úterý 23. června 2015

Poslední díl napínavého dobrodružství poslední malířky map

Název: Poslední čarodějka - Královna stínů
Autor: Christoph Marzi
Počet stran: 259
Nakladatelství: Fragment


Od chvíle, kdy se velká města pohroužila do stínů, je Catalina na útěku. Její magie je totiž to jediné, co může zachránit svět před zhoubou. Zatímco její přátelé riskují své životy v nejhlubší poušti, vydává se dívka do Města stínů, kde vše začalo a kde žije prastará bytost, které nikdo neunikne. Mocná Královna stínů.Ta je možná klíčem ke všemu, co se teď na světě děje. 
Jak dopadne jejich setkání? Zůstane svět zahalen stíny a temnotou nebo je ještě naděje? 

Závěrečný díl napínavé fantasy trilogie!

Poslední díl byl velmi zajímavý a plný překvapení. Rozuzlila se mnohá tajemství a záhady. Ale zároveň mám k tomuto dílu nejvíce výtek z celé trilogie.

Kniha je napsaná velmi čtivě, stránky se otáčejí pomalu samy. Děj hezky plyne. Sledujeme činy poměrně velkého počtu postav, ale i přesto je všechno dobře pochopitelné. Dozvídáme se spoustu událostí z minulosti, abychom dokázali pochopit autorův záměr. 


Bylo jen pár maličkostí, které mi na knize vadila. Jednou z nich byly situace, kdy hlavní postavě šlo o život a ona se v klidu zastaví a rozmýšlí. Přemýšlí takovou dobu, až jsem si říkala, že to není možné. A tahle situace se objevila v knize víckrát, dokonce jsem ji zpozorovala už i ve druhém díle. A další negativní maličkostí byla postava Nuria Niebla. Celou sérii jsem měla pocit, že je to velmi důležitá postava, ale nakonec se ukázala jen v poslední knize, na dva krátké momenty a pak zemřela. Podle mě měla mít více prostoru, aby ji čtenář mohl poznat. A ještě jeden miniaturní detail - v knížce byla věta: ,,zelené jako ametyst", jenomže ametyst je fialový.


Jinak ale kniha byla hezky napsaná a konec byl velmi zajímavý. Svým způsobem dokonce i jednoduchý, což bylo překvapující. Byla jsem ráda, že jsem zase o trošku více poznala hlavní postavy.

Obálka je krásná, hezky ladí k předchozím dílům. Uprostřed je zobrazen havranokocour Miércoles, který je v knížce významnou postavou, takže si své místo na obálce určitě zaslouží.

Hodnocení: 3/5

3 komentáře:

  1. S hodnotením súhlasím, knihu som čítala už dávnejšie a bola to skôr taká jednoduchšia oddychovka. Páčil sa mi námet, ale tiež si spomínam na tie scény, kedy sa Catalina s pokojom zastavila a analyzovala, veď času je dooosť :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze :D Já se ještě nerozhodla, jestli do téhle série jít nebo ne. Každopádně má kniha bezvadnou obálku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě za přečtení určitě stojí, je tu neobvyklá fantazie :)

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)