středa 23. září 2015

Ilustrované vydání Harryho Pottera

Určitě si mnozí z Vás všimli, že se Albatros chystá vydat ilustrovaný první díl Harryho Pottera. Mě ta myšlenka opravdu velmi zaujala a určitě si knihu pořídím. 

Kniha vyjde 6.října jak u nás, tak ve Velké Británii a jinde po světě. Autorem ilustrací je uznávaný britský ilustrátor Jim Kay. Podle mě vzal na sebe velmi těžký úkol, protože díky filmům máme o Harrym všichni stejnou představu. Ale podle ukázek z knihy se toho zhostil skvěle.

A na závěr jsem si vypůjčila ze stránek Albatrosmedia.cz odstavec, kde o ilustrovaném vydání hovoří Ondřej Müller, který objevil Harryho Pottera pro Českou Republiku. 

„S radostí jsem sledoval, jak celá jedna generace dětí vyrůstala spolu se svým hrdinou - Harry Potterem. Tak jak jednotlivé díly vycházely, dospívali i čtenáři a možná po Harryho vzoru se už stačili i oženit či vdát. A právě jim je určeno nové ilustrované vydání - jako vzpomínka na dětství, kdy se poprvé ponořili do světa malého čaroděje, a zároveň jako knížka pro další generaci dětí, které - jak doufám - si Harryho oblíbí stejně jako jejich rodiče," říká Ondřej Müller.




Co říkáte na knihu Vy? Pořídíte si ji? :)

9 komentářů:

  1. Já si ji pořídím určitě!!! :) Vypadá to krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá krásne :-) Ale kúpiť si ju zrejme nekúpim, keďže rodičia by mi nedovolili kúpiť knihu, ktorú vlastne už mám i keď v inom vydaní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě ta kniha za to stojí. Vždyť je jedno, že ten stejný díl máš doma. Ale ty ilustrace ne.

      Vymazat
  3. Ještě jsem nečetla ani HP, takže tuhle knihu vynechám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba je tohle právě ta kniha, díky které máš HP začít číst :).

      Vymazat
  4. Fascinují mě umělci, kteří dokáži takhle ilustrovat knížky. A ilustrace má nadherné, podle obrázků, co tady vidím. Fakt kloubouk dolů...a jsem ráda, že jeho obrázky jsou spíše pohádkové jako první tři díly :) Krve a nenávisti jsou filmy plné, tak aspon v knížce jsou hezké dětské ilustrace.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)