čtvrtek 20. srpna 2015

Překrásná kniha plná nádherných ilustrací

Název: Praktická botanika pro milovníky rostlin
Autor: Geoff Hodge
Počet stran: 224
Nakladatelství: Grada


Anotace
Praktická botanika pro milovníky rostlin je víc než jen užitečná kniha o botanice a pěstitelství - je to příručka, která milovníkům rostlin a zahrady pomůže porozumět tomu, jak rostliny rostou, co ovlivňuje jejich vývoj a jak lze dosáhnout lepších výsledků.
Díky této knize objeví milovníci rostlin a zahradníci svět, tajemství a bohatství rostlinné říše - a jejich zahrada z toho bude mít prospěch.


Tato nádherná kniha je ukázkou toho, že i učebnice mohou vypadat pěkně. V knize najdete většinu témat, které se učí v botanice nebo biologii. A jak krásně by se z této knihy učilo! Nic není složitě popsané, text obsahuje fakta a žádnou dlouhou omáčku okolo. Z této knihy by si měli brát autoři vysokoškolských skript příklad! Navíc nás celou knihou doprovází spousta překrásných ilustrací, které jsou namalované tak věrně, že vypadají jako skutečné.



Kniha je rozdělena do 9 kapitol, během nichž čtenáře provede od říše rostlin až po škůdce, choroby a poruchy. Mezi všemi kapitolami narazíme i na příjemné vsuvky, které se týkají významných botaniků a botanických ilustrátorů, což celou knihu ještě více zpestří.V knize najdeme mnoho kapitol, která člověk zná už ze střední školy, ale najdeme zde i témata, která i pro mě byla nová. 



Text je krásně přehledný, bývá opticky rozdělený buď obrázkem nebo rámečkem, díky čemuž nám nepřipadá dané téma tak dlouhé. Co se týče obrázků, tak před ilustrátorem opravdu smekám. Už dlouho jsem v knize neviděla tak podařené ilustrace.


Kniha má krásnou obálku, která slibuje nezapomenutelný zážitek. Navíc je na omak trošku zvláštní, ale velice příjemná. Ke knize je přidělaná i látková záložka, která ulehčuje čtenáři práci - nemusí si pamatovat, kde přestal číst. Kdyby se z této knihy učilo na školách, hned by šla botanika více lidem. Je vidět, že si dal autor na knize velmi záležet a celkově na mě tahle kniha působí velmi propracovaným dojmem. Opravdu se autorovi a nakladatelství velmi povedla.


Knihu bych doporučila všem, kteří mají rádi přírodu, hlavně rostliny. Opravdu se jedná o jedinečnou knihu, která vnáší na botaniku mnohem krásnější pohled.

Hodnocení: 5/5

Děkuji nakladatelství Grada za zaslání recenzního výtisku.


Knihu si můžete koupit -zde-.

7 komentářů:

  1. Ilustrácie sú naozaj krásne a pre ľudí, ktorých zaujímajú rastliny a celkovo botanika je kniha určite super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je :). Mně se taky bude ještě mnohokrát hodit :).

      Vymazat
  2. Tak tahle knížka vypadá super skvěle. Učebnici biologie bych si asi dobrovolně nekoupila (teď si jednu musím kupovat povinně :D), nicméně do téhle bych klidně nahlédla, ty ilustrace vypadají tak živě, jistě to musí být zajímavější než strohé školní bichle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně to neber pouze jako učebnici, spíše jako příručku. Určitě se na ni mrkni, je vážně krásná :-).

      Vymazat
  3. Tohle je trochu netradiční recenze, ale je skvělá. :) Je pravda, že já přes kytky moc nejsem, ale znám jednu holku, co jí to taky moc baví, tak ji třeba knihu doporučím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě doporuč, je to vážně skvělá kniha :).

      Vymazat
  4. Jůů, tak tu bych si koupila už jen kvůli těm obrázkům! Ta se musela krásně přelouskávat! :) Víc takovéto literatury! Skoro by člověk čekal uprostřed takovéto knihy nějakou pohádku :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)