pondělí 29. prosince 2014

Modrá jako safír

Název: Modrá jako safír
Autor: Kerstin Gierová
Nakladatelství: Cooboo
Počet stran: 350



Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic! (oficiální anotace)

Druhý díl drahokamů jsem měla přečtený za jeden den. Tak moc to bylo napínavé! Absolutně jsem se nemohla od knížky odtrhnout. A abych pravdu řekla, knížka mi dala emotivně pořádně zabrat. Nejdřív v jednu chvíli lítám blahem z lásky mezi Gideonem a Gwendolyn a na konci knihy jsem zažila velmi prudký a bolestivý pád. Ještě, že jsem mám doma i třetí díl a mohla se tak pustit do dalšího čtení a dozvědět se, jak všechno doopravdy je. Ale o tom jindy.

Gwendolyn zažívá pravděpodobně nejtěžší období v životě. Tolik informací se na ní valí, k tomu ještě musí čelit neustálému náporu okolí, vypořádávat se s hormony, zjišťovat věci, které ji ostatní tají a ke všemu chodit do školy. Opravdu jsem žasla, co všechno zvládá. Je odvážná, milující a laskavá. A vidí duchy.
Gideon. Co si o něm myslet, po dočtení druhého dílu? Mé srdce krvácelo. Rozhodně je to šarmantní mladík, se spoustou dovedností, ale jeho chování je občas více než zarážející.
A pak tu máme našeho milého Xemeriuse. Je to démon chrliče a setkáváme se s ním už na začátku knihy. Když zjistí, že ho Gwendolyn vidí, odmítá se od ní vzdálit. Nakonec se ale stanou kamarádi a Xemeriusovu pomoc nakonec i potřebují.


Děj byl vskutku skvělý. Častokrát jsem se rozplývala nad láskou, pak se v duchu rozčilovala nad Charlotte, smála se u některých Xemeriusových poznámek, obdivovala Gwendolyn a zároveň jsem byla šťastná, že má takovou kamarádku, jako je Leslie. Navíc se tu řeší jedna záhada za druhou, takže jsem byla pořád plná zvědavosti.

Kniha je napsána velmi plynule a čtivě. Mně osobně tento styl psaní nesmírně vyhovuje, protože tu nejsou dlouhé popisy (maximálně na stránku) a spíše tu je hodně akce. I proto se kniha tak rychle čte. Protože se v ní pořád něco děje. Nenechává čtenáře skoro ani na chvilku vydechnout a zase se stane něco zajímavého. Takže se skoro 400 stran přečte jako nic.

Obálka je nesmírně krásná. A dokonce už na ni můžeme pozorovat Xemeriuse (to je ta příšerka s netopýřími křídly). Kniha je překrásná a elegantní i pod přebalem, což mě nesmírně potěšilo, jelikož čtu knihy bez něj. Pod přebalem kniha získává nádech něžnosti a romantičnosti. Také mě velmi potěšilo, že je ke knize připojena i ,,šňůrková" záložka. Nesmírně praktická věc :).


Kniha se mi opravdu nesmírně moc líbila a mohu ji všem doporučit :).

Hodnocení: 100%



3 komentáře:

  1. Mě se sice knížka taky dost líbila, ale 100% bych jí určitě nedala. :) každopádně super recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem zatím ten první díl, ale ten mě vůbec nezaujal.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)