knížka vypadá uvnitř a shrneš vše podstatné, aniž by ses příliš rozepisovala. :) Možná bys mohla udělat nějaký seznam recenzí (v sekci Stránky), už jich tu máš dost, tak aby v tom byl větší přehled. :D
    10) Aspoň trochu normální, Bohové Olympu, Grey :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář :). Seznam recenzí najdeš po rozkliknutí rubriky Knižní recenze v menu :).

      Kolik mám knih já? Asi to ze zvědavosti také spočítám :D. A s paní Svačinovou bych se také moc ráda potkala :). A na Světě knihy si Tě nenechám ujít! Spolu s knihami jsi hlavní důvod, proč tam jdu :).

      Vymazat
  5. Soutěž
    1) Aires
    2) http://airesbooks.blogspot.cz
    3) Sabkapolakova@seznam.cz

    Otázky:
    1) Láska ke knihám :) Chtěla jsem si někam zaznamenat své názory, trochu se vypsat, podělit se o radost ze čtení a vznikl z toho blog :)
    2) Spoluprací moc nemám, ale za ty které mám, jsem vděčná :)Mohu je hodnotit jen kladně :)
    3) Chtěla bych mít knihovnu, do které automaticky přibudou všechny knížky co vyjdou :) Nekonečnou knihovnu :D Taková na internetu není, ale i stačila by mi i ta bradavická :)
    4) Rozhodně věřím :) A když to vyjde, nic lepšího na světě není :)
    5) Chystám :) Doufám, že se tam třeba potkáme :)
    6) Ano, ale sama ještě nevím v co :) Moje představy se pořád ještě vyvíjí :)
    7) Mám doma nespočitatelně moc knih :) Vážně :) Ale určitě jich bude přes 200 :)
    8) Psaní, hudbu,cestování a zvířátka a přírodu :) A jeden bojová sport o kterým se ale obvykle moc nešířím, abych předešla reakcím- ty mě zmlátíš? :D
    9) Mě se tvůj blog moc líbí a ráda se sem vracím :) Píšeš krásně, poutavě a líbí se mi i tvé fotky :) Jen možná malý tip -možná by to chtělo zvýraznit menu nebo ho dát nahoru :) Ale já sama s designem moc velká kouzla neumím, takže to neber nijak vážně :)
    10) Krev polobohů nebo Greye, ale budu ráda za jakoukoliv výhru :) Snad jen Talon bych přála někomu jinému, už ho doma mám, takže jinému výherci by určitě udělal větší radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týče knihovny, jsi velmi nenáročná :D. Děkuji za komentář :).

      Vymazat
  6. Néééééééééé!!! Už půl hodiny tu sepisuji odpovědi na Tvé otázky a jeden nějaký klik na klávesnici a ono mě to vyhodilo od tohoto článku. Ach jo, teď už ty odpovědi na otázky nebudou takové, jaké jsem chtěla. No nic, co se dá dělat, tak znovu:

    1) Mniška
    2) http://tefohe.blog.cz
    3) tefohe@seznam.cz

    1) Přála jsme si sdílet se s lidmi o sobě i svých myšlenkách, protože v reálu jen těžko hledám někoho, s kým si úplně rozumím. To byl můj cíl, sdílet se, hledat lidi, s nimiž si porozumím. A také mě baví psat.
    2) Spolupráce nemám žádné, i když ráda měla. Jako akademický pracovník bych tyto aktivity měla i více provozovat a snažit se o spolupráce, ale zároveň i jako AP nemám moc času číst to, co bych zrovna chtěla. Většinou čtu, co musím.
    3) Pokud jde o nábytek, tak asi tuto http://www.living.cz/galerie/krasne-knihovny/7.html ovšem s tím, že bych ji zaplnila knihami o dost více. Řadila bych je tématicky - vědecké, beletrie, fantasy atd.
    4) Bezpochyby v to věřím. Jen člověk při svém hledání vhodného partnera nesmí vzít "to první", co se mu namane. Ale když dva k sobě zapadnou jako dílky puzzle, věřím, že taková bezpodmínečná láska existuje až do smrti.
    5) Děkuji za připomenutí, určitě se tam moc ráda podívám!
    6) Ano, jsem věřící. Jsem dobrovolně a šťastně pokřtěná baptistka, takže Ježíš Kristus to u mě vyhrál na celé čáře :D
    7) Zhruba 206, pokud nepočítám některé katalogy.
    8) Je toho dost, kromě čtení, psaní, zpívání, hraní na kytaru, sbírání minerálů, příroda a zvířata, vyrábění z korálků a z papíru, astronomie, filozofie, historie, heraldika, fantasy obecně (aktivní účast na festivalech fantazie).
    9) To je těžké říct, protože na mě Tvůj blog působí příjemně a odpočinkově, asi kvůli těm šeříkovým květům, co máš na pozadí. Ale stejně jako už to tu zaznělo přede mnou, víc bych zdůraznila menu. Nevím, jak moc Ti opravdu záleží na sponzorech, i když pokavaď je máš heraldicky vpravo, tak asi dost :D ale osobně bych je strčila až pod menu, které je dle mě důležitější. Jinak co se týče článků, rozhodně bych nikdy neměla pocit, že bys musela něco měnit. Recenze si představuji tak, že autor napíše o knize, ale zároveň tak, aby všechno neprozradil. Dá do toho hodně svých pocitů a dojmů (jak se mu knížka četla a proč), vypoví něco o hlavních hrdinech, zadá otázky a na některé z nich odpoví. To je asi tak má představa recenze, ale mám za to, že to splňuješ :)
    10) Pod parou od Terryho Pratchetta, Mlhy Avalonu, povídky od Edgara Allana Poea, Marťan, ale takovou asi ani jednu nemáš, viď? :D nebo aspoň pochopila jsem Tvou otázku asi jinak, než jak jsi ji myslela. Chtělas aby člověk napsal, kterou z výherních by si vybral? Škoda, že nemáš Poselství jednorožců číslo dvě nebo tři, jedničku mám. Pak možná Talon nebo Grey :)

