pondělí 26. října 2015

Spirit Animals - Pokrevní pouto

Název: Spirit Animals - Pokrevní pouto
Autor: Sean Williams, Nix Garth
Díl ze série: 3
Počet stran: 192
Nakladatelství: Fragment
Anotace
Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan patří k hrstce vyvolených, kteří ho mají. S tímto výjimečným poutem získali nadlidské schopnosti, ale i velkou zodpovědnost.

Roky, kdy v Erdasu vládla rovnováha, jsou minulostí. Dobyvatelé se snaží Erdas zničit. Rozpoutali válku a obsazují celá města a země – a s nimi i Mej-linin domov. Dívka už nechce jen čekat a cvičit se v boji, a tak se společně se svým spirituálním zvířetem, pandou Dží, vydává na území sužované válkou. Přátelé jí budou na blízku – ale nejen oni. Nepřítel totiž číhá všude…


Recenze
Na třetí díl série Spirit Animals jsem se moc těšila. Přijde mi totiž úžasné, že každý díl v sérii píše někdo jiný. Ještě jsem se s tím v životě nesetkala a strašně mě baví jednotlivé díly porovnávat mezi sebou. Zatím jsem ze všech tří nadšená, protože všechny obsahovaly všechno, co má správná kniha mít. A taky ráda zjišťuji, co dalšího autoři napsali.

Třetí díl byl pro naše čtyři děti a jejich spirituální zvířata velkou zkouškou. Musely se naučit vzájemné důvěře a spolupráci. Musely si navzájem odpustit chyby, kterých se dopustily. Pro každého z nich byla další výprava za talismanem velmi náročná. 
Ze začátku mi byl trošku nesympatický Rolan, který byl tak tvrdý na Conora. Ale zároveň jsem se snažila pochopit jeho názor na danou situaci. Přesto mi ale bylo Conora líto. Naopak Mej-lin si tentokrát získala mé sympatie - konečně aspoň jednou poslechla Dží! A Abeke s Urazou mi jsou také velmi sympatické, líbí se mi jejich vzájemná důvěra a porozumění. 

Velmi významnou postavou je i Zue, bývalá Zelenopláštnice. Několikrát dětem pomohla a Mej-lin dala důležitou životní lekci.  A ještě bych ráda zmínila Líšaju, které mi bylo na konci knihy strašně moc líto. Ale zároveň jsem měla radost z toho, co se stalo potom. Dalo by se říct, že měla štěstí v neštěstí.

Kniha byla napsaná opravdu skvěle. Čtenář se nestihne ani chvíli nudit a celý příběh je nabitý emocemi. Střídá se napětí, lítost, hněv, nervozita, smutek a radost. A byť má kniha jenom necelých 200 stran, nabídne Vám skvělý příběh,
Docela by mě zajímalo, jak se dvěma autorům píše jedna kniha. Ráda bych věděla, jak spolupracují, jestli se hádají, doplňují nebo třeba předbíhají v lepších nápadech. Ta představa mi přijde velmi zajímavá.

Obálka knihy je krásná, zobrazuje Mej-lin s Dží a nosorožčí jezdce, kteří v knize sehráli klíčovou roli. Líbí se mi i celková sladěnost obálky do červena a už se moc těším, až ji dám do knihovny k předchozím dvěma dílům a budu se moci kochat celkovým pohledem.

Hodnocení: 5/5

Děkuji nakladatelství Fragment za zaslání recenzního výtisku.
Knihu si můžete koupit -zde-.



6 komentářů:

  1. Já byla za tento díl hrozně ráda, konečně se ve mě zlomila ta nechuť k Mej-lin, která mi v předchozích dílech lezla pěkně krkem :D Super recenze!

    OdpovědětVymazat
  2. Akurát nedávno som skonštatovala, že táto séria sa rozrastá akosi rýchlo :D Má už tuším štyri diely a ja mám pocit, že iba pred chvíľou vyšla jednotka :-). Ešte som sa k čítaniu týchto kníh nedostala, každopádne je super, že sa ti páčia :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, už je i čtvrtý díl a jsem na něj moc zvědavá. Rozhodně si tuhle sérii přečti, je skvělá :)

      Vymazat
  3. Promiň, ale tvoji recenzi jsem jenom zběžně prolétla, protože jsem tenhle díl ještě nečetla, ale chystám se... Jinak ty obálky téhle série si nemůžu vynachválit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to chápu, četla jsem u Tebe na blogu, že jsi musela 3.díl přeskočit. A máš pravdu, obálky jsou krásné :).

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)