neděle 23. října 2016

Šťastně až navěky

Název: Šťastně až navěky
Autor: Kiera Cass
Počet stran: 368
Nakladatelství: CooBoo

Recenze
Šťastně až navěky je kniha obsahující soubor povídek, které čtenáře vrací zpět do světa Selekce. Podrobněji se dozvídáme o životě královny Amberly, o pocitech účastnic Selekce, o vnímání selekce z Maxonovy strany a ještě mnohem více. 

Celou sérii Selekce mám velice ráda, řadí se dokonce mezi mé nejoblíbenější knihy. Proto jsem si knihu Šťastně až navěky nemohla nechat ujít. Všechny povídky byly velice krásné a dokonce vysvětlily některá tajemství, jež nebyla v trilogii Selekce objasněna. I tak mi ale pořád nejde na rozum, proč v Elitě Maxon udělal to, co udělal (snad Ti, jež četli Elitu vědí, co mám na mysli). 

Kniha obsahuje celkem 8 povídek. První je o královně Amberley, když byla účastnicí Selekce. Do prince Clarksona byla zamilovaná již pěknou dobu. Přesto všechno se ale zdálo, že kvůli zdravotním potížím nemá šanci vyhrát. V této povídce můžeme lépe poznat charakter budoucího krále. Upřímně z něj mám trochu rozporuplné pocity. Chvílemi byl velice laskavý, romantický a galantní, ale na druhou stranu bojoval se sebou samým a se svou agresí. Rozhodně nebylo lehké vyrůstat v takovém prostředí, ve kterém musel žít on. 

Druhá povídka čtenáře přenese již do období námi známé Selekce. Tentokrát sledujeme celý tento proces očima Maxona. Dozvíme se jeho pocity a myšlenky. Chovat se vždy elegantně a zdvořile pro něj nebylo pokaždé jednoduché. Díky této povídce si ho jako getlemana vážím mnohem více.

V dalších povídkách se dočteme o příběhu Aspena, Marlee, Celesty a Lucy. Následuje pohled na druhé výročí Maxona a Ameriky a nakonec se dozvídáme o tom, jak skončily nejvýraznější účastnice selekce (Kriss, Natalie a Elise).

Styl psaní Kiery Cass je velice čtivý. I v této knize se drží svých hodnot. Text je čtivý, vtipný a podmanivý. Po dočtení každé povídky chcete vědět více a číst ještě mnohem déle. Knihu jsem přečetla velice rychle a po dočtení jsem byla nešťastná, že už je konec. Všichni fanoušci Selekce si tuto knihu zamilují.

Kniha má překrásnou obálku, která svým vzhledem ladí k celé sérii Selekce a i ke knize Dcera. Uvnitř knihy jsou překrásné ilustrace, které svojí jemností dodávají celé knize ještě více krásy. 


Knize nemám co vytknout. Jedná se o pomyslnou třešničku na dortu. Kniha je čtivá, vtipná a zároveň krásná. Je radost otáčet stránky a nechávat se unášet romantickými povídkami. Rozhodně ji všem mohu jen a jen doporučit. Všechny fanoušky trilogie Selekce potěší.

Hodnocení: 5/5

Četli jste již povídky ze světa Selekce? :)

3 komentáře:

  1. Jojo, tohle byla vážně krásná knížka! :) Normálně na povídkové soubory moc nejsem, ale Šťastně až navěky se opravdu moc povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak daleko jsem se v sérii nedostala a výhledově ani nevím, jestli se dostanu, mám teď spoustu jiného čtení a pak už na to asi nebude chuť. Nicméně jsem ráda, že se ti líbila! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)