pátek 25. září 2015

Mnoho rad a tipů na domácí šťávy z ovoce a zeleniny

Název: Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny
Autor: Sarah Cadji
Počet stran: 143
Nakladatelství: Metafora


Anotace:
Pravidelné pití čerstvých ovocných a zeleninových šťáv je pro lidské tělo blahodárné a k nezaplacení. Kniha pomůže i úplným „džusovým" začátečníkům stát se mistry. Dozvíte se, co všechno budete k výrobě potřebovat, které ovoce a zeleninu vybrat, jaké druhy jsou nejvhodnější pro výrobu čerstvých nápojů. Zjistíte, že příprava čerstvých a šťavnatých ovocných i zeleninových pochoutek je hračka.

Ranní snídaňový elixír vás nakopne do náročného dne, polední koktejl dodá energii, večerní sklenka uklidní a zbaví stresu. Dopřejte si blahodárné čerstvé pochoutky ze špenátu, jablek, avokáda, lesních plodů, mrkve, oříšků, papáji, okurek a dalších úžasných plodin.

Inspirujte se autorkou Sarah Cadji. Když se ocitla ve stavu, kdy díky nemoci a vyčerpání už téměř nemohla vstát z postele, rozhodla se vzít zdraví do vlastních rukou, a z těch nejlepších receptů sestavila knihu.

Naučíte se připravit si:
• čerstvé džusy

• smoothies
• nápoje pro revitalizaci, dobytí energie, hubnutí či lepší pleť
• koktejly jako plnohodnotnou součást denního stravování
• ořechová mléka a másla
• malé ranní panáky, jimiž nastartujete den



Recenze
Kniha Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny mě strašně moc zaujala. Víte, nikdy jsem neměla smoothies, ale věřím, že to musí být neskutečně dobré a strašně bych si to přála ochutnat. A jelikož bych si doma ráda připravovala ovocné a zeleninové nápoje, nadšeně jsem si tuto knihu objednala s nadějí, že bude obsahovat spoustu receptů. A taky že ano.

Kniha je rozdělená do vícero částí. Nejdříve nás čeká úvod, kde autorka vypráví proč a jak. Poté následují kapitoly praktického rázu, které poradí jaký odšťavňovač koupit (což jsem velice ocenila), jaká zelenina je k čemu dobrá, odměřování surovin, příprava a mytí a čištění.

A pak už následují různé tipy šťáv rozdělené dle doby použití, takže se seznámíme se šťávami k snídani, obědu a večeři. Poté následují koktejly s různou působností, např. určené k hubnutí, ke zvýšení činnosti, antibakteriální, detoxikační a další.  A na závěr nám autorka ještě poradí, jak vyrobit ořechová mléka a másla. 



Všechny recepty jsem naprosto hltala a jsem strašně vděčná, že tuhle knihu mám. Rozhodně spoustu šťáv vyzkouším a ochutnám. Velmi se mi na knize líbí, jak je přehledná, plná krásných obrázků, které úplně evokují chuť jít a udělat si nějakou dobrou šťávu.

Kniha je psána velmi stručně a jasně, za což jsem velmi ráda. Zároveň je ale vše hezky vysvětleno, takže každý všechno bez problému pochopí. Tahle kniha je prostě určena všem - jak úplným začátečníkům tak pokročilým. Věřím, že každý tu najde recept, který ho zaujme.



Ještě mě na knize zaujala jedna věc, která Vám asi přijde hodně zvláštní - kniha totiž velice zajímavě voní. Nevím, jestli to je použitým papírem nebo barvami, ale ta vůně dodává knize charakteristické kouzlo.

Obálka je krásná, skvěle vystihuje podstatu knihy. Hodně barev které zaujmou, obrázky plné lákajícího pití, název knihy a to vše skvěle zkombinované.



Knihu mohu doporučit všem, které téma domácích ovocných a zeleninových šťáv aspoň trošku láká. Sama se už nemohu dočkat, až nějaký recept vyzkouším :).

Hodnocení: 5/5


Děkuji nakladatelství Metafora za zaslání recenzního výtisku.


Knihu si můžete koupit -zde-.






2 komentáře:

  1. Super recenze :D Na tomhle bych si pochutnala, ale jsem moc líná na to, abych si to připravila sama :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tady je lenosti škoda, protože domácí věci jsou nejlepší :).

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)