pondělí 11. května 2015

Fialkové bláznění

Všichni víte, že jsem vášnivý knihomol. Mimo knih si mé srdce ale získaly i rostliny (zvířata také, to je samozřejmost). A jelikož jsem těmto zeleným kráskám podlehla, mám doma spoustu květin. Nejvíce mám asi afrických fialek, na které jsem strašně pyšná. Což neznamená, že jsem pyšná na svoji práci co jsem s nimi odvedla - tyhle květinky se totiž pěstují skoro samy. Jsem pyšná na to, jak krásně rostou a nádherně kvetou. Jsem hrdá za ty rostlinky, ne za sebe. A jelikož mi teď skoro všechny kvetou, rozhodla jsem se je Vám ukázat (akorát jedna jediná mi nekvete, tak tu Vám ukážu třeba později).

Tady jsou mé krásky: 












Od všech fialek mám stonkový řízek a u některých dokonce celou rostlinku. Takže pokud Vás nějaká zaujala, není problém ji poslat (stonkový řízek) a nebo pokud bydlíte někde poblíž, tak předat (stonkový řízek či mladou rostlinku) :). 

A co Vy? Pěstujete nějaké květiny?  Jaké jsou Vaše oblíbené? :)

10 komentářů:

  1. Tie kvetinky sú naozaj krásne :) Bohužiaľ, nie som veľmi na rastliny, keďže by mi pri mne asi veľmi dlho neprežili :/ :D Ale milujem tulipány , ruže a levanduľu ;) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levanduli zbožňuje moje mamka :-). Mě se hrozně líbí vzhledem, ale nevoní mi :D.

      Vymazat
  2. Fialky mi dřív nikdy nešly. Všichni sice říkají, jak jsou nenáročné, jdou úplně všude, ale doma mi vždycky postupně zašly a mohla jsem se snažit, jak jsem chtěla.
    Teď jsem ukořistila pár chcíplin od mamky, co je málem zabila a ještě dvě krásné (ale zatím nekvetoucí) nové. Nějak se je tu snažím oživit a moc se jim tu daří. Jsem z toho nadšená, protože fialky se mi vždycky líbily, ale nějak jsem nemohla mít ani jedinou.

    Ty tvé jsou nádherné. Sice se nevyznám v přesných druzích, ale nejvíc se mi vždycky líbily ty s těmi střapatými květy. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky v těch druzích nevyznám - je jich hrozně moc. A hlavně já si květiny vybírám srdcem, stejně jako knihy :-). Takže mi je úplně jedno, co je to za druh :D.

      Jsem ráda, že se jim u Tebe začíná dařit :-). Vždycky mě strašně potěší, když začnou kvést :).

      Vymazat
    2. S výběrem to mám podobně. Jen jsem pak ráda, když zjistím, co je to zač. Je pak mnohem jednodušší se starat... Třeba kdyby se náhodou něco objevilo, všechno se líp řeší, když víš co za kytku to je.
      Třeba u těch fialek je to podle mě celkem jedno. Aspoň víš, že to je fialka. Ale třeba tu mám dvě kytky, u kterých se mi nějak nedaří zjistit, co jsou zač. :D

      Vymazat
    3. Tak mi je vyfoť, třeba poradím :).

      Vymazat
  3. Já jsem skončila i s kaktusy, nejsem holt zahradník. Ale tvoje fialky jsou nádherné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prosím Tě, na pěstování fialek nemusíš být zahradník. Stačí jim poskytnout světlé stanoviště (ne přímé slunce), zalévat do podmističky a nepřelít. Dodržíš tyhle tři zásady a máš stejně krásné fialky jako já :).

      Vymazat
  4. To jsou opravdu moc hezké květiny. U mě by však dlouhého trvání neměly, jsem tak trošičku flegmatik na zalévání květin, proto jsou pro mne vhodné břečťany, kaktusy a sem tam si ráda koupím tulipánky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásne fialky, tieto kvety mám veľmi rada, možno preto, že sú také dá sa povedať nenáročné a odmalička sa s nimi stretávam, mamina ich pestuje :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)