čtvrtek 6. listopadu 2014

Ohnivá hvězda

Třetí díl o velmi zajímavě popsaných dracích :)

Název: Ohnivá hvězda
Autor: Chris d´Lacey
Nakladatelství: Víkend
Počet stran: 363

Výzkumná výprava do Arktidy a smlouva na novou knihu - život se Davidu Rainovi ani nemůže vyvíjet lépe!
Jakmile dorazí do země věčného ledu, začne David psát svůj nový příběh. Příběh o medvědech, dracích a záhadné ohnivé hvězdě. Ale záhy zjistí, že jeho příběh zrcadlí to, co se odehrává i ve skutečnosti, a že starý nepřítel znovu přichází a s ním také nová nebezpečí a dobrodružství. Tentokrát však nejde jenom o jeho milou bytnou Liz Pennykettlovou a její dceru Lucy, ani o milovanou Zannu. Tentokrát je ohrožen celý svět. Podaří se Davidovi přemoci sílu, která přichází z hvězd, a zachránit milované dráčky i toho posledního draka, který měl být navždy uvězněn v kameni? (oficiální text)


Na třetí díl tohoto skvělého příběhu jsem se moc těšila, jelikož mě druhý díl opravdu ohromil. Takže jakmile mi přišel třetí díl, hned jsem se pustila do čtení. A opět jsem mohla jenom chválit. Text je napsán opravdu čtivě a navíc se v příběhu odehrává spousta akce a velmi zajímavých zvratů a událostí. Byla jsem knížkou nadšená, dokud jsem nepřečetla posledních asi dvacet stran. tam se všechno zvrtlo.

Víte, já opravdu nemám ráda, když se děj skoro celou knížku nudně vleče a pak se na posledních několika stranách stane tolik věcí, že si to čtenář nedokáže pomalu ani uvědomit. U této knihy byl sice děj celou dobu suprový, ale ten konec všechno zazdil. když jsem Knihu dočetla, ptala jsem se jen: ,,Jak je to možný? To myslí autor schválně?". Na posledních stránkách jsem dostávala jeden šok za druhým. Neuvěřitelné. 


Takže vůbec nevím, co si o knize myslet. Líbila se mi - až na ten konec. Dívala jsem se na databázi knih, kde píšou, že je i čtvrtý díl, ovšem ten asi vydavatelství víkend nevydalo. Takže co teď? Co si mám o tomto příběhu myslet dál? Co se asi tak mohlo odehrát ve čtvrtém díle?

Jsem z knihy a z celého příběhu taková rozpolcená. Tak krásný příběh! To přece nemohlo skončit tak, jak skončila třetí kniha!

Co se týče obálky, líbí se mi ten drak. Ale jsem zásadně proti červené barvě. Ta mi to malinko kazí. Ale knížka má plus za slušný počet stran :).

Vážně nevím, co dál bych měla dodat. Je to prostě neuvěřitelné a matoucí. Chtěla bych se dozvědět pokračování. Přesto nelituji, že jsem si knihu přečetla, je napsána opravdu hezky a draci jsou tu pojati neobvyklým způsobem  :-)

Hodnocení: 70%


1 komentář:

  1. Obálka tohto dielu sa mi až tak nepáči. Dejovo neviem posúdiť, nečítala som, ale ten zvrat na konci knihy, na jednej strane to môže byť dobré, vždy je fajn, keď je príbeh nečakaný, na druhej strany netuším či to bol dobrý či zlý koniec :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)