pátek 29. srpna 2014

Percy Jackson - Prokletí Titánů

Název: Percy Jackson - Prokletí Titánů
Autor: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 336
 

Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidonovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis?
Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula? Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa.
Vezmeme tě s sebou, chceš? (oficiální text)


Třetí díl Percyho Jacksona. Upřímně mě tahle série docela chytla a velmi mě baví ji číst. Každá knížka je v něčem originální a nikdy nevím, co všechno mě během příběhu čeká. Rick Riordan je jedním z autorů, který dokáže překvapit v každém dílu a udělat tak z knihy něco neočekávaného a fascinujícího.

Nevím, jak je to možné, ale u každé knihy Percyho Jacksona mi docela dlouho trvá, než ji otevřu a přečtu první stranu. Ale jakmile to udělám, už mě knížka nepustí. To se k ní potom vracím v každé volné chvilce, dokud ji nepřečtu. Všechny díly jsou napsány tak čtivě a poutavě. A i přesto, že knížka má poměrně velká písmenka, si čtení užívám. A je pro mě velmi těžké na chvíli knížku odložit.


Ve třetím díle Percyho Jacksona se setkáváme se starými známými postavami jako s Percym, Groverem, Annabeth a Lukem. Dále máme možnost více poznat Thalii a setkáváme se tu s novými osobami, jako např. Zoe Večernice nebo bohyně Artemis či bůh Apollón. Velmi mě pobavilo, jak Rick popisuje Apollóna. Velmi zajímavé a neotřelé. Opravdu.

Percy se s Thalií, Groverem  a dvěma lovkyněmi vydávají na záchranou výpravu. Jdou najít a vysvobodit bohyni lovu Artemis a Annabeth, kterou drží Luke. Cestou na ně ale číhá spousta nebezpečí a mně se moc líbilo, jak si s tím dokázali poradit. Výpravou je také provází proroctví Orákula, které se splní. Vždycky jsem zvědavá, koho se jaká část proroctví týká.

Obálka knížky se mi líbí, ale jak už jsem se zmiňovala minule, tím jak je lesklá, se špatně fotí :-D. Ale jinak je rozhodně zajímavá a pro Percyho Jacksona už charakteristická. A jsem velmi spokojena i s formátem knihy. Je velikostí přesně akorát. A i tloušťka je mi velmi sympatická. Prostě je to tip ťop,

Knížku mohu všem doporučit, rozhodně se u ní nudit nebudete a dokonce Vás pobaví. Zatím na mě celá série Percyho Jacksona působí velmi dobře, uvidíme, co přinesou další díly :).

Hodnocení 90%.
 
 

Za nádhernou knížku děkuji nakladatelství Fragment! :)

4 komentáře:

  1. Jsem ráda, že se ti líbí. Já ještě uvidím, jestli se na zbytek série vrhnu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu som ešte nečítala, ale rada by som to napravila :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj hele moc se mi líbí tvůj názor...popisuješ vše jak se ti zlíbí ciž je velmi fajn a zní to přirozeně.mám otázku jestli jsi už nepřečetla poslední díl této série posledni z bohů.Je výborná a chtěla bych slyšet i tvůj názor .

    OdpovědětVymazat
  4. Jestliže jsi velký natšenec tak radím nepřeskakovat nic ,ale pokud možno ta poslední kniha je nejlepší(dle mého)já vím že je to dost na dlouho atd.a těžce se do toho pouští (ze své zkušenosti znám)ale jestli nepřečteš poslední díl tak se nedozvíš jak to dopadne na př. jestli krona porazí co bude mezi Annabeth a percym. abych pravdu řekla tak mě ta ůplně poslední věta v poslední knize dost zaskočila a nevím co si o tom mám myslet a chtěla bych i tvůj pohled..... děkukji.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)