sobota 30. května 2015

Nové květinky

Včera jsme s přítelem navštívili Obi, jelikož Pavlik sháněl latě na ,,motýlí voliéru". Už před vchodem mě okouzlily fuchsie. Tyhle květinky patří mezi mé oblíbené, takže jsem si hned  dvě vzala. Nádherné, vzpřímené, s bílo-růžovými květy.
 
 
 


Mezitím, co Pavlik vybíral latě, já se šla podívat do oddělení s rostlinami. Po chvilce okukování jsem narazila na mini fialky. Když jsem je uviděla, málem se mi zastavilo srdce radostí. Mini fialky! Tak dlouho jsem nějaké sháněla! Abyste rozuměli - po mini fialkách toužíme už dlouho. Jsou naprosto nádherné, něžné a romantické. A tak prťavoučké! Ale měli jsem strašný problém nějaké sehnat - do včerejška jsme měli jen jednu, kterou jsme zachránili z květinářství. Byla naprosto přemokřená, tak jsme ji nechali pár dní bez vody a naštěstí se vzpamatovala. A teď má další čtyři společnice. A strašně mě potěšilo, že v Obi měli tolik barev. Nyní máme mini fialek celkem pět. Je strašně skvělé, že jsou tak malé, protože Pavlik má úzké parapety a normální fialky se na ně nevejdou. Ale pro tyhle prťátka jsou jako stvořené :).
 
 
 
 

 Tahle je ta fialka, která byla naše první, zachráněná:
 
Porovnání velikostí: normální fialka x mini fialka:
 
Všechny malé v porovnání s ,,velkou":
 
Hned potom, co jsme vybrali fialky, jsem se šla ještě podívat dál na rostlinky a tam mě naprosto uchvátil tenhle přenádherný ibišek. Při pohledu na něj se mi zatajil dech a já věděla, že si ho musím odvézt domů. No řekněte, že je naprosto překrásný?
 


 
 
Naše rostlinná rodinka se nám tedy zase rozrostla. Ze všech nových květinek jsem nadšená a každý den mě ohromují svojí krásou :).

4 komentáře:

  1. Veľmi pekné kvety, fuchsie máme doma v závesných kvetináčoch, máme ich pri vchodových dverách a celkovo je to naozaj pekný kvet :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné květinky. Ty mini fialky jsou opravdu krásně mini, to se mi líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš dobrý vkus :) ten ibišek je úžasný! A ty fialky - líbí se mi, jakou radost z nich máš - prý prťátka! To je roztomilé! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)