neděle 16. listopadu 2014

Rudá jako rubín


Název: Rudá jako rubín 
Autor: Kerstin Gierová
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 334



Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem. (oficiální text)


Na tuto knížku jsem narazila na databázi knih, když jsem prohlížela nabídku knih v bazaru. Stála mě i s poštovným 140 Kč. A jelikož jsem na ni slyšela tolik chvály, rozhodla jsem se si ji koupit. 

Musím se přiznat, že jsem moc nevěděla, o čem kniha je. Takže děj byl pro mě překvapením. O to víc jsem byla nadšená. Příběh je zase trošku o něčem jiném, než je poslední dobou ,,in". Kniha mě velmi bavila a tak strašně dobře se četla! Opravdu bravurně napsáno. Jen mě mrzí, že se hned nemůžu pustit do druhého dílu, jelikož ho nemám. Tak snad bude Ježíšek hodný :).


Hlavní hrdinkou je Gwendolyn, dívka pro mě s překrásným jménem. Není nafoukaná ani nejoblíbenější holka na škole. Je prostě normální, obyčejná. Už jen tím se mi zalíbila. Na nic si nehraje a i když je občas malinko pubertální, tak to nevadí. Přeci jen v šestnácti letech se není čemu divit :). Další postavou je Gideon, který se zpočátku jeví jako nafoukaný pitomec. Postupem času se ale ke Gwendolyn začíná chovat lépe, ale až do konce knihy z něj mám rozporuplné pocity. Myslím, že něco kuje :D. Pak je tu nejlepší kamarádka Gwendolyn, milá a záhady milující Leslie. Ta je mi taky velmi sympatická, vždycky ví, co říct, bay Gwendolyn potěšila.

Kniha je napsána tak čtivě, že mi celých 334 stran uteklo nesmírně rychle. A nemohu se dočkat dalšího dílu. Myslím si, že to bude další opravdu perfektně napsaná série, ale nechci předbíhat. Uvidím, jaké budou další díly.

Obálka se mi líbí, je velmi zajímavá :). Dvě vyobrazené postavy jsou excelentní, skvěle se ke knize hodí.

Knihu všem, co ji ještě nečetli, mohu jen a jen doporučit. Opravdu je tak skvělá, jak jsem se o ní dočetla. Takže pokud máte rádi příjemné čtení s nádechem romantiky, určitě je tahle kniha pro Vás :).

Hodnocení: 100%





4 komentáře:

  1. Jojo, Rudá jako rubín je moc pěkná knížka. Samozřejmě se musí brát v úvahu, co je to za žánr, pokud do toho někdo jde s tím, že si přečte kdo ví co a nebere zřetel na to, že jde o YA literaturu, tak nepochodí. Ale ve svém žánru je to kniha opravdu neskutečně povedená a i mně se líbila. Sehnala jsem ji tehdy v Levných knihách jako defekt, ačkoli nevím, co na ní bylo tak poničeného, ničeho jsem si nevšimla. Klidně bych si přečetla i další díly, ale za plnou cenu se mi je kupovat nechce, a tak zatím mám jen ten první.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ji v knihovničce od Světa knihy a už si na ni brousím zuby. :) Tvá recenze mě jen usvědčila v tom, že bych po ní měla sáhnout co nejdřív. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to hezká knížka, ale rozhodně to pro mě nebylo nic světoborného :) ...
    Jinak se mám docela dobře milá Ailin, až na ty blížící se zkoušky a zápočty :/ ... Jak se daří tobě? :)

    OdpovědětVymazat
  4. O knihe aj o sérii som už čo to počula, ale ešte som knihu nečítala. Námet neznie zle a ak budem mať príležitosť, rada si knihu prečítam :D Pekne napísaná recenzia :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)