čtvrtek 26. února 2015

Noví členové naší zvířecí rodinky

Znáte seriál Once upon a time? Delší dobu už na něj s Pavlikem koukáme. A jednou jsme se bavili o křečkách. Já jsem je chovala když jsem byla docela malá, už si to ani moc nepamatuju. A Pavlik je měl asi ještě v 8.třídě. A tak se stalo, že se nám po nich zastesklo a ze srandy jsme si řekli:
,, Pořídíme si dva křečky a budou se jmenovat Sněhurka a Krasoň (z Once upon a time). "
,, Jenže to by alespoň Sněhurka musela být bílá."

A v pondělí jsme jen tak koukali na inzeráty a našli jeden, ve kterém prodávali 4-týdenního světlého křečka. A dokonce ti lidé byli z Prahy! Takže jsme se najednou spontánně rozhodli, že si ho pořídíme. A když jsem potom viděla ty jeho nádherné oči, byla jsem za naše rozhodnutí vděčná. Jen posuďte sami. Že je nádherný?




Ten den jsme přijeli domů kolem 8 hodiny večerní, takže jsme ho narychlo zabydleli. A hned druhý den jsme mu koupili krmení a kolotoč.




A tak nám od pondělí dělá radost náš křeček Charmin (anglicky se nám jméno Krasoň líbí víc, než česky). Je to takové naše miminko - každou chvilku ho kontrolujeme, večer (když je už konečně vyspalý) si ho bereme k sobě a mazlíme se s ním. A vždycky než jdeme spát, posloucháme, zda si ve svém domě rachotí.

Snažila jsem se Vám Charminka nějak hezky vyfotit, ale on je tak neposedný! :-)







Jinak v pátek si máme jet pro křeččí slečnu - Sněhurku. Hezké bylo, když jsem to říkala Charminkovi. Koukal na mě, já na něj a pak mu povídám: ,, V pátek Ti přivezeme křeččí slečnu!" A Charminek zvedl jedno ouško!To bylo tak strašně vtipné! :)

A abych nezapomněla, od včerejška mám konečně trošku obydlené krevetkárium. Zařízené ho mám už asi od listopadu, ale krevetka tam byla zatím jen jedna zelená :D. Ale včera si  byl Pavlik koupit ancistruse od jednoho chovatele. A ten pán tam měl i krevetky. Tak jsem si jich hned 15 vzala. Jsou to sice ty úplně obyčejné Neocaridina red cherry, ale mám z nich ohromnou radost! :)




6 komentářů:

  1. Ell: Ty máš doma ale zvěřinec! Křeček je hrozně moc roztomilej :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborné fotky, vyzerajú naozaj milo :D

    OdpovědětVymazat
  3. Křeček je hrozně krásný! A Sněhurka bude určitě také :)

    A krevetky také. Plánuju pořídit si větší akvárko a ráda bych si tam nějaké umístila, protože se mi hrozně líbí, ale nevím, jestli by si je beťák nedal k svačině :)

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že použít to samé víčko jako misku napadlo více lidí, ne jen mě. :D Mám jich strašnou spotřebu. Sice mám některé normální misky, ale když dávám třeba dva druhy jídla, nemám šanci zvládnout splašit někde tolik misek, abych měla u každého dvě. A co teprv napaječky! Když to naházím na jeden stůl, nechce se mi věřit, že tohle všechno mám doma! :D :D

    Ale křečík je nádherný. Má pořád ještě takový dětský kukuč. :D Tak ať se mu u vás daří. :)

    Krevetky se mi taky moc líbí. Jednou bych chtěla nějaké hezké krevetkárium, ale to spíš až hodně v budoucnu, možná na to ani nedojde. Jen se mi ta zvířátka moc líbí. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Křeček je báječný. Ten jeho kukuč. :333
    To jsem ani nevěděla, že se dají chovat krevetky :DD Přemýšlím, že bych je taky chtěla, ale právě šetřím na akvárium pro žábu a nějak nejsou... prostředky :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)