    OdpovědětVymazat
  7. 1) Kristýna Kaderová
    2) kristynakaderova.blogspot.cz
    3) kakristyna@seznam.cz

    Otázky:
    1) Můj táta :D Když mi bylo deset založil si blog a já musela taky :D No a po letech se stalo blogování součástí mého života :)
    2) Nejlepší spolupráce... to se dá hodně těžko říct. Asi s Fragmentem... jde to tak nějak nejlehčeji. A nejhorší asi s Audiotékou, pokud se to počítá. Ale všechno je to v komunikaci.
    3) Asi taková, ale v trochu modernějším provedení. http://www.nabytek-online.cz/db/wysiwyg/Image/boknas/boknas/b12.jpg
    4) Věřím, že takový vztah může existovat, ale nejsem si jistá, jestli vydrží delší dobu.
    5) Zatím nevím. Hodně o tom uvažuji, ale je to dost daleko.
    6) Věřím v sebe. V naději. Ve fantazii... věřím v hodně věcí.
    7) Kdysi jsem to doopravdy počítala a od té doby jich je mnohem víc, ale když vezmu fakt ty knihy, které nejsou dětské nebo společné, tak nějakých 200 ale spočítat bych to fakt nedokázala vzhledem k tomu, že je mám všude po pokoji a než bych to dokončila, zapoměla bych, co už jsem spočítala a co ne :D
    8) Psaní a hraní se psem a kočkou.
    9) Laye mě zrovna dvakrát nenadchl. A celkově grafika... ale články mi přijdou v pořádku.
    10) Aspoň trochu normální, Grey

    OdpovědětVymazat
  8. Komentář píše Eurien.. :)
    1) Co Tě přivedlo k blogování?
    K blogování mě přivedla touha sdílet mé pocity a myšlenky. Měla jsem i pocit, že něco změním. Odstartovala to má puberta, ale tou to také skončilo. Bohužel.
    2) Pokud máš uzavřené nějaké spolupráce, se kterým nakladatelstvím/knihkupectvím se Ti zdá nejlepší? A nejhorší?
    Nemám. Ale nejlepší spolupráce by se mi zdála s knihami o psech, zvířatech a canisterapii.
    3) Pokud bys chtěla mít někdy vlastní knihovnu, najdi na internetu nejvíce podobný obrázek Tvé vysněné a dej mi sem odkaz.
    Mou vysněnou knihovnu ještě nikdo na google nedal. Bude ve srubu, takže stvořena z kulánů smrkového dřeva. A zcela jednoduchá a masivní. A knihovnu plánuji, sice malou :D ale přece!
    4) Věříš, že může existovat vztah plný lásky, důvěry a úcty mezi mužem a ženou?
    Věřím, že existuje.
    5) Chystáš se na letošní Svět knihy?
    Výjimečně ne :D
    6) Věříš v něco/ někoho?
    Věřím v jemnohmotné, ve spravedlnost a v Tebe! :)
    7) Teď otázka, která tu už jednou byla a hrozně jste se čertili. Takže ji Vám dám znova - kolik máte doma vlastních knih? Spočítejte! :)
    Haha, jsem malomajitel a opravdu nevím :D A do tolika neumím! :D
    8) Máte i jiné koníčky kromě čtení? Jaké?
    Psi, duchovno, malování, spááánek,...
    9) Co se Ti na mém blogu nelíbí? Nebo na článcích? Nebo na recenzích? Co vylepšit? (Opravdu potřebuji znát Váš názor - vylepšení se bez kritiky neobejde :). Jen to prosím pište slušně.)
    Na Tvém blogu bych přivítala víc z Tebe..pocity, myšlenky, výtvory apod,.. :)
    10) Kterou knihu bys ráda? (Napište prosím alespoň dvě.)
    Všechno o canisterapii!!!! :D

