úterý 25. listopadu 2014

Psí přání

Ráda bych Vám představila nádhernou možnost, jak vykonat dobrý skutek...



Na stránkách http://psiprani.cz/ probíhá vánoční plnění psích přání. O co jde? Úkolem tohohle projektu je sehnat finanční příspěvky pro pejsky, kteří něco potřebují. Ať už léky, speciální krmiva, či jen vodítko nebo obojek. Tento projekt pořádá nadační fond Pes v nouzi (se kterým jsou vynikající zkušenosti, brzy čekejte článek) a Občanské sdružení Beky.


A jak můžete pejskům pomoci? Jděte na stránky http://psiprani.cz/. Na hlavní stránce se Vám zobrazuje počítadlo, kolik pejsků už je obdarovaných a kolik ne. Když sjedete dolů, ukáží se Vám všichni ještě neobdarovaní pejsci. Po kliknutí na pejska si můžete přečíst, co potřebuje. Vždycky tam je hlavní dar a několik vedlejších. Pokud se rozhodnete nějakou částkou přispět k hlavnímu daru, napíšete částku a dáte ,,koupit". Dole na stránce se objeví tlačítko darovat. Po rozkliknutí se objeví řádky, do kterých napíšete potřebné údaje a případný vzkaz pro pejska. Během několika minut by Vám na e-mail měly přijít platební údaje. Pak už jen stačí zadat příkaz k úhradě a dobrý skutek je vykonán! :-) A nezapomeňte, že můžete poslat jakoukoli částku, klidně i jen 20 Kč. Každá pomoc se počítá :).

Já už jsem přispěla a půjdu ještě přemluvit Pavlika, ať tak také učiní. A tímto prosím Vás, zapojte se také a dejte o tom vědět všem svým známým. Protože co je krásnějšího než šťastné psí oči? :)

Napište mi prosím, co si o projektu myslíte a zda se připojíte nebo ne :).

7 komentářů:

  1. Nápad je to určitě skvělý a pomůže útulkům a podobným zařízením. Všichni, kdo nějak přispějí si určitě zaslouží obdiv, ale stejně jsem toho názoru, že třeba dvacka nepomůže (leda by s tou dvackou přispěchalo hodně lidí) a někdo prostě nemá na to, aby pomáhal tady, tamhle a onde... Nejlepší by stejně bylo, kdyby lidi konečně začali brát psy z útulků a pořád je jenom nekupovali.
    Je to moc hezky udělané, to jo, jen se mi třeba nelíbí to, že to tam někdo využívá k tomu, aby nakoupil věci, které nejdou přímo psům. Třeba ten kamerový systém tam, nebo co to tam bylo. Beru všechny ty zateplené boudy, příspěvky na operaci pro psa, výživu a tak, ale pak jsou tu věci, pro které se (podle mě) snaží ten daný útulek jen využít dobré příležitosti, když k tomu může hodit fotku psa a napsat, že pejsek by si to přál, i když tomu psovi je zrovna tohle totálně putna.
    Snad mě chápeš, jak to myslím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom máš sice pravdu, ale právě proto tam máš psané, na co ty penízky posíláš a můžeš si vybrat, komu je poslat. Takže je klidně můžeš poslat pejskovi, který má špatná játra a potřebuje speciální krmivo. Nebo můžeš přispět na očkování, odčervení atd. A mimo to, pokud útulku pomůže zvýšit kamerový systém bezpečí a pohodlí zvířat, tak proč ne?
      Ale jak se říká: ,,Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody."

      Vymazat
  2. Jé, to je úžasný projekt, určitě něco přispěju. Sama mám doma dva pejsky a nedokážu si představit, že by se jim něco stalo. A celkově se děsím pomyšlení, že někde jsou týraní, hladový pejsi :( Je to hrozně smutné, takže určitě pomůžu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že se připojím, nebo bych alespoň chtěla. Pokud si někdy sama za sebe budu brát psa, nejspíš ho vezmu z útulku. Mám s tím zkušenosti a Ťapinka, kterou si mí prarodiče přivedli, byla ten nejvděčnější a nejhodnější pes na celém světě. :) Bohužel už umřela, bylo jí dvanáct a oni si ji brali tak v deseti, ale i tak na ni ráda vzpomínám. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasný projekt :) Mám ráda zvířata, sama mám doma menší zvěřinec a myslím, že ti pejsci si pomoc zaslouží.Penízky moc rozhazovat nemůžu, ale když je to pro dobrou věc, malinko přispět můžu :) Jako lidi se chováme k zvířatům hrozně, bereme jim životní prostředí, psi vyhazujeme na ulici, týráme je..Tohle to nejmenší co můžu udělat, abych to malinko zlepšila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi hodná a laskavá dušička :) Svět a každý kdo Tě ve svém životě má, tak má velké bohatství! :)...
    Máš nádherné zimní království! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)