čtvrtek 22. září 2016

Originální dárky ve skle

Název: Originální dárky ve skle
Autor: Anna Selbach
Počet stran: 72
Nakladatelství: Grada
Recenze
V poslední době se staly velmi populární recepty ve sklenici. A co že to znamená? Jedná se o přísady určitého receptu, které jsou vkusně naaranžovány do sklenice a následně předány jako velmi originální dárek. Samozřejmě k přísadám nesmí chybět recept, aby obdarovaný věděl, co si s obsahem sklenice počít a co z toho má vlastně vzniknout. 

Kniha Originální dárky ve skle se přesně těmito záležitostmi zabývá. Každý druh jídla obsahuje fotku přísad ve sklenici a finálního výrobku. Dále jsou samozřejmě uvedeny potřebné ingredience a návod, jak je připravit do sklenice. Samozřejmě fantazii se meze nekladou, návod berte spíše jako pomocné lano, když nemáte vlastní nápad. A konečně vlastní recept, který předáte spolu se sklenicí. Recept můžete opsat ručně nebo si ho vytisknout na stránkách nakladatelství Grada. K dispozici jsou také tisknutelné etikety na sklenice. 

Byť se jedná o poměrně útlou knížečku, skrývá v sobě poměrně hodně různorodých receptů. Naleznete v ní několik návodů na muffiny, sušenky, koláčky, ale i na těstoviny nebo horkou čokoládu. Mimo jiné kniha obsahuje i několik tipů a triků od samotné autorky, aby výsledek stál za to. 
Zpracování knihy je velmi příjemné a hezké. Občas některé části působí roztahaně nebo prázdně, což má za následek pocit nedostatečně využitého prostoru. Přesto je kniha velikou inspirací a díky krásným fotografiím, které Vás okouzlí, budete mít chuť nějaký recept hned vyzkoušet. 

Hodnocení: 4/5

Děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí knihy k recenzi.

Knihu můžete zakoupit -zde-


5 komentářů:

  1. Tý jo, nevypadá to zle, jen bych to asi nevyužila :D Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) No, je to přece jen další inspirace a nikdy neříkej nikdy :).

      Vymazat
  2. Nápad je to zaujímavý a ty si napísala recenziu dobre, len ja by som túto knihu asi nevyužila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, třeba za 5 let budeš shánět přesně nějakou takovou knihu :P

      Vymazat
  3. To vypadá na skvělou inspiraci :-) . Já jsem letos k Vánocům také našla originální dárek a také skleněný. Našla jsem gravírování do skla a nechala jsem manželovi udělat originální půllitr. Všechno už máme, tak teď přišly na řadu takové dekorační věci. Půllitr bude ale i praktický. Hned na Štědrý večer si z něj bude moct dát pivo :-D .

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)