    Děkuji za pár otázek :)

    OdpovědětVymazat
  9. 1) Ilía
    2) www.fantasy-my-life.blog.cz
    3) Ilia.blog@seznam.cz


    1) Potřebovala jsem zpětnou vazbu ke svým příběhům. Maminka a tetičky a babičky mi nějak nestačily... za což se trochu stydím, ale zase jsem získala skvělé blogové přátele :D
    2) Spolupracuji pouze s Fragmentem... který se vlastně teď sloučil s Albatrosem, takže ani nevím, s kým to vlastně pořádně spolupracuju. :D
    A nejlepší a nejhorší? Na to ze zjevných důvodů nemohu odpovědět :D
    3) Líbí se mi otevřené knihovny, které využívají co nejvíce místa. Knihovna přes celou stěnu je můj sen, ale toho se asi jen tak nedočkám. Poslední dobou mě ale uchvátila např. tady tato: http://cdn.home-designing.com/wp-content/uploads/2011/04/bookshelf-and-bedroom1.jpg A pak knihovna, která byla ve filmu Prázdniny. Obrázek jsem bohužel nenašla. :(
    4) Samozřejmě, že věřím, i když jsem ho na vlastní kůži zatím nezažila. |Forever alone. :D
    5) Bohužel nejspíš ne, mám to trochu z ruky, ale kdyby se něco změnilo, po příležitosti hned skočím. Moc bych chtěla.
    6) Věřím v Boha
    7) NEEE! Já ani nevím, jestli je mám doma všechny :D Ale tolik jich zatím není. Tak jdu na to. Napočítala jsem 126 knih v mé soukromé knihovničce... a doufám, že jsou to všechny. :D Je to žalostně málo, co? Fňuk :D
    8) Psaní :D Tanec, zpěv, hru na klavír, malování, seriály... těch věcí je tolik! Nikdy nic nedokončím, ale hlavně, že mám pořád co dělat, žeano :D
    9) Tohle nesnáším. Ty jsi o tolik lepší blogerka než já, ještě abych ti radila. Ale dobře. Jak už padlo nade mnou, přivítala bych něco z tebe. Tvoje názory a postřehy, nemusí se ani týkat knih. Prostě jen... kecací články. :) A potom tvoje výtvory. Těch není nikdy dost :D
    10) Aspoň trochu normální a Bohové Olympu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že Ti Svět knihy vyjde, ráda bych Tě poznala :). A děkuji za komentář :).

      Vymazat
  10. Anie
    life-in-words.blog.cz
    life-in-words@seznam.cz

    1) Láska ke psaní. Chtěla jsem psát pro lidi, dělat jim radost,měnit jejich pohled na různé věci. Mám ráda knihy, filmy, hudbu takže také proto, abych se mohla někomu pochlubit, tím co jsem právě viděla, četla,slyšela...
    2) Nemám, ale poslední dobou o tom uvažuji. Nejsem si ale jistá, jestli bych to časově zvládala. Právě hledám blogery, kteří mají s tím nějaké zkušenost a ptám se jich na názor.(Budu ráda i za ten tvůj)
    3) https://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjhyKDQotfLAhWHXhoKHZ6UCb8QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fmagicznyswiatksiazki.pl%2Fmoja-biblioteczka-czyli-chwale-sie%2F&bvm=bv.117218890,d.bGQ&psig=AFQjCNH5fI-hE_Uib8fCW8XkwYFK1kBwUA&ust=1458838353915361
    4) Ano, věřím. Dva roky jsem byla bezhlavě zamilovaná. Udělala bych pro něho všechno.Dva roky jsem čekala. A pak jsem kvůli němu šla Silvestra.A...ne, nedali jsme se dohromady.Tam jsem totiž poznala jiného muže. Který zase čekal na mně. Věřím, že sám Bůh spojil naše cesty. Dnes jsme šťastný pár, věřím mu ve všem. Jsme spolu skoro 3,5 roku. Ani vzdálenost nás nerozdělila. A pomalu přemýšlíme o svatbě :)
    5) Studuji v Polsku, takže nevím, jestli se mi to povede.
    6) Věříš v Boha a lásku na celý život.
    7) Bohužel, nejsem teď doma, takže to nezvládnu spočítat. Určitě víc než 100
    8) Fotím, píšu básně, poslouchám hudbu, ráda tančím, kreslím, dívám se na filmy, přemýšlím o životě, sportuju...je toho docela dost :)
    9) Abych řekla pravdu, jsem tady poprvé, takže se mi jen těžko komentuje. Už jen to, že máš blog o knihách je pro mě znamením, že je skvělý :)
    10) Aspoň trochu normální a Koupili jsme Zoo

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)