středa 14. října 2015

Neknižní článek

O víkendu jsem doufala, že Vám předpřipravím hromadu nových článků. Hezky jsem si všechno naplánovala, měla jsem být doma sama od rána až do 14 hodin. Ale jelikož se část mé rodiny vrátila už v 9 hodin domů, stihla jsem napsat akorát recenzi na knihu Talon a to jen tak tak. takže z mého záměru opět sešlo. Přesto jsem tu dnes s článkem, protože bych se s Vámi ráda podělila o to, co se u mě děje a o čem přemýšlím.

Nejdříve bych Vám chtěla ukázat sbírku mých mini fialek. Nedáno jsme s přítelem měli celkem 5 mini fialek. A teď? No, trošku se mi nahromadily další :D. Ráda bych Vám ukázala, jak jsme na tom teď:

Nějaké příklady fialek, které mi teď kvetou: 

Fialka Rob´s Lilli Pilli Blue:
 
Fialka Lil Thornbird:
 Fialka Flashy Trail:

  Takto teď vypadá jedna část mé knihovny v ložnici. Je to jediné místo, které jsem pro fialky mohla ještě použít, aby měly dost světla. A nebojte, knihy si hoví v druhé knihovně :).

Samozřejmě máme pár fialek i u přítele doma, ale protože má úzké parapety, moc se mi jich sem nevejde. Momentálně jich tu je 7. Nemám teď aktuální foto, ale určitě průběžně budou vycházet články o fialkách, tak se můžete pak mrknout :).

Potom jsem Vám chtěla ukázat naše rybky, ale dnes je už špatné světlo, takže Vám sem hodím fotky jindy :).

Jen na ukázku betta, která je momentálně v prodeji spolu se svými asi 250 sourozenci :D.

Ale o čem poslední dobou přemýšlím. Blíží se Vánoce a já začínám mít vánoční náladu. A tak jsem si říkala, co kdybychom se jako knižní blogeři spojili a připravili nějaké malé dárečky pro lidi z nakladatelství? Jako poděkování. Podle mě by to bylo velmi hezké, dát jim najevo, že si moc vážíme spolupráce s nimi. Mohli bychom dárečky poslat těm, kteří jsou s námi v kontaktu, kteří nám posílají recenzáky. Co na to říkáte? Je to hloupý nápad?

A dále mi taky bleskla hlavou myšlenka, že by bylo fajn knižní bloggery nějak spojit, více prohloubit vztahy mezi sebou. Velice si vážím všech, kteří můj blog navštěvují a spoustu z Vás mám opravdu ráda. A tak mě napadlo, že bychom si mohli na Vánoce zaslat nějaké drobnůstky. Tím myslím třeba vánoční pohled a záložku. Nebo něco takového. Samozřejmě nic obrovského, protože když by nás bylo třeba víc než 10, poštovné se vyšplhá do nebeských výšin. 

Já nevím, asi mám hloupé nápady, ale moc ráda bych se s Vámi všemi nějak více poznala a kdo ví, třeba se jednou sejdeme i na nějakém knižním srazu :). Chtěla bych více zpevnit vztahy mezi námi, navzájem se alespoň trošku poznat, popovídat o knihách a tak. Podle mě je sice fajn, že navštěvuji Vaše blogy, ale stačí to na vyjádření toho, jak moc si Vaší práce vážím? Já nevím. Prosím, napište mi svůj názor.

Podívejte se na obrázek, který jsem nedávno objevila na internetu. Už ani nevím kde, ale ta podzimní atmosféra je tu nádherná. Autor je uveden na fotce.

Těším se na Vaše názory. Mějte se zatím krásně a užívejte každý den! :)

19 komentářů:

  1. Jééé tie fialky sú naozaj krásne a je super koľko veľa ich máš! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné obrázky :D A vůbec nemáš špatné nápady, ten s nakladatelstvími vůbec není špatný, klidně bych do toho šla s tebou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Fialková knihovna je opravdu pěkná. :)
    Jo, mohlo by to být pěkné, myslím si, že něco jako projekt "Knižíšek" existuje a tohle by taky nemuselo být špatné. Stejně budu asi nějaká vánoční přání posílat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížíšek jo, ale každý před Vánoci nemá na to, aby mohl kupovat knihu... :).

      Vymazat
  4. Takových fialek! Až z toho oči přechází :)

