úterý 28. června 2016

Whole Food - Energie pro zdravý životní styl

Název: Whole food - Energie pro zdravý životní styl
Autor: Elise Museles
Počet stran: 176
Nakladatelství: Metafora

Anotace
200 receptů na lahodné, zdravé, stoprocentně přírodní pochoutky - pohonné hmoty pro váš aktivní životní styl

Objevte chutné a výživné recepty na rostlinné bázi, které dodají všechny živiny a dostatek energie i na ty nejnáročnější dny.

Naučíte se dobře jíst a cítit se přitom úžasně. Přesvědčíte se, jak snadné je zařadit do jídelníčku přírodní suroviny a nastavit tak své tělo i mysl na optimální výkon. Je to snadné a rychlé. A neuvěřitelně dobré!

Recenze
Nakladatelství Metafora vydalo další kuchařku o zdravém životním stylu, tentokrát pod názvem Whole food  - Energie pro zdravý životní styl.

Kniha je rozdělena do tří částí. První část s názvem Zdravé potraviny, čtenáře obeznámí s pravdami a mýty o zdravém životním stylu a nabídne i několik vzorových jídelníčků, které jsem velmi ocenila. Druhá část jsou již samotné recepty, kterých je v knize opravdu hodně. Pro lepší přehlednost jsou recepty uspořádány do kapitol, kterých je v knize celkem devět. Naleznete tak kapitoly o smoothies, zdravých snídaních, dezertech atd. Každý úsek, který obsahuje podobně laděné recepty (např. muffiny), má stejný barevný podklad, takže se krásně odlišuje od ostatních receptů. Navíc barevné stránky knihu rozveselují a dodávají ji určitou hravost. Už jenom listování knihou přináší radost.
Třetí, a zároveň poslední, část knihy obsahuje nutriční informace. Mimo nich nalezneme i přehled vždy pěti receptů, které nám dodávají to, co potřebujeme. Přehledně tak vidíme, které z receptů jsou dobré na doplnění vápníku, vitamínu A, draslíku atd.
Celá kniha je doplněna nádhernými fotografiemi. Ale i na této kuchařce jsem našla chybu. Opět nejsou fotky jídel u každého receptu, což mě trošku mrzí. Už jednou jsem zde na blogu psala, že pro mě jsou fotografie u každého receptu velmi podstatné. Jídla totiž vybírám pohledem. Ale i přes tento fakt mě hodně receptů zaujalo a ráda je vyzkouším. 
Na knize je znát, že nepochází z České Republiky. U docela velké části receptů jsou napsané ingredience, které se budou u nás hůře shánět. Např. mandlová nebo quionoová mouka, kousek čerstvé kurkumy, kešu máslo atd. Přesto mohu kuchařku všem doporučit, protože obsahuje mnoho inspirativních receptů.

Hodnocení:3/5

Děkuji nakladatelství Metafora za zaslání knihy k recenzi.

Kuchařku si můžete koupit -zde-

6 komentářů:

  1. minuly tyden mi prisla, zatim jsem jen listovala, ale vypada dobre :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si tyhle knížky vždycky strašně ráda prohlížím, protože ta jídla prostě vypadají úplně mňamózně :D

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha vypadá zajímavě :) ale štvaly by mě ty ingredience... to pak vždycky nahrazuji vším možným :D Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kniha vypadá přehledně a nápaditě, podle fotek se mi moc líbí a tyhle recepty mě vážně lákají :)

    OdpovědětVymazat
  5. Takéto knihy nevyhľadávam, každopádne vyzerá dobre, hlavne tie fotky :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)