pondělí 4. srpna 2014

Upíří deníky - Před půlnocí

Právě jsem dočetla 9. díl Upířích deníků. A jaké to bylo? To si můžete přečíst níže :).

Název: Upíří deníky - Před půlnocí
Autor: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 256

Meredith odhalila při záchraně Stefana nehezká tajemství ve své minulosti a Damon se kvůli své nemístné zvědavosti proměnil v člověka, což nese velmi zle. Ze zoufalství by udělal cokoliv, aby se stal opět upírem - neváhá se dokonce vrátit do pekla Temné dimenze. Fell´s Church se čím dál víc začíná podobat městu duchů. Posedlost mění děti v kruté cizí tvory a situace se pomalu mění ve válku dospělých proti dětem....kdo může, prchá... (oficiální text)


K Upířím deníkům jsem se dostala díky Neoluxoru. Měli tenkrát prvních osm dílů za skvělou cenu - každý díl za necelých 30 Kč. Neváhala jsem tedy a koupila si je. A po delší době jsem si objednala od Fragmentu pokračování.

Celá série začala dobře, první díl se mi líbil asi nejvíc. Ale pak se vše začínalo přiostřovat. A v devátém díle se vše zamotává. Nechybí tu ani nechutné pasáže, kdy dítě (posedlé malachy) jí své napůl živé morče. Tyhle scény opravdu nemusím.

Dále se tu vše zamotává i milostně. Jediný, kdo si je svojí láskou jistý už od prvního dílu je takřka pouze Stefan. Ach, tolik složitostí. Tohle je na knížce velmi negativní (podle mě). Nikdo si není jistý svými city a vzniká chaos.

Na knížce mi vadila ještě jedna věc - občasná nepřehlednost textu. Na jedné stránce se odehrával jeden děj a hned na druhé (bez žádného oddělení) se odehrával děj druhý. To způsobilo, že jsem místy byla trošku zmatená.

Grafické zpracování titulní strany knihy se mi líbí. Myslím si, že to dodává na tajemnosti a pro některé čtenáře i na přitažlivosti.

Celkově se mi knížka docela líbila. Kdybych ji měla hodnotit procentuálně, dostala by asi 65 %. Není to nejlepší kniha, jakou jsem kdy přečetla, ale zároveň se dobře četla a oceňuji originalitu nápadu. Myslím si, že se na celé sérii Upířích deníků autorka  L. J. Smith docela vyřádila se svojí fantazií.  A já si rozhodně přeji dočíst celou sérii do konce :).

Děkuji za poskytnutí této knihy skvělému nakladatelství Fragment! :)


7 komentářů:

  1. Osobne som nečítala ešte ani jednu časť z tejto série. Koľko ich vlastne je? Trochu ma odráža tá dĺžka - počet častí, môže to byť fajn, ale musela by som čítať od prvého dielu :D ale pekná recenzia :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že celkem je asi 16 dílů :). Taky mě ta délka trošku odráží, ale řekla jsem si, že už to prostě dočtu :-D

      Vymazat
  2. Tyhle knihy moc neznám, ale vím, že je seriál :) Hodně lidí si to chválí, a i já bych si ráda tyhle knížky někdy přečetla :)
    Moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seriál je úplně jiný než knížka :). Ale naprosto.

      Vymazat
  3. Já jsem je viděla v Dobrovským taky za 30,- myslím, nikdy mě tohle moc nebralo, ale uvidím, třeba se k této sérii někdy vrátím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si zkus přečíst první díl a uvidíš :)

      Vymazat
  4. Četla jsem první dva díly a další číst rozhodně nebudu. Kniha mi připadala jako jedna velká krabice, ve které nás autorka zavřela s naivními postavami bez charakteru, které se do sebe po dvou stranách knihy zamilují ... Za mě jsou upíří deníky blbost

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)