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Ailin, chtěla jsem Ti v prvé řadě poděkovat za překrásný pohled, kterým už jsi mi stačila udělat radost. Vím, docela za dlouho, pohled dorazil už o mnoho dřív (i když na špatnou adresu, na tu už mi prosím pohled neposílej, to byla opravdu náhoda, že na poště byl osvícený pošťák a předal mi ho na mou stávající a jinou adresu, jinak by nedorazil vůbec). Věř mi, že Tvoje jméno si píši pokaždé, když si píšu na další a další papírek povinnosti, které musím pro daný den udělat a jsi tam pokaždé, abych Ti poděkovala. Jak vidíš, dostala jsme se k tomu až teďka, moc se omlouvám. Říkala jsme si, že to udělám, až se zas dostanu na blog, ale to momentálně zatím nevím, kdy se mi toho času víc naskytne, abych tam zas něco napsala. Ještě jednou ti za pohled moc děkuji, velice mne potěšil, opravdu!
    Jinak koukám, že tady navrhuješ to, co my dvě už praktikujeme, tak jen k tomu mohu říct, že o Vánocích jistě něco malého zas pošlu. Ještě nevím, zda pohled, nebo ještě k tomu něco, to uvidím, kolik budu mít penízků, ale něco určitě a velice ráda, protože jsi mi milá.
    Sbírku květin máš okouzlující a rybičky jsou taky fajn. Jen bych k tomu chtěla jednu věc. Není to tak dávno, co jsem četla na jedné cizojazyčné stránce, že bylo dokázáno, že chovat jednu Bettu v malém a prázdném akvárku může mít na tu rybu velmi stresující vliv. Respektive i ryby se dokáží nudit a pak z toho zblbnout. To se týká těch betyn především, protože vždycky, když je někde vidím, říkám si, že zas měl někdo velmi hloupý nápad s tím, dát je vůbec do prodeje, protože těm betynám to nedělá dobře a jsou z toho špatné. Takže, jestli aspoň mohu říci něco k těm, co máš, tak jim zařiď hezky akvárko a nedávej je do nějakého mrňavého prostůrku, pokud máš ráda zvířata obecně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že pohled už dorazil :). Akorát tedy nevím, na kterou adresu Ti mám dopisy zasílat. Když tak mi napiš na mail :).
      Já každý rok posílám několika lidem pohledy k Vánocům. Jen mě přišlo jako dobrý nápad, aby se bloggeři maličko více spojili. Nechci, aby se kdokoliv cítil sám.

      Co se týče rybiček, tak se vůbec nemusí bát. Přítel je chová už mnoho let a perfektně jim rozumí :). Vím co potřebují :).

      Vymazat
    2. Možná Tě mate ten samec v holém akvárku - byl tam daný jen na vyfocení ;)

      Vymazat
  6. Pááni, tolik fialek :D
    Ale musím říct, že v té knihovně namísto knih nevypadají vůbec špatně :)

    OdpovědětVymazat
  7. No teda! Ty těch fialek máš. :D Ale jsou moc pěkné. Co tak koukám na fotku, tak se mi obzvlášť líbí ta bílá a na té samé polici ta úplně vlevo. Jak jsou krásně rozrostlé a velké. :)
    Já mám fialky jen 4, krásné a jak rychle rostou, na to v jakém stavu jsem k nim přišla. Jenom nekvetou. Hromada listů, každou chvíli vidím, že tam přibývají jak divé, ale květy žádné. Nijak zvlášť mi to nevadí, jen se tomu občas divím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani jestli chceš, klidně Ti tyhle dvě barvy dám, mám od nich ,,mladé" :D. To že nekvetou může mít různé příčiny - málo světla, málo živin (kdy jsi je naposledy přesazovala?) nebo něco dalšího. Ale třeba já mám taky jednu fialku, která mi ještě nekvetla - kupovala jsem ji asi za 10 Kč v květinářství a mám ji mezi ostatními už asi 2-3 roky a nic :D.

      Vymazat
    2. Já si asi vystačím s tím, co mám. Nevím, jestli by ji bylo kam dát, aby jí tam bylo dobře. :D
      Světla mají dost, mám je u okna na jih, přesazuju každý rok z jara. U jedné bych to pochopila, tu jsem dostala jako takové podivně seschlé tři listy, co už vypadaly, že to mají za sebou a poměrně obstojně se z toho dostala. Jedna mi kvetla letos na jaře, ale byla úplně strašně malinkatá. Od té doby asi zčtyřnásobila svůj objem, takže už je v tom květináči dokonce i vidět, ale kvítky od té doby žádné. Podobně to mám s ostatními. Nabírají objem, jsou vážně každou chvíli hustější a hustější, ale květy ne a ne nahodit. Občas mi přijde, že se předhání, kdo dřív přeroste květináč. A to to ještě v dubnu byly takové prďoly, co z něj ani ven neviděly. :D Mám je jen takhle krátce, protože mi dřív v pokoji fialky vůbec nešly. Měla jsem dvě a nedařilo se jim. Tak jsem letos jako kompenzaci pozachraňovala čtyři chcípliny. :D

      Vymazat
  8. Vezmu to od konce...ta fotka - ách. Chci tam!!!!! Atmosféra, která na mě dýchla je tak krásná, že bych udělala skoro cokoliv, abych se mohla vsáknout do fotky.
    Myslím si, že máš krásný nápad! S nakladatelstvím a i bloggery :) Držím Vám palce ať Vám vše vyjde! :))

    OdpovědětVymazat
  9. To je moc hezký nápad! :) Akorát jak jsi psala odměnit se nakladatelství, tak jsem začala přemýšlet: "Ty brďo a proč? A kde na to vezmu? A co když nic nedám a budu vypadat že jsem držgrešle?" A pak jsem tak četla dál a zjistila jsem, že se to týká těch kteří s nakladatelstvím spolupracují, následně se dostavil aha efekt a musela jsem si v duchu říct, že jsem někdy fakt uplně blbá :D.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)