pátek 16. září 2016

Láska podle Shakespeara

Název: Láska podle Shakespeara - Daniel a Aubrey
Autor: Guthrie Georgina 
Počet stran: 464
Nakladatelství: Grada
Recenze
Aubrey je nadaná studentka, která velmi dbá na svůj školní prospěch. Mimo školu si přivydělává jako sekretářka děkana, kterého si velmi váží. Všechno běží podle plánu, dokud se nepřihlásí do kurzu Shakespearových studií. Zjistí totiž, že její oblíbený profesor přizval do kurzu svého asistenta - Daniela Granta, syna děkana. Od té doby nemůže Daniela dostat z hlavy. Brzy ovšem zjistí, že její city jsou opětovány. Ale vztah asistenta se studentkou je přísně zakázaný - obzvlášť s Danielovou minulostí. Dokáží k sobě najít tajnou cestu nebo se budou muset své lásky vzdát?

Láska podle Shakespeara je román, který vypráví o zakázané lásce v 21.století. Příběh neoplývá originalitou, přesto dokáže člověka zaujmout svojí čtivostí a vtipností. Začátek každé kapitoly je okořeněn o úryvky ze Shakespearových děl, které lehce naznačují, o co v dané kapitole půjde. 
Hlavní hrdinka Aubrey je samostatná, pracovitá a pilná studentka. Když potká Daniela, na první pohled se zamiluje. A pak nastává kolotoč sexuálních představ, které jsou čtenáři předkládány až do konce knihy. Tak moc se snaží dát autorka najevo, jak je Daniel sexy. Bohužel občas byly tyto představy prezentovány v přehnané míře a rušily děj. Aubrey je mimo jiné i velmi tvrdohlavá mladá dáma. Nedokáže se jako první omluvit za své chyby a čeká, až Daniel přileze po kolenou. Až po jeho omluvách a prosbách o odpuštění uzná, že ,,teda asi taky udělala něco špatně". 

Daniel je mladý a chytrý asistent profesora. Snaží se držet od studentů odstup a chovat se k nim profesionálně, ale do Aubrey se naprosto zblázní. Velmi žárlí na každého muže, který se objeví v její příliš těsné blízkosti. Přesto se snaží dát ji volnost, ale zároveň dokázat, že za všechny problémy spojené s jejich utajovanou láskou stojí.
Příběh je psán ich formou. Během čtení se střídá děj z pohledu postav, byť většinou za Aubrey. Jedná se o hezké a lehké čtení, stvořené k odpočinutí mysli. Celých 464 stran uplyne jako voda a zanechá ve čtenáři příjemné pohlazení po duši.

Obálka knihy je velmi krásná, laděná převážně do svěžích odstínů barev. Skvěle se hodí k příběhu. Zároveň v sobě skrývá tajemství v podobě zakázané lásky hlavních postav. Vazba je pevná, což je s ohledem na počet stran jedině dobře.

Kniha měla své nedostatky v podobě nepříliš sympatické hlavní hrdinky a jejích přespříliš často popisovaných erotických představ. Ovšem tyto neduhy vyrovnává charismatický Daniel, čtivost a vtipnost textu. Jako příjemnou oddechovku mohu jedině doporučit.

Hodnocení: 3/5

Děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí knihy k recenzi.

Knihu si můžete zakoupit -zde-.


6 komentářů:

  1. Zatím jsem na knihu četla nadšené recenze, no, musím se do ni konečně také pustit, jsem na ni opravdu zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Súhlasím, že obálka je veľmi pekná a pôsobí príjemne. Obsahovo kniha tiež vyzerá dobre, i keď je to niečo iné než bežne čítam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud budeš mít možnost, určitě si knihu přečti :).

      Vymazat
  3. Té hlavní hrdinky bych se docela bála, že mě bude štvát a knížku neocením. No, uvidíme, třeba se mi někdy dostane do rukou. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, myslím si, že by se Ti kniha mohla líbit :).

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)