čtvrtek 19. března 2015

Čtyři děti a čtyři mocná spirituální zvířata. Co se bude dít dál?

Název: Spirit Animals - Zrození hrdinů
Autor: Brandon Mull
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 207

V celé zemi Erdu se každé dítě ve věku 11 let účastní tajemného rituálu. Daleko od sebe a za různých podmínek tento rituál podstupují i Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan. Navzájem se neznají, ale jediný okamžik je všechny propojí - každý z nich totiž vyvolá mocné spirituální zvíře. Ani jeden z nich ale netuší, že díky těmto událostem se dal neznámý nepřítel do pohybu. Dokáží ho rozpoznat a uniknout?


Spirit Animals - Zrození hrdinů je teď novinka vydaná nakladatelstvím Fragment. Nejdřív jsem nad knihou chvilku váhala (jestli je na ní ten pravý čas), ale teď jsem moc ráda, že jsem si ji objednala. 

Kniha čtenáře v táhne do velmi originálního příběhu, který je plný nečekaných událostí. Všechno je tak neotřelé, že čtenář netuší, co čekat. Seznámí se se Zelenopláštníky, spirituálními zvířaty i s Požíračem. Zkrátka jedno překvapení za druhým.

Hlavní postavy tu máme hned čtyři. Jedná se o čtyři mladé děti, z nichž každé vyvolalo mocné spirituální zvíře. Jako první se dozvídáme o Conorovi, který vyvolává vlka. Poté přichází na řadu Abeke, která vyvolá leopardici. V zemi s názvem Čung zase dívka jménem Mej-lin vyvolá pandu. A poslední je sirotek Rolan, který vyvolá sokolici.


Na příběhu se mi velmi líbí, že spirituální zvíře může vyvolat jakékoli dítě - ať bohaté, chudé nebo úplný sirotek. Dokonce i z našich hlavních hrdinů jsou dva chudí (Conor a Abeke), jedna bohatá (Mej-lin) a úplný sirotek (Rolan). Díky tomu je každý z hrdinů povahově jiný. 

Kniha je napsaná naprosto brilantně. Bavilo mě číst každou stránku a užívala jsem si každičký řádek. Nemohu se dočkat dalšího dílu. Ještě bych Vám ráda řekla, že každý díl (myslím, že by jich mělo být 7) napíše jiný autor - to je velmi zajímavý nápad a jsem zvědavá, jak se mi celá série jako komplet bude líbit.

Obálka je překrásná. Zachycuje čtyři hlavní postavy a jejich spirituální zvířata. Líbí se mi i sladění barev.

Knihu doporučuji každému :).

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.



Hodnocení: 5/5


2 komentáře:

  1. Nad touhle knihou jsem taky uvažovala, ale nakonec jsem dala přednost jiné. Bála jsem se jestli nebude spíš pro děti, ale musím uznat, že vypadá zajímavě.
    Možná se do ní někdy pustím.
    Pěkná recenze :D

    OdpovědětVymazat
  2. Obálka vyzerá veľmi pekne, kniha ma zaujala. Je super, že pomocou postáv je ukázané, že nezáleží na pôvode alebo spoločenskom postavení